Πώς να καθαρίσεις φυσικά τα κοσμήματά σου μετά τη θάλασσα

Πώς να καθαρίσεις φυσικά τα κοσμήματά σου μετά τη θάλασσα

Είναι μια διαδικασία που θα μας απασχολήσει όλες μετά τις διακοπές μας.

Θυμάσαι όταν ήμασταν μικρές, που οι μαμάδες μας έβγαζαν όλα τους τα κοσμήματα πριν πάμε στη θάλασσα; Ήταν μία κλασική κίνηση, που θα έκανε κάθε γυναίκα, η οποία ήθελε να προστατεύσει τα items της συλλογής της από τον ήλιο, τη θάλασσα και το αλάτι. Σήμερα δεν υπάρχει κάποια γυναίκα που να θέλει να βγάλει τα κοσμήματά της πριν πάμε στην παραλία, μιας και τα κοσμήματα είναι πια must στα beach looks μας. Οι τάσεις θέλουν το accessorizing ακόμη πιο edgy και έντονο το καλοκαίρι με τα κοσμήματα να φοριούνται σε layering και τα μεταλλικά στοιχεία να μπλέκονται με κοχύλια, χάντρες και στοιχεία crochet.

https://www.instagram.com/p/ChARQj2KN8x/

Όλα καλά μέχρι εδώ και είναι η αλήθεια ότι τα κοσμήματα μας αρέσουν και εμάς πολύ στην παραλία, αλλά μετά τις καλοκαιρινές μας διακοπές θα πρέπει να ασχοληθούμε οπωσδήποτε με τη συντήρησή τους, γιατί το θαλασσινό νερό, ο ήλιος, ο αέρας, ο ιδρώτας και τα διάφορα αντιηλιακά και οι κρέμες που χρησιμοποιούμε έχουν την τάση να τα καταστρέφουν. Εμείς έχουμε βρει τους πιο αποτελεσματικούς, φυσικούς τρόπους για να καθαρίσεις τα κοσμήματά σου στο σπίτι.

Υπάρχει τρόπος να διατηρήσεις τα άσπρα σου ρούχα σαν καινούργια-Και το μυστικό βρίσκεται στο πλύσιμο

lucywilliams02_342993560_765953348307120_1654680117662902275_n.jpg

Πώς θα καθαρίσω τα κοσμήματα μετά τη θάλασσα;

Ασημένια κοσμήματα: Σε μια μικρή λεκάνη ρίχνεις μαγειρική σόδα και νερό (3 μέρη σόδας, 1 νερού) και ανακατεύεις μέχρι να δημιουργήσεις ένα μείγμα που να μοιάζει με την υφή πάστας. Πάρε μια μικρή ποσότητα του μείγματος με ένα πανί και τρίψε κάθε πλευρά του κοσμήματος. Με αυτό τον τρόπο θα γυαλίσει ξανά.

Μέταλλο νίκελ: Με αυτό το υλικό φτιάχνονται τα περισσότερα faux κοσμήματα. Σε μια μικρή λεκάνη ρίχνεις ίση ποσότητα νερού και ξυδιού. Βούτα ένα πανί και τρίψε απαλά το κόσμημα. Με ένα άλλο πανί, που το έχεις βρέξει μέσα σε σόδα με νερό, περνάς και πάλι την επιφάνεια των κοσμημάτων και τέλος παίρνεις όλη την υγρασία με ένα καθαρό, στεγνό πανάκι.

https://www.instagram.com/p/CueStezt47z/

Χρυσό (ή επιχρυσωμένο): Σε μια οδοντόβουρτσα απλώνεις λίγη ποσότητα οδοντόκρεμας, ρίχνεις λίγο νεράκι και στην συνέχεια τρίβεις προσεκτικά τα σημεία που έχουν μαυρίσει. Ξεπλένεις με νερό και σκουπίζεις με ένα μαλακό ύφασμα.