Festive Home Bar: Τα spirits που δεν μπορούν να λείπουν από το μπαρ σου αυτές τις γιορτές!

Νέλλη Καλαμαρά
Festive Home Bar: Τα spirits που δεν μπορούν να λείπουν από το μπαρ σου αυτές τις γιορτές!

Το ρεβεγιόν της πρωτοχρονιάς πλησιάζει γοργά και παρακάτω θα βρεις τα ποτά εκείνα που είτε θα αποτελέσουν αναπόσπαστο κομμάτι του δικού σου εορταστικού μπαρ είτε θα γίνουν τα καλύτερα δώρα για τους αγαπημένους σου στην αλλαγή του χρόνου.

Είναι αλήθεια πως στις γιορτές είμαστε όλοι λίγο πιο χαρούμενοι, λίγο πιο αισιόδοξοι, αλλά ταυτόχρονα έχουμε και περισσότερο χρόνο για να περάσουμε με τους αγαπημένους μας και να τους χαρούμε, καθώς συνήθως αυτό είναι δύσκολο μέσα στην καθημερινότητα, τουλάχιστον σε αυτή τη συχνότητα. Έτσι τις γιορτές παραδοσιακά οι επισκέψεις και οι συγκεντρώσεις σε φίλους και οικογένεια δίνουν και παίρνουν, με το ρεβεγιόν της πρωτοχρονιάς να αποτελεί το απόλυτο επιστέγασμα. Είτε λοιπόν οργανώνεις σπίτι σου το πιο λαμπερό ρεβεγιόν είτε πρόκειται να πας κάπου καλεσμένη, παρακάτω θα βρεις τα ποτά εκείνα που θα πρέπει να έχεις οπωσδήποτε είτε στολισμένα στο Festive Home Bar σου είτε όμορφα τυλιγμένα στο χέρι σου, ώστε να τα δωρίσεις εκεί που είσαι καλεσμένη. Εμβληματικά ουίσκι, αρωματικά ρούμια, λαμπερές σαμπάνιες, υπέροχες βότκες, αλλά και πιο ιδιαίτερες επιλογές λένε με το δικό τους τρόπο «Καλή Χρονιά!» και γεμίζουν χαρά εκείνους που αγαπάμε, ή και εμάς που τα απολαμβάνουμε.

whisky.jpg

Johnnie Walker Black Label

Απόλυτα συνδεδεμένο με την έννοια των γιορτών και της ευγνωμοσύνης για αυτούς που πορεύονται δίπλα μας, στα εύκολα και τα δύσκολα, το εμβληματικό σκωτσέζικο ουίσκι με τη βαθιά γεύση και τις καπνιστές νότες γίνεται το τέλειο δώρο για την πρωτοχρονιά, αλλά και η ιδανική βάση για εορταστικά Highballs κάτω από το γκι. Σίγουρα το πιο χαρακτηριστικό δώρο για εκείνους που νιώθεις πως έχεις την ανάγκη να τους πεις ένα μεγάλο «ευχαριστώ» για τη χρονιά που πέρασε!

Jameson.jpg

Jameson 18 Years

Παραμένουμε στο μαγικό πλανήτη του ουίσκι, αλλά αυτή τη φορά κινούμαστε προς την Ιρλανδία με μία ultra-premium πρόταση που σίγουρα θα εντυπωσιάσει τους whiskey lovers της ζωής σου. Toffee, ξηροί καρποί και μπαχαρικά, μαζί με αρώματα από δέρμα και ξύλο, κάνουν το συγκεκριμένο spirit ιδανικό για να το απολαύσουμε τις μεγάλες ώρες, όταν πια έχουμε μείνει λίγοι και καλοί!

Single-Malt-Scotch-Whisky.jpeg

Talisker 10 Years Old

Ένα σίγουρα ξεχωριστό δώρο για τους δικούς μας ξεχωριστούς ανθρώπους, το single malt scotch whisky με τον ιδιαίτερα θαλασσινό και πιπεράτο χαρακτήρα φέρνει λίγο αέρα από τις θάλασσες της Σκωτίας, δίπλα στις οποίες φτιάχνεται στις ακτές του Isle of Skye, στο ρεβεγιόν μας. Το Talisker 10 Year Old έχει ωριμάσει σε αμερικανικά δρύινα βαρέλια και διαθέτει ένα πλούσιο, καπνιστό και θαλασσινό στυλ, ενώ ταιριάζει τέλεια με όστρακα για να βάλουμε και μία πιο ιδιαίτερη πινελιά ως happening αν θες στην αλλαγή του χρόνου.

macallan.jpg

The Macallan Harmony Collection - Inspired by Intense Arabica

Τελευταία προσθήκη στη λίστα από τον προσωπικά αγαπημένο μου χώρο των spirits, αυτόν των whiskies, είναι η νέα εμφιάλωση της limited edition σειράς Macallan Harmony Collection. Το The Macallan Harmony Collection Inspired by Intense Arabica είναι η δεύτερη έκδοση της συγκεκριμένης σειράς (τα νέα μέλη της οποίας αποκαλύπτονται κοντά στα Χριστούγεννα) και εμπνέεται, όπως λέει και το όνομά της, από τους κόκκους καφέ arabica. Ένα πολύ ιδιαίτερο spirit για connoisseurs που θέλεις να εντυπωσιάσεις.

Moet-Imperial.jpg

Moët Impérial

Παραμονή πρωτοχρονιάς και αλλαγή χρονιάς χωρίς το χαρακτηριστικό «pop» της σαμπάνιας και τις λαμπερές φυσαλίδες της να γεμίζουν τα ποτήρια μας σίγουρα δεν γίνεται. Η φετινή limited edition συσκευασία της Moët Impérial είναι διακοσμημένη με εορταστικά στοιχεία και βάζει την απαραίτητη πολυτέλεια στο δικό μας μπαρ ή γίνεται το ιδανικό δώρο για τα ρεβεγιόν που μας τίμησαν με την πρόσκλησή τους.

Martini_Sparkling_Prosecco_Asti.jpeg

Martini Prosecco & Martini Asti

Παραμένουμε στον κόσμο των λαμπερών φυσαλίδων με τα ιστορικά spumante, δηλαδή τους αφρώδεις οίνους, του Martini, και συγκεκριμένα το Martini Prosecco με καταγωγή από τις περιοχές Veneto και Friuli της βορειοανατολικής Ιταλίας, και το Martini Asti με Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης (Π.Ο.Π.) από την περιοχή Asti του Piedmont, που συνεχίζουν μια κληρονομιά άνω των 150 ετών που τα κάνει απολύτως ξεχωριστά. Και επειδή όπως πολύ καλά όλοι γνωρίζουμε «No Martini, No Party!», δεν λείπουν σε καμία περίπτωση από το ρεβεγιόν μας!

lolea.jpg

Check it out: Απίθανα φεστιβάλ, νεοϋορκέζικα δείπνα, X-mas cookies, νέες αφίξεις και πολλά ακόμη

Lolea

Το πιο αφρώδες απεριτίφ προστίθεται στο home bar μας για να υποδεχτούμε τους καλεσμένους μας με ένα κομψό welcome drink. Το Lolea με το χαρούμενο μπουκάλι είναι ένα δροσερό μεσογειακό aperitif με βάση το κρασί και με φρουτώδη γεύση. Σερβίρεται σε ποτήρι balloon με πάγο και φρούτα για το γαρνίρισμα, ενώ κυκλοφορεί σε κόκκινη και λευκή εκδοχή για να επιλέξεις αυτό που σου ταιριάζει περισσότερο.

Disaronno-Velvet16543-1_1.jpg

Disaronno Velvet

Ένα λικέρ πάντα έχει θέση σε κάθε μπαρ, πόσω μάλλον στο εορταστικό. Η κρεμώδης έκδοση του αυθεντικού ιταλικού Disaronno Originale είναι το ιδανικό λικέρ κρέμας με δυνατό άρωμα και χαμηλούς αλκοολικούς βαθμούς. Συνδυάζει την ιταλική φινέτσα με το μοντέρνο all-white χαρακτήρα, έχει μεταξένια υφή και ευχάριστη αίσθηση από το φρουτένιο χαρακτήρα του πικραμύγδαλου με τις νότες σοκολάτας και βανίλιας. Το απολαμβάνουμε σκέτο με πάγο στις χαλαρές ώρες πριν την αλλαγή του χρόνου και το μεγάλο πάρτι.

Ciroc_Bottle_mixer_spritz.jpg

Cîroc Premium Vodka

Φυσικά και ρεβεγιόν χωρίς vodka είναι εκτός συζήτησης, αφού ένα από τα πλέον δημοφιλή spirits στον πλανήτη αποτελεί την ιδανική βάση για τα πιο υπέροχα cocktails. Αλλά για να είμαστε και λίγο πιο ακριβείς ρεβεγιόν σημαίνει celebration και celebration σημαίνει σίγουρα Cîroc. Η Cîroc premium vodka που παράγεται από εκλεκτά γαλλικά σταφύλια και έρχεται στην πιο κομψή φιάλη αποτελεί το sine qua non του festive home bar μας και ιδανικά σερβίρεται με τόνικ για να μη χάσουμε τίποτα από τη βελούδινη γεύση της.

gin.jpg

Bombay Sapphire X Vassia Kostara

Η συλλεκτική φιάλη του Bombay Sapphire αυτές τις γιορτές είναι το ιδανικό δώρο για κάθε fashionista. Το διάσημο premium gin συνεργάστηκε φέτος με την επιτυχημένη Ελληνίδα σχεδιάστρια μόδας Βάσια Κωσταρά για τη δημιουργία μιας συλλεκτικής φιάλης με την υπογραφή της, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Η Βάσια Κωσταρά, ιδανική εκφραστής της Stir Creativity φιλοσοφίας του Bombay Sapphire, άφησε το ταλέντο και την εφευρετικότητα της να την οδηγήσουν στη σχεδίαση μιας εορταστικής συσκευασίας, έχοντας ως κεντρικό διακοσμητικό μοτίβο τις βασιλικές παιώνιες και τα άγρια τριαντάφυλλα, στις αποχρώσεις φυσικά του sapphire blue.

Giorgio Locatelli: Ο κριτής του MasterChef Italia που η γιαγιά του τον ξόρκιζε μη γίνει μάγειρας

M_DRY_Mastiha.jpeg

M DRY Mastiha

Η M DRY Mastiha, η πρώτη dry μαστίχα από 100% απόσταξη μαστίχας Χίου, υποδέχεται την πρωτοχρονιά στο εορταστικό καλάθι δώρου στις κάβες Cellier και εμείς ενθουσιάζουμε με αυτήν τους αγαπημένους μας. Πρόκειται για ένα dry spirit ισορροπημένο αλλά και παιχνιδιάρικο, με χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη και απεριόριστες δυνατότητες για ξεχωριστά κοκτέιλ. Με πλούσια γεύση Μαστίχας Χίου, η M DRY προέρχεται από 100% παραδοσιακή απόσταξη μέσα σε χάλκινους άμβυκες. Φέτος στο ρεβεγιόν λοιπόν την απολαμβάνουμε ως απεριτίφ, παγωμένη σε σφηνάκι, ως long drink αλλά και ως συστατικό ευρηματικών cocktail.

diplomatico.jpg

Diplomatico Reserva Exclusiva

Νομίζω πως αν ξέρεις κάτι για εμένα μέσα στα χρόνια είναι πως δεν έχω κανένα cocktail πιο ψηλά στο μυαλό και τη συνείδησή μου από το Old Fashioned, σε κάθε του εκδοχή. Όμως το Old Fashioned με Diplomatico καταλαμβάνει ξεκάθαρα μία από τις πρώτες θέσεις στη λίστα μου. Έτσι για το ρεβεγιόν της πρωτοχρονιάς στο δικό μου Home Bar βρίσκεις πάντα ένα Diplomatico, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί και ένα από τα ωραιότερα δώρα που μπορείς να κάνεις στους λάτρεις του ρούμι και, ανάλογα με το πόσο θέλεις να ενθουσιάσεις τον άλλον, μπορείς να διαλέξεις ανάμεσα στο Reserva Exclusiva, το Ambassador και το Single Vintage. Επίσης, ειδικά για τις γιορτές, οι συσκευασίες δώρου που κυκλοφορούν φέτος έχουν μέσα απίθανα gadgets αλλά και πολύ όμορφη εορταστική εμφάνιση.

rum.jpg

Flor de Caña 12

Παραμένοντας στον γεμάτο εξωτικά αρώματα και γεύσεις κόσμο του ρούμι, το Flor de Caña παλαίωσης 12 ετών σίγουρα αποτελεί μία εξαιρετική προσθήκη στο μπαρ του ρεβεγιόν. Με αρώματα από κόκκινα φρούτα, μέλι και ψημένους ξηρούς καρπούς, γευστικές νότες από ξύλο, βανίλια και ψημένα μήλα, αλλά και μία smoothy και καλά ισορροπημένη επίγευση ενθουσιάζει τους λάτρεις του είδους, ενώ να σημειώσουμε πως αποτελεί οικογενειακή επιχείρηση 5ης γενιάς, κάτι που συμβαίνει μόλις σε 3 ανά 10.000 οικογενειακές επιχειρήσεις, και την τελευταία 10ετία η απόσταξή του γίνεται με 100% ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

metaxa_new.JPG

Metaxa 12 Stars

Για εμένα προσωπικά δεν νοείται κανένα μπαρ -όχι μόνο το εορταστικό- χωρίς το πιο διάσημο παγκοσμίως ελληνικό label. Κάπου εδώ να θυμίσουμε -ή να πούμε- πως το Metaxa δεν είναι κονιάκ ή μπράντι, είναι Metaxa, δηλαδή ένα απολύτως μοναδικό, sui generis απόσταγμα με μακρά ιστορία. Το Metaxa 12 Αστέρων συγκεκριμένα τώρα έχει βαθιά και γεμάτη γεύση, φανταστικό κεχριμπαρένιο χρώμα και έντονα αρώματα, ενώ το απολαμβάνουμε τόσο σκέτο ή με πάγο, καθώς και σε δημιουργικά και ιδιαίτερα cocktails.

AGIONERI-THE-LAST-BARREL-2022-4.jpg

Αγιονέρι - The Last Barrel Series 2022

Και για να κλείσουμε το σημερινό μας θέμα δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε σε αμιγώς ελληνικά αποστάγματα που βάζουν τη δική τους σφραγίδα στο εορταστικό τραπέζι αλλά και στην καρδιά μας. Το Αγιονέρι- The last barrel είναι μία παράδοση που συνεχίζεται για τρίτη χρονιά και θέλει τον αποσταγματοποιό Κώστα Τσιλιλή και την ομάδα του να μοιράζονται με το κοινό μια συλλεκτική έκδοση από το άνοιγμα του τελευταίου βαρελιού του έτους. Έτσι φέτος το τελευταίο βαρέλι μοιράστηκε σε 555 χειρόγραφα αριθμημένες φιάλες που μπήκαν σε μια εορταστική, πολύχρωμη κασετίνα φιλοτεχνημένη με έμπνευση τη ρόγα του σταφυλιού και γίνονται το πιο όμορφο και προσωπικό δώρο των γιορτών.

Katogi Averof

Τσίπουρο Κατώγι Αβέρωφ

Δεν μπορώ να σου κρύψω πως το Κατώγι Αβέρωφ κατέχει μία ιδιαίτερη θέση στην καρδιά μου, τόσο για τα εξαιρετικά του κρασιά όσο και για τους εξαιρετικούς του ανθρώπους. Έτσι φέτος που κυκλοφόρησαν τα νέα πως, μετά από μία δεκαετία διακοπής, το τσίπουρο επανέρχεται δυναμικά στο Κατώγι Αβέρωφ και επανακυκλοφορεί η χαρά μου ομολογουμένως είναι μεγάλη. Έτσι πλέον ξανά μετά την οινοποίηση των σταφυλιών για την παραγωγή των κρασιών Κατώγι Αβέρωφ, τα στέμφυλα αξιοποιούνται για την παραγωγή του τσίπουρου, που αποστάζεται σε κλασματικό άμβυκα πέντε δίσκων για ανώτερο ποιοτικό αποτέλεσμα και εμφιαλώνεται εξ’ ολοκλήρου στις εγκαταστάσεις του καινούριου, υπερσύγχρονου αποσταγματοποιείου. Διαυγές, με καθαρό διακριτικό άρωμα και λεπτή μαλακή γεύση, συγκεντρώνει όλα τα χαρακτηριστικά που θα μας κάνουν να το αγαπήσουμε και να το απολαύσουμε στο πρωτοχρονιάτικο τραπέζι μας.

Για να βλέπεις τα πράγματα τη στιγμή που συμβαίνουν και για backstage υλικό συντονίσου με το @kounelly στο IG.