Μάθε γιατί φριζάρουν τα μαλλιά σου και τι μπορείς να κάνεις για αυτό

Χριστίνα Αναστασία Χρόνη
Μάθε γιατί φριζάρουν τα μαλλιά σου και τι μπορείς να κάνεις για αυτό

Υπάρχει λόγος, δεν είσαι απλά άτυχη…

Το φριζάρισμα είναι ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλά κορίτσια. Αν έπρεπε να το περιγράψουμε θα λέγαμε πως είναι ένα… «φούντωμα» των μαλλιών. Τι συμβαίνει όμως κάτω από αυτό το «φούντωμα»; Γιατί φριζάρουν τα μαλλιά μας; Θα σου εξηγήσουμε και θα καταλάβεις πως είναι απόλυτα λογικό και όχι κάποια ατυχία που σου «κλήρωσε» η γενετική λοταρία.

Η υγρασία ευθύνεται για το φριζάρισμα αλλά τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Η υγρασία πρέπει να βρει πρόσφορο έδαφος ώστε να προκαλέσει το φριζάρισμα και η ξηρότητα της τρίχας είναι αυτό το πρόσφορο έδαφος. Βλέπεις, η κάθε μία τρίχα αποτελείται σε όλο της το μήκος από λέπια. Ναι, σαν αυτά του ψαριού. Όταν η δομή της τρίχας είναι υγιής, τα μαλλιά λάμπουν και τα λέπια είναι ερμητικά κλειστά. Όταν συμβαίνει το αντίθετο τότε ξεκινούν τα προβλήματα. Αν η δομή της τρίχας έχει χαλάσει εξαιτίας των τεχνικών εργασιών, εξαιτίας του styling ή απλά εξαιτίας της αφυδάτωσης, τα λέπια χαλαρώνουν και έτσι, τα μόρια της υγρασίας εισχωρούν από κάτω τους και τα διογκώνουν.

tresemme hair copy copy copy copy

Το αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας είναι το φριζάρισμα που τόσο μας ενοχλεί και όπως αντιλαμβάνεσαι, για να απαλλαχθούμε από αυτό πρέπει να φροντίσουμε την τρίχα και όχι να την παιδέψουμε περισσότερο με τα εργαλεία styling. Το μόνο που καταφέρνουμε με αυτό τον τρόπο είναι ακόμα περισσότερη αφυδάτωση και άρα φριζάρισμα. Η φροντίδα λοιπόν, η θρέψη, η ενυδάτωση και η προστασία είναι μονόδρομος αλλά τυχαίνει να έχουμε τον ιδανικό «σύντροφο» σε αυτή τη διαδρομή: Τη σειρά Keratin Smooth του αγαπημένου μας TRESemmé.

Πρόκειται για μία σειρά περιποίησης που δημιουργήθηκε έτσι ώστε να παρέχει θρέψη, ενυδάτωση και προστασία ακόμη και στα πιο απαιτητικά μαλλιά και έτσι να καταπολεμά το φριζάρισμα ακόμα και για 72 ώρες. Ποιο είναι το μυστικό; Η τεχνογνωσία του TRESemmé και δύο συστατικά: Το εκχύλισμα κερατίνης και το έλαιο Marula. Αυτά τα δύο συστατικά είναι όλα όσα χρειάζονται τα μαλλιά για να είναι λεία, απαλά και απίστευτα smooth μέχρι και 3 μέρες.


https://www.instagram.com/p/CBTAMjZpEq4

Η σειρά αποτελείται από σαμπουάν, κρέμα μαλλιών και μάσκα. Είναι το ένα μέρος της σειράς που αφορά την περιποίηση στο μπάνιο. Χρησιμοποιείς καθημερινά το σαμπουάν και την κρέμα ή τη μάσκα ανάλογα με τις ανάγκες σου. Έπειτα έρχεται το δεύτερο μέρος, η περιποίηση πριν το styling.

tresemme hair copy copy copy copy copy

Για αυτό το σκοπό, η σειρά περιλαμβάνει ένα πολυτελές λαδί περιποίησης και ένα σπρέι προστασίας από τη θερμότητα. Έτσι φροντίζεις ακόμα πιο εντατικά τα μαλλιά σου και τα προστατεύεις από τα θερμά εργαλεία. Το αποτέλεσμα είναι υγιή μαλλιά με λέπια ερμητικά κλειστά, τα οποία δεν μπορεί να διαπεράσει η υγρασία ούτε και να επηρεάσει το styling.

Τώρα που ξέρεις λοιπόν ακριβώς σε τι οφείλεται το φριζάρισμα και πως μπορείς να το καταπολεμήσεις τι θα κάνεις; Το TRESemmé καθορίζει τα μαλλιά σου, τα υπόλοιπα είναι στο χέρι σου!

DPG Network