Η πλαστική σακούλα είναι το μυστικό για να μαρινάρεις σωστά το κοτόπουλο

Η πλαστική σακούλα είναι το μυστικό για να μαρινάρεις σωστά το κοτόπουλο

Ξέχνα ό,τι ήξερες μέχρι σήμερα και δοκίμασε την πιο εύκολη μέθοδο.

Το κοτόπουλο είναι ένα από τα πιο δημοφιλή τρόφιμα το οποίο αγαπούν μικροί και μεγάλοι. Συνδυάζεται σχεδόν με τα πάντα όπως μακαρόνια, πατάτες, ρύζι, λαχανικά κ.ά.

Μαγειρεύεται πολύ εύκολα με πολλούς, διαφορετικούς τρόπους (ψητό, τηγανητό, βραστό) ωστόσο δεν είναι πάντα τόσο νόστιμο. Η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά στη μαγειρική και η μαρινάδα αποτελεί απαραίτητο βήμα αν θες να απογειώσεις τη γεύση του φαγητού σου.

Υπάρχουν αρκετοί τρόποι μαριναρίσματος σύμφωνα με τον Patrick LeBeau, σεφ στο Bambara στο Salt Lake City ωστόσο μια μέθοδος είναι η καλύτερη απ' όλες. Ο LeBeau συνιστά να συνδυάσεις λάδι από κουκούτσι σταφυλιού, αλάτι και χυμό λεμονιού, με βότανα, όπως μαϊντανός, άνηθος και σχοινόπρασο.

Ο σωστός τρόπος για να καταψύξεις τα λαχανικά και να μείνουν φρέσκα

«Η ουδέτερη γεύση του λαδιού επιτρέπει στη γεύση των βοτάνων να περάσει στο κρέας και παρέχει την απαραίτητη υγρασία ώστε το λάδι να μην καεί πριν ψηθεί το κοτόπουλο», αναφέρει ο LeBeau. «Το λεμόνι βοηθά να μαλακώσει το κοτόπουλο και να αποκτήσει γεύση», συμπληρώνει.

Πώς θα μαρινάρεις το κοτόπουλο

Ρίξε όλα τα υλικά στο blender για να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα. Άλειψε το κοτόπουλο με την μαρινάδα και τοποθέτησέ το μέσα σε μια πλαστική σακούλα ziplock (επανασφραγιζόμενη). Κλείσε καλά τη σακούλα και άφησέ την για λίγες ώρες στο ψυγείο. Ψήσε το κοτόπουλο στο grill ή στο φούρνο και απόλαυσε.

Tip: Τα τρόφιμα που έχουν μαριναριστεί για περισσότερες από 12 ώρες χρειάζονται λιγότερο χρόνο ψησίματος, οπότε πρέπει να είσαι ιδιαίτερα προσεκτική.

3 μαρινάδες που αξίζει να δοκιμάσεις

Μαρινάδα με πάπρικα

2 κ.σ. μουστάρδα
3 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
1 κ.γ. πάπρικα, καπνιστή
1 κ.γ. κάρι
1 κ.γ. ρίγανη
1 κ.γ. σκόρδο, σε σκόνη

Μαρινάδα με θυμάρι

Χυμός από 3 λεμόνια
1 κύβος
Ξύσμα απο 2 με 3 λεμόνια
3 κ.σ μέλι
3 κ.σ μουστάρδα
1 κ.σ ρίγανη
2 σκελίδες σκόρδο
80 ml λάδι
Λίγο θυμάρι

Πηγή κεντρικής: pexels.com