Το λάθη που κάνεις με την οργάνωση προϊόντων στο ψυγείο & tips για να διατηρείς τα τρόφιμα φρέσκα

Το λάθη που κάνεις με την οργάνωση προϊόντων στο ψυγείο & tips για να διατηρείς τα τρόφιμα φρέσκα
Pexels

Το ψυγείο σου δεν πρέπει ποτέ να είναι γεμάτο πάνω από 75% και ποιο το λάθος που κάνεις με το γάλα.

Με το αυξανόμενο κόστος ζωής, όλοι μας θέλουμε να σπαταλάμε λιγότερα χρήματα στο σούπερ μάρκετ, διασφαλίζοντας παράλληλα ότι καταναλώνουμε ό,τι αγοράζουμε. Για να γίνει αυτό, το ψυγείο θα πρέπει να οργανώνεται σωστά και η θερμοκρασία να είναι η κατάλληλη, διαφορετικά, μπορεί τα προϊόντα μας να χαλάσουνε πολύ νωρίτερα από ότι πιστεύουμε.

Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούν να αυξήσουν τη διάρκεια των τροφίμων μας –από την τοποθέτηση στα σωστά ράφια μέχρι την ημερομηνία λήξης. Η ειδικός στο θέμα των τροφίμων, Kate Hall, η οποία ίδρυσε τον ιστότοπο The Full Freezer, μοιράστηκε τα tips της στη Sun ώστε να μάθουμε να αξιοποιούμε στο έπακρο το φαγητό μας.

Το ξύδι είναι το μυστικό που έψαχνες για να γίνει μαλακό το χταπόδι

Αν θέλεις το ψυγείο σου να διατηρεί φρέσκα τα τρόφιμά σου τότε η θερμοκρασία είναι το πρώτο μεγάλο tip. Ειδικότερα, η θερμοκρασία θα πρέπει να διατηρείται μεταξύ ενός και έξι βαθμών, λέει η Kate. Αν είναι πιο κρύο, θα παγώσει τα προϊόντα και αν είναι πιο ζεστό τα τρόφιμα κινδυνεύουν να χαλάσουν.

pexels-ron-lach-8466658.jpg

Το ψυγείο σου θα μπορούσε να είναι έως και 25% πιο αποτελεσματικό αν το καθαρίζεις σωστά και πολύ τακτικά. Μπορεί να ακούγεται χρονοβόρο αλλά μακροπρόθεσμα αξίζει τον κόπο. Η Kate συνιστά επίσης να κάνεις βαθύ καθαρισμό του ψυγείου σου χρησιμοποιώντας ζεστό, σαπουνόνερο, μία φορά κάθε τρεις μήνες.

Ποιο μέλι δεν κρυσταλλώνει και γιατί να μην φοβάσαι την κρυστάλλωση

Και αν αναρωτιέσαι πού να αποθηκεύσεις ορισμένα τρόφιμα για να τα αξιοποιήσεις στο έπακρο, η Kate είναι εδώ για σένα.

«Τα προμαγειρεμένα κρέατα, τα ντελικατέσεν και τα περισσεύματα φαγητών θα πρέπει να τοποθετούνται στο πιο ζεστό επάνω ράφι. Τα γαλακτοκομικά πρέπει να βρίσκονται στη μέση. Η πόρτα είναι πολύ ζεστή και χαλάει το γάλα πιο γρήγορα οπότε είναι καλύτερα να βρίσκεται και αυτό στη μέση. Το κρέας θα πρέπει να τοποθετείται στο κάτω μέρος. Αποθήκευσε μαρμελάδες, μαλακό τυρί και χυμούς στην πόρτα και βάλε τα φρούτα και τα λαχανικά στα κάτω συρτάρια για να διατηρηθούν κατάλληλα αλλά και να αποφύγεις τις οσμές».

Επίσης, το ψυγείο σου δεν θα πρέπει ποτέ να είναι γεμάτο πάνω από 75%, ώστε ο αέρας να μπορεί να ρέει εύκολα μέσα από το μηχάνημα και για τα είδη που βρίσκονται μέσα σε τάπερ, μπορείς να φτιάξεις ετικέτες ώστε να γνωρίζεις πότε λήγουν με μια ματιά.

Εάν κάποιο προϊόν είναι υπερβολικά τυλιγμένο, μπορεί να σκεφτείς να αφαιρέσεις μέρος της συσκευασίας, αλλά εάν είναι για λόγους συντήρησης τότε είναι καλύτερα να το αφήσεις ως έχει.

Η Kate συνέστησε επίσης να αφήνεις το ζεστό φαγητό να κρυώσει πριν το τοποθετήσεις στο ψυγείο, καθώς μπορεί να εξαπλώσει βακτήρια γύρω από το ψυγείο, τα οποία μπορεί να προκαλέσουν ανεπιθύμητες μυρωδιές και μικρόβια.

Πώς θα πλύνεις τα μαύρα ρούχα για να μη ξεθωριάσουν