Επιφάνεια κοπής, τηγάνια & άλλα αντικείμενα που πρέπει να αντικαθίστανται πιο συχνά απ΄όσο νομίζεις

Επιφάνεια κοπής, τηγάνια & άλλα αντικείμενα που πρέπει να αντικαθίστανται πιο συχνά απ΄όσο νομίζεις
Pexels

Όσο κι αν θέλουμε να τα κρατήσουμε πιστεύοντας πως δεν έχουν χαλάσει, η αλήθεια είναι πως θα πρέπει να αποχωριστούμε κάποια είδη οικιακής χρήσης ASAP.  

Στο σπίτι, είμαστε περιτριγυρισμένες από πολυάριθμα αντικείμενα που μας εξυπηρετούν για χρόνια ή και δεκαετίες, και μάλιστα κάποια από αυτά περνάνε από τη μια γενιά στην άλλη. Είναι τα λεγόμενα κειμήλια που προσέχουμε και που έχουν ιδιαίτερη συναισθηματική αξία για εμάς.

Ωστόσο, αξίζει να θυμόμαστε ότι σχεδόν όλα τα πράγματα έχουν ημερομηνία λήξης και αυτό είναι κάτι που δεν πρέπει να αγνοηθεί όσο κι αν μας στενοχωρεί.

Στο πλαίσιο του ξεσκαρταρίσματος, το Queen.gr σού λέει ποια είδη οικιακής χρήσης πρέπει να αντικαθίστανται πιο συχνά από ό,τι υποθέτουμε συνήθως.

Τι θα κάνουμε με τα μονά καλτσάκια; 7 χρήσεις για εκείνα που μείνανε μόνα χωρίς το ταίρι τους

Αντικολλητικά τηγάνια

Πριν από περίπου 10 χρόνια, η διάρκεια ζωής των αντικολλητικών τηγανιών ήταν 2-3 χρόνια. Σήμερα, η τεχνολογία τους έχει αφήσει να παραμείνουν σε καλή κατάσταση για περισσότερο, από 5 έως 7 χρόνια. Μετά από αυτό το χρονικό διάστημα, το τηγάνι πρέπει να αντικατασταθεί.

pexels-elina-fairytale-3807333.jpg

Πλαστική επιφάνεια κοπής

Με όλα τα προφανή πλεονεκτήματα (χαμηλό κόστος και γρήγορο καθάρισμα), η διάρκεια ζωής των πλαστικών επιφανειών κοπής είναι μικρότερη από τη διάρκεια ζωής των παραδοσιακών ξύλων κοπής, για παράδειγμα. Το εν λόγω είδος οικιακής χρήσης θα πρέπει να αντικαθίστανται κάθε 1-2 χρόνια.

Χαλάκι γιόγκα

Ένα χαλάκι γιόγκα θα πρέπει απαραίτητα να αντικαθίσταται ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Εξάλλου, η άσκηση σε ένα παλιό, φθαρμένο χαλάκι μπορεί να επηρεάσει και το σώμα μας. Ανάλογα με την ένταση της δραστηριότητας, το χαλάκι πρέπει να αλλάζει κάθε 6-12 μήνες.

Το λάθος που κάνεις όταν καθαρίζεις το καλοριφέρ

Πινέλα μακιγιάζ

pexels-polina-kovaleva-6543552.jpg

Εάν χρησιμοποιούνται καθημερινά καλό είναι να αντικαθίστανται κάθε 3 μήνες. Εκτός από αυτό, είναι σημαντικό να μην ξεχνάμε να πλένουμε τα πινέλα τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα -αυτά που χρησιμοποιείτε για να εφαρμόσουμε το foundation, το concealer και την πούδρα. Θυμίζουμε ότι και αυτά που χρησιμοποιούμε για τα μάτια ή αυτά που χρησιμοποιούνται με διαφορετικά χρώματα πρέπει να πλένονται μετά από κάθε χρήση.

Βελόνια ραψίματος

Η βελόνα της ραπτομηχανής πρέπει να αντικαθίσταται μετά από κάθε 8 ώρες ράψιμο. Τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά με τα βελόνια "χεριού". Όλα εξαρτώνται από το πάχος και τον τύπο του υλικού που χρησιμοποιούμε. Κατά μέσο όρο, αυτά τα βελόνια θα πρέπει να αντικαθίστανται μετά από 10 ώρες ραψίματος. Αν τώρα δεν έχει περάσει τόσος χρόνος, αλλά το βελόνι αρχίζει και γδέρνει το ύφασμα ή να βγάζει μια μεταλλική μυρωδιά, θα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι χρειάζεται αντικατάσταση.

3 μυστικά για πεντακάθαρο μπάνιο με υλικά που υπάρχουν στο σπίτι και δεν κοστίζουν τίποτα

Ελαφρόπετρα

Οι ελαφρόπετρες πρέπει να αντικαθίστανται κάθε μήνα. Γι' αυτό, όταν αγοράζουμε μία, είναι καλύτερα να επιλέγουμε πιο μικρές ώστε να μην πληρώνουμε μεγαλύτερη υ ποσότητα υλικού που είναι απίθανο να χρησιμοποιήσουμε μέσα σε ένα μήνα.

Πλαστικός σκουπιδοτενεκές

Ένα πλαστικό κουτί απορριμάτων θα πρέπει να αντικαθίσταται κάθε χρόνο. Ανάλογα με το πόσο συχνά το καθαρίζουμε, μπορεί να χρειαστεί να το αντικαταστήσουμε και νωρίτερα, καθώς τα υπολείμματα σκουπιδιών τείνουν να φθείρουν το πλαστικό με την πάροδο του χρόνου, καθιστώντας πολύ πιο δύσκολο να απαλλαγούμε από την κακοσμία.

Πάτοι παπουτσιών

Η τυπική διάρκεια ζωής των πάτων παπουτσιών είναι 6 μήνες. Ωστόσο, όλα εξαρτώνται από το πόσο συχνά τα χρησιμοποιούμε. Για παράδειγμα, αν είμαστε λάτρεις του τρεξίματος, τότε θα πρέπει να αντικαθιστάμε τους πάτους μας λίγο πιο συχνά, δηλαδή κάθε 3-4 μήνες.

Σκελετοί για γυαλιά οράσεως

Αν χρησιμοποιηθούν σωστά, οι σκελετοί των γυαλιών μπορούν να μας εξυπηρετήσουν για 1 έως 3 χρόνια. Μετά από αυτό το διάστημα, συστήνεται να αντικαθίστανται. Εφόσον τα γυαλιά οράσεως είναι ένα αξεσουάρ που χρησιμοποιούμε καθημερινά, μπορεί να χρειαστεί να αντικατασταθούν και νωρίτερα εάν παρατηρήσουμε κάποια φθορά ή προβλήματα με τους φακούς.

Κάθισμα τουαλέτας

Ενώ η ίδια η λεκάνη της τουαλέτας μπορεί να σε εξυπηρετήσει για 15 χρόνια, τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά όταν πρόκειται για το κάθισμα της τουαλέτας. Χρειάζεται αντικατάσταση ανά 5 με 7 χρόνια μετά τη χρήση. Μετά από αυτό το διάστημα αρχίζει να βγάζει ρωγμές και λεκέδες που είναι δύσκολο να καθαριστούν.