Οι πιο ασφαλείς τρόποι για να βγάλεις το φελλό από το κρασί

Οι πιο ασφαλείς τρόποι για να βγάλεις το φελλό από το κρασί

Πώς θα ανοίξεις εύκολα και σωστά το κρασί στο σπίτι για να αποφύγεις τα ατυχήματα.

Δεν υπάρχει κάτι καλύτερο από το να επιστρέφεις κουρασμένη στο σπίτι και να απολαμβάνεις το αγαπημένο σου κρασί, μόνη ή με αγαπημένα πρόσωπα.

Το άνοιγμα μιας φιάλης απαιτεί υποχρεωτικά ένα καλό ανοιχτήρι, προσεκτικές κινήσεις και υπομονή ώστε να αφαιρεθεί σωστά ο φελλός χωρίς να πέσουν κομματάκια μέσα στο κρασί.

3 τρόποι για να βγάλεις το φελλό από το κρασί

1) Με το κλασικό ανοιχτήρι

Επίλεξε ένα ανοιχτήρι που να διαθέτει κυλινδρική και όχι πεπλατυσμένη σπείρα. Χρησιμοποίησε το μαχαίρι για να τρυπήσεις το αλουμινόχαρτο ακριβώς κάτω από το χείλος στο πάνω μέρος του μπουκαλιού. Στη συνέχεια, γύρισε το μπουκάλι για να το κόψεις μέχρι το αλουμινόχαρτο.

Τοποθέτησε το ανοιχτήρι κατευθείαν προς τα κάτω μέσα από το κέντρο του φελλού, στρίβοντας δεξιόστροφα. Κρατώντας με το ένα χέρι την πρώτη σκάλα πάνω στο χείλος του μπουκαλιού, άρχισε να σηκώνεις αργά τη λαβή προς τα πάνω. Συνέχισε κατόπιν με τη δεύτερη σκάλα, προσέχοντας πάντα να επιτύχεις κατακόρυφη εξαγωγή του φελλού.

Ο λόγος για τον οποίο το μαξιλάρι σου κιτρινίζει -και ο ανέξοδος τρόπος να το διορθώσεις

2) Με τιρμπουσόν

Αφαίρεσε το αλουμινόχαρτο πολύ προσεκτικά. Τοποθέτησε το τιρμπουσόν στο κέντρο του φελλού, περιστρέφοντας δεξιόστροφα, με τους «βραχίονες» προς τα κάτω. Οι φτερωτοί βραχίονες θα αρχίσουν να ανυψώνονται καθώς εισάγεις το τιρμπουσόν.

Μόλις σηκωθούν οι βραχίονες, χρησιμοποίησε και τα δύο χέρια για να τραβήξεις τους βραχίονες προς τα κάτω και στις δύο πλευρές και ταυτόχρονα σήκωσε τον φελλό. Κούνησε απαλά τον φελλό έχοντας το ένα χέρι στο τιρμπουσόν και το άλλο χέρι στο μπουκάλι.

3) Με ηλεκτρικό ανοιχτήρι

Το μεγάλο πλεονέκτημα του συγκεκριμένου εργαλείου είναι ότι αφαιρεί το φελλό πιο γρήγορα χωρίς μεγάλες πιθανότητες λάθους. Παράλληλα αποτελεί την καλύτερη επιλογή αν δεν ξέρεις να ανοίγεις κρασιά ή πάσχεις από σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα.

Βάλε το μπουκάλι κάτω από το ανοιχτήρι και πάτησε το κουμπί για μερικά δευτερόλεπτα. Το τιρμπουσόν θα αφαιρέσει το φελλό και θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σου.

Πηγή κεντρικής: pexels.com