Ο φούρνος είναι το μυστικό για το πιο τραγανό μπέικον

Ο φούρνος είναι το μυστικό για το πιο τραγανό μπέικον

Ο νέος τρόπος μαγειρέματος που θα απογειώσει τη γεύση του αγαπημένου σου σνακ.

Το μπέικον είναι ένα από τα πιο δημοφιλή και αγαπημένα τρόφιμα παγκοσμίως. Το αγαπούν μικροί και μεγάλοι αφού έχει πλούσια γεύση και αποτελεί μια πολύ απολαυστική επιλογή για το πρωινό ή το brunch.

Οι περισσότερες από εμάς το τηγανίζουν ή το ψήνουν στο grill για να ροδίσει και να γίνει όσο το δυνατόν πιο τραγανό. Αν υπολογίσεις την ποσότητα λαδιού που χρησιμοποιείς στο τηγάνισμα θα συνειδητοποιήσεις πως αυτή η μέθοδος δεν είναι τελικά και τόσο υγιεινή. Ας μην σχολιάσουμε το καθάρισμα του τηγανιού, που καμία από εμάς δεν απολαμβάνει.

Αν λοιπόν θες να απολαμβάνεις το πιο τραγανό μπέικον σε λίγα μόλις λεπτά, σου έχουμε τη λύση και δεν είναι άλλη από τον φούρνο σου. Το ψητό μπέικον είναι πολύ πιο light και εξίσου απολαυστικό. Τα μόνα που χρειάζεσαι για να το φτιάξεις είναι μπέικον, ένα ταψί και αλουμινόχαρτο.

5 λάθη που κάνεις στο ψήσιμο και δεν είχες καταλάβει μέχρι τώρα

Πώς θα ψήσεις το μπέικον στον φούρνο

Η ιδανική θερμοκρασία ψησίματος είναι 200 βαθμοί γιατί αποκτά το μπέικον το επιθυμητό χρώμα χωρίς να καεί. Τα 12 λεπτά θεωρούνται ο μέσος χρόνος ψησίματος ωστόσο αυτό ποικίλλει ανάλογα με το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Υλικά: 350 γραμμάρια μπέικον (ή όση ποσότητα θέλεις)

Εκτέλεση: Προθέρμανε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και στρώσε ένα ταψί με αλουμινόχαρτο. Τοποθέτησε το μπέικον στο ταψί σε μονή στρώση. Ψήσε μέχρι να ροδίσουν οι φέτες και να γίνουν τραγανές. Μετέφερε σε πιατέλα στρωμένη με χαρτί κουζίνας. Καλή απόλαυση!

Αν εξακολουθείς να έχεις απορίες, στο video που ακολουθεί θα σου λυθούν όλες.

Αν περισσέψει ψητό μπέικον μπορείς να το τυλίξεις με λίγο χαρτί ψησίματος και να το βάλεις σε ένα ταπεράκι στο ψυγείο για 1-2 μέρες. Για να το ζεστάνεις αρκούν λίγα δευτερόλεπτα στον φούρνο μικροκυμάτων ή σε ένα αντικολλητικό τηγάνι. Μπορείς να το ψιλοκόψεις και να το προσθέσεις στα αγαπημένα σου γεύματα.

Πηγή κεντρικής: pexels.com