Αν πέσει κερί στα ρούχα, σου βρήκαμε τη λύση για να φύγει ο λεκές

Αν πέσει κερί στα ρούχα, σου βρήκαμε τη λύση για να φύγει ο λεκές

Η διαδικασία είναι αρκετά απλή και θα σε σώσει τις ημέρες του Πάσχα.

Λίγες μόνο ημέρες έμειναν μέχρι το Πάσχα και οι περισσότερες από εμάς αναζητούν τα γιορτινά τους outfits. Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα με τα οποία ερχόμαστε αντιμέτωπες κάθε χρόνο στην Ανάσταση είναι η λαμπάδα.

Το κερί λιώνει αρκετά γρήγορα και συχνά στάζει πάνω στα ρούχα σου δημιουργώντας ανεπιθύμητους λεκέδες. Δεν χρειάζεται να σε πιάνει πανικός αφού υπάρχει λύση και είναι αρκετά εύκολη.

Πώς θα βγάλεις εύκολα το κερί από τα ρούχα σου

Αυτό που ισχύει με τους περισσότερους λεκέδες είναι ότι πρέπει να τους αφαιρούμε αμέσως πριν στεγνώσουν. Αυτό διαφέρει στην περίπτωση του κεριού αφού αν προσπαθήσεις να το αφαιρέσεις πριν στεγνώσει το μόνο που θα καταφέρεις είναι να το απλώσεις παντού.

Το κόλπο του ΤikTok για να ξεφλουδίσεις εύκολα το αυγό

Με τη βοήθεια ενός αιχμηρού αντικειμένου άρχισε να ξύνεις το κερί και θα δεις ότι θα φύγει πολύ εύκολα. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις την ανάποδη πλευρά του κουταλιού, ένα μαχαίρι, μια πιστωτική κάρτα ή έναν χάρακα.

Μπορείς επίσης να βάλεις το ρούχο στο ψυγείο ή στην κατάψυξη ή να τοποθετήσεις πάνω στο λεκέ παγάκια για να κρυώσει γρηγορότερα. Αυτή η πρακτική εφαρμόζεται κυρίως σε χαλιά και μεγάλα υφάσματα.

Στη συνέχεια τοποθέτησε μια πετσέτα μικρή πάνω και κάτω από το λεκέ και σιδέρωσε το σημείο αυτό σε χαμηλή θερμοκρασία. Τέλος, πλύνε το ρούχο στο πλυντήριο.

Για πολύ ευαίσθητα ρούχα δοκίμασε το εξής: Χρησιμοποίησε πιστολάκι μαλλιών, αντί για σίδερο ρούχων. Στέγνωσε τον λεκέ τοποθετώντας το πιστολάκι σε σταθερό σημείο με σταθερή θερμότητα για να λιώσει το κερί και να αφαιρεθεί από το ύφασμα.

Αν ο λεκές είναι μικρός, μπορείς να χρησιμοποιήσεις φυτικό λάδι. Άπλωσε μια κουταλιά φυτικό λάδι πάνω στον λεκέ και τρίψε καλά το σημείο με μια οδοντόβουρτσα.

Στο video που ακολουθεί θα δεις τη διαδικασία βήμα-βήμα.