Πώς θα καθαρίσεις το στρώμα του κρεβατιού για να το έχεις και τα επόμενα χρόνια

Πώς θα καθαρίσεις το στρώμα του κρεβατιού για να το έχεις και τα επόμενα χρόνια

Τα tips που θα σε βοηθήσουν να το διατηρείς σαν καινούριο.

Το κρεβάτι είναι το μέρος στο οποίο περνάμε καθημερινά αρκετές ώρες της ημέρας. Ο καλός, επαρκής ύπνος είναι απαραίτητος για να έχουμε ενέργεια και αντοχή ώστε να ανταπεξέλθουμε στις διάφορες υποχρεώσεις. Το στρώμα είναι με διαφορά ο πιο σημαντικός παράγοντας για την ξεκούρασή μας και οφείλει να είναι όσο το δυνατόν πιο ποιοτικό και ανατομικό.

Όπως κάθε τι μέσα στο σπίτι μας, το στρώμα χρειάζεται κι αυτό καθαρισμό αφού συγκεντρώνει πολλά βακτήρια και μικρόβια. Ευτυχώς υπάρχουν υλικά που έχουμε σε κάθε νοικοκυριό και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τον σωστό καθαρισμό του στρώματος.

Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για το σωστό πλύσιμο των μεταξωτών ρούχων

Πόσο συχνά πρέπει να καθαρίζεις το στρώμα σου

Οι ειδικοί συνιστούν να καθαρίζουμε το στρώμα του κρεβατιού μας κάθε 6 μήνες ή όταν διαπιστώνουμε ότι είναι αρκετά βρώμικο. Κάθε 10 χρόνια (ανάλογα την χρήση) πρέπει να επενδύουμε σε ένα καινούριο στρώμα για να εξασφαλίζουμε βέλτιστο ύπνο και να έχουμε ένα καθαρό, ανατομικό στρώμα.

Πώς θα καθαρίσεις σωστά το στρώμα σου σε χρόνο Dt

Θα χρειαστείς: Μαγειρική σόδα
Σαπούνι για τα πιάτα
Υπεροξείδιο του υδρογόνου / Αμμωνία
Τα βασικά βήματα:

Πώς θα το κάνεις: Ρίξε τη σόδα πάνω στο στρώμα και άφησέ τη για τουλάχιστον 10 λεπτά, ώστε να απομακρύνει τις μυρωδιές. Αφαίρεσέ τη με την ηλεκτρική σκούπα. Φτιάξε ένα μείγμα με ένα μπουκαλάκι νερό και μία κουταλιά της σούπας σαπούνι για τα πιάτα χωρίς χρώμα. Ψέκασε καλά όλο το στρώμα με αυτό.

Φτιάξε ένα μείγμα με μισό μπουκάλι νερό και μισό υπεροξείδιο του υδρογόνου και ψέκασε και με αυτό. Ρίξε πάλι λίγη σόδα πάνω στο στρώμα και πέρασε όλη την επιφάνεια με μία λευκή πετσέτα. Άφησέ το μερικές ώρες να στεγνώσει και, στη συνέχεια, καθάρισέ το με την ηλεκτρική σκούπα ή με μία βούρτσα.

Στο video που ακολουθεί θα σου λυθεί κάθε απορία.

Πηγή κεντρικής: pexels.com