Πώς θα πλύνεις τα μαύρα ρούχα για να μη ξεθωριάσουν

Πώς θα πλύνεις τα μαύρα ρούχα για να μη ξεθωριάσουν

Τα tips που θα ευχόσουν να ήξερες νωρίτερα.

Τα μαύρα ρούχα αποτελούν αγαπημένη ενδυματολογική επιλογή εκατομμυρίων ανθρώπων σε ολόκληρο τον κόσμο. Ένα μαύρο φόρεμα ή ένα μαύρο σύνολο και ένα ζευγάρι ψηλοτάκουνα αρκούν για να δείχνεις κομψή και περιποιημένη σε κάθε περίσταση. Βασικό τους μειονέκτημα ωστόσο είναι πως ξεθωριάζουν στην πάροδο του χρόνου ενώ μερικές πρακτικές πλυσίματος μπορούν κυριολεκτικά να τα καταστρέψουν.

Κακά τα ψέματα, τα σκουρόχρωμα (ειδικά τα μαύρα) ρούχα τείνουν να χάνουν την λάμψη και την ένταση του χρώματός τους πολύ πιο γρήγορα σε σχέση με όλα τα υπόλοιπα χρώματα. Το λανθασμένο πλύσιμο είναι συνήθως ο no1 λόγος για τον οποίο ξεθωριάζουν τα αγαπημένα σου fashion items.

Η κατάψυξη, η εφημερίδα και άλλοι 5 τρόποι για να απομακρύνεις τις δυσάρεστες μυρωδιές από τα ρούχα

Πώς θα πλύνεις τα μαύρα ρούχα- Όλα τα μυστικά

1) Η πρώτη σκέψη που πρέπει να κάνεις κατά την ταξινόμηση των σκουρόχρωμων ρούχων είναι εάν ένα ρούχο πρέπει να πλένεται στο σπίτι ή στο καθαριστήριο. Μερικά υφάσματα απαιτούν ειδική μεταχείριση για να μη χαλάσουν.

2) Μην πλένεις ποτέ ανοιχτόχρωμα ρούχα με σκούρα για να αποτρέψεις τη μεταφορά χρώματος.

3) Επίλεξε την πιο χαμηλή θερμοκρασία νερού όταν πλένεις σκούρα ρούχα.

4) Εάν δεν έχεις ειδικό απορρυπαντικό για μαύρα ρούχα, χρησιμοποίησε ελάχιστο από το κανονικό σου απορρυπαντικό.

5) Απόφυγε να τα απλώνεις στον ήλιο και άφηνέ τα να στεγνώνουν φυσικά.

6) Είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείς ένα ήπιο πρόγραμμα πλύσης.

7) Άλλο ένα μυστικό για να προστατεύσεις τα ρούχα σου είναι να τα πλένεις πάντα από την ανάποδη πλευρά. Τέλος μην ξεχνάς να διαβάζεις τις οδηγίες που υπάρχουν στην ετικέτα του κάθε ρούχου. Ανεξάρτητα από το χρώμα, θα σε κατατοπίσει σχετικά με το αν ένα ρούχο μπορεί να μπει στο πλυντήριο, απαιτεί πλύσιμο στο χέρι ή στεγνό καθάρισμα.

Tο μυστικό που θα κάνει τα ρούχα σου να μην ξεθωριάσουν είναι η αποφυγή των υψηλών θερμοκρασιών και στο στέγνωμα. Απόφυγε το στεγνωτήριο και αν δεν είναι δυνατό τότε επίλεξε το πιο απαλό πρόγραμμα. Όταν πλένεις μαύρα ρούχα, καλό θα ήταν να χρησιμοποιείς χρωμοπαγίδα.

Πηγή κεντρικής: pexels.com