Μάθε γιατί πρέπει να φοράς after sun μετά την έκθεση στον ήλιο

Χριστίνα Αναστασία Χρόνη
Μάθε γιατί πρέπει να φοράς after sun μετά την έκθεση στον ήλιο

Μία απλή κρέμα δεν αρκεί...

Δεν υπάρχει κάτι χειρότερο από το να απολαμβάνεις μία υπέροχη μέρα στη θάλασσα, μόνο και μόνο για να γυρίσεις στο σπίτι και να βρεθείς με επιδερμίδα κόκκινη, ερεθισμένη που πονά και δεν μπορεί να ανεχτεί ούτε νερό επάνω της. Από αυτήν ακριβώς την κατάσταση προσπαθώ να σε προστατεύσω όποτε «φωνάζω» για το αντηλιακό, αλλά εξακολουθεί να συμβαίνει. Όταν συμβαίνει, λοιπόν, στρέφεις την προσοχή σου στο after sun για να βρεις ανακούφιση και δροσιά. Συγκαταλέγεται στα απαραίτητα του καλοκαιρινού νεσεσέρ μαζί με το αντηλιακό σου και θα σου εξηγήσω το γιατί ευθύς αμέσως.

Ακόμα και όταν προσέχεις πολύ και δεν επιστρέφεις με καμένη επιδερμίδα, το δέρμα σου έχει υποφέρει στην παραλία. Έχει αφυδατωθεί από το αλάτι και τη ζέστη, συνεπώς χρειάζεται ενυδάτωση, όμως όχι με μία οποιαδήποτε κρέμα. Τα after sun, όπως για παράδειγμα το NIVEA AFTER SUN Moisture, είναι γεμάτα συστατικά που παρέχουν στην ταλαιπωρημένη από τον ήλιο επιδερμίδα αυτό ακριβώς που χρειάζεται. Οι συνθέσεις τους περιέχουν συστατικά όπως η αλόη και το έλαιο αβοκάντο που επαναφέρουν τα επίπεδα υγρασίας και ανακουφίζουν τη διψασμένη επιδερμίδα. Η σωστή, επαρκής ενυδάτωση είναι, λοιπόν, ο πρώτος λόγος για τον οποίο πρέπει να φοράς πάντα after sun μετά τον ήλιο και όχι οποιοδήποτε άλλο ενυδατικό προϊόν.

1

Ένας ακόμη λόγος είναι η ίδια η επιδερμίδα σου. Η αλλεργία στον ήλιο δεν είναι ένας μύθος, είναι πέρα για πέρα αληθινή το ίδιο και η ευαισθησία. Αν λοιπόν το δικό σου δέρμα μοιάζει να αντιδρά στην έκθεση στον ήλιο αλλά εσύ επιμένεις να κάνεις την ηλιοθεραπεία σου, τότε το SPF 50 δεν αρκεί. Πρέπει να φροντίσεις το δέρμα σου και μετά τη θάλασσα και προϊόντα όπως το NIVEA AFTER SUN Sensitive κάνουν ακριβώς αυτό. Οι συνθέσεις τους δημιουργούνται με άξονα τις ανάγκες της ευαίσθητης επιδερμίδας και περιέχουν συστατικά όπως η αλόη, αλλά και αντιοξειδωτικά συστατικά που φροντίζουν την επιδερμίδα σε βάθος. Καμία άλλη ενυδατική κρέμα δεν μπορεί να φροντίσει την επιδερμίδα μετά τον ήλιο τόσο αποτελεσματικά γιατί μόνο τα after sun έχουν δημιουργηθεί για αυτόν ακριβώς τον σκοπό.

3

Και τώρα στα πιο απλά... Το μαύρισμα! Αν θέλεις να παρατείνεις το μαύρισμά σου τότε το after sun είναι απαραίτητο. Προϊόντα όπως το NIVEA AFTER SUN Bronze περιέχουν συστατικά που ενυδατώνουν σε βάθος και έτσι σε βοηθούν να διατηρήσεις το χρώμα σου αλλά και την υγεία της επιδερμίδας σου. Αυτό που θέλω, λοιπόν, να κρατήσεις είναι το εξής: Το after sun δεν δημιουργήθηκε για να προσθέσει ένα ακόμη προϊόν στο νεσεσέρ σου.

4

Δημιουργήθηκε για να παρέχει στο δέρμα σου τη φροντίδα που χρειάζεται μετά τον ήλιο με τρόπο που κανένα άλλο προϊόν δεν μπορεί να σου την παρέχει. Είναι εκείνο που θα σε ανακουφίσει, που θα σε δροσίσει, που θα ανανεώσει το δέρμα σου, θα παρατείνει το μαύρισμά σου και θα το τυλίξει στο υπέροχο άρωμα της NIVEA. Έχεις λόγο να βάλεις οποιοδήποτε άλλο προϊόν μετά τον ήλιο;