Hotel News: Τα πρώτα ξενοδοχειακά νέα της σεζόν έκαναν την εμφάνισή τους!

Νέλλη Καλαμαρά
Hotel News: Τα πρώτα ξενοδοχειακά νέα της σεζόν έκαναν την εμφάνισή τους!

Παγκοσμίως κορυφαία luxury hotel brands έρχονται για πρώτη φορά στη χώρα μας, νέα projects αναβαθμίζουν το τουριστικό προϊόν μας, νέες αφίξεις δίνουν το «παρών» και αστέρια Michelin σαλπάρουν για τα νησιά.

Δεν μπορώ να σου κρύψω πως αυτή η εποχή είναι πάντα η αγαπημένη μου, επαγγελματικά μιλώντας, γιατί ακριβώς αυτήν την εποχή αρχίζουν να ανακοινώνονται πάντα σταδιακά τα πρώτα σημαντικά νέα της σεζόν. Είναι αυτή η εποχή που αρχίζεις δειλά δειλά να ονειρεύεσαι και πάλι το καλοκαίρι και τον καυτό ήλιο να σου χτυπάει το πρόσωπο, ενώ ακόμη έξω κάνει κρύο και φοράς πουλόβερ. Αλλά είναι αυτά τα πρώτα νέα που εμφανίζονται για τα καινούρια ξενοδοχεία και τα δημιουργικά projects που σε γεμίζουν αισιοδοξία και προσμονή για μία δυνατή καλοκαιρινή σεζόν για το κορυφαίο τουριστικό προϊόν της χώρας μας. Γιατί, ας μη γελιόμαστε, η χώρα μας έχει κορυφαίο τουριστικό προϊόν, που τίποτα δεν έχει να ζηλέψει από τα αντίστοιχα ολόκληρης της γης, και οι αφίξεις των τελευταίων ετών το επιβεβαιώνουν περίτρανα. Έτσι μαζί από εδώ θα παρακολουθήσουμε στενά όλες τις εξελίξεις που ξεκινούν τώρα και θα πάνε σταδιακά μέχρι ίσως και τα τέλη του καλοκαιριού, αφού η πανδημία -μέσα στα πολλά άλλα που μας έμαθε- μας δίδαξε και μία πολύ πιο ευέλικτη καλοκαιρινή σεζόν, που πλέον ξεκάθαρα δεν περιορίζεται στους 3-4 θερινούς μήνες, αλλά ξεκινά πολύ πριν από αυτούς και απλώνεται επίσης πολύ πιο μετά. Μη σε κουράζω όμως, θα έχουμε πολλές ευκαιρίες από εδώ και στο εξής να αναλύσουμε όλες τις νέες και αναπτυσσόμενες δυναμικές του ελληνικού τουριστικού και ξενοδοχειακού σκηνικού, και ας δούμε τα πρώτα μεγάλα νέα που μάθαμε για τη σεζόν που έρχεται!

Mandarin-Oriental-Costa-Navarino_opening-summer-2023.jpg

Η Costa Navarino υποδέχεται το Mandarin Oriental

Από πέρσι τα γνωρίζαμε αλλά φέτος πια έχουμε ημερομηνίες στα χέρια μας και η χαρά μας δεν κρύβεται, αφού η έλευση του διεθνώς κορυφαίου ξενοδοχειακού brand Mandarin Oriental στη χώρα μας είναι πλέον γεγονός και το νέο resort θα ανοίξει τις πόρτες του μέσα στο καλοκαίρι. Το πρώτο Mandarin Oriental της Ελλάδας θα βρίσκεται στην περιοχή Navarino Bay της Costa Navarino (εκεί που έγινε πέρσι και το άλλο πολυαναμενόμενο opening, εκείνο του πρώτου W στην Ελλάδα) και αναμένεται να κλέψει καρδιές. Το παραθαλάσσιο υπερπολυτελές Mandarin Oriental, Costa Navarino θα περιλαμβάνει 99 δωμάτια, μεταξύ των οποίων 48 υπόσκαφες βίλες με ιδιωτική πισίνα, μεγάλες βεράντες με απρόσκοπτη θέα στη θάλασσα, καθώς και πέντε εστιατόρια και μπαρ. Θα διαθέτει υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις spa και γυμναστηρίου έκτασης 1.500 τ.μ., ενώ χαρακτηριστικό στοιχείο του spa θα αποτελεί η πισίνα 25μ. που εκτείνεται σε ανοικτό και κλειστό χώρο. Ο σχεδιασμός του ακολουθεί τις αρχές αειφόρου ανάπτυξης του προορισμού, με φυτεμένες στέγες που εναρμονίζονται πλήρως με τη φυσική τοπογραφία της περιοχής. Βρίσκεται σε ένα μαγευτικό τοπίο στην περιοχή Navarino Bay, όπου λειτουργεί ήδη το γήπεδο γκολφ 18 οπών The Bay Course, με θέα τον ιστορικό κόλπο του Ναβαρίνου. Κάπου εδώ να προσθέσουμε πως Executive Chef του νέου resort θα είναι ο εξαιρετικός Bertrand Valegeas με μεγάλη πείρα σε αντίστοιχων απαιτήσεων projects (βλ. Μεγάλη Βρεταννία, Πεντελικών, Four Seasons Astir Palace Hotel Athens, απλώς για να αναφέρουμε μερικά).

Navarino-Waterfront_Agora.jpg

Όμως τα νέα της Costa Navarino δεν περιορίζονται εδώ, αφού μαζί ανακοινώθηκαν και άλλα υπέροχα projects, καθώς και 15 συνολικά νέες προτάσεις εστίασης. Πιο συγκεκριμένα, η άφιξη της Navarino Agora μόλις τον Απρίλιο, που θα βρίσκεται ανάμεσα στις περιοχές Navarino Waterfront και Navarino Bay, και αναμένεται να αποτελέσει δυναμικό meeting-point για την περιοχή της Μεσσηνίας. Πρόκειται για μια νέα, σύγχρονη προσέγγιση της υπαίθριας αγοράς που θα ενισχύσει την εμπειρία των επισκεπτών, των ιδιοκτητών κατοικιών αλλά του ευρύτερου κοινού, με επιλεγμένα καταστήματα, χώρους εστίασης και street food, υπαίθριο σινεμά, καθώς κι ένα συναρπαστικό πρόγραμμα εκδηλώσεων που θα προβάλουν και θα αναδεικνύουν τον πολιτισμό και τις παραδόσεις της περιοχής. Παράλληλα, και πάλι μέσα στον Απρίλιο, ξεκινά τη λειτουργία του και το νέο Watersports Hub στην περιοχή Navarino Waterfront που θα υποδέχεται τους φίλους του υδάτινου στοιχείου, προσφέροντας πλήθος αθλημάτων όπως windsurf, waterski, καγιάκ και SUP, ενώ θα διαθέτει εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας και τη δυνατότητα μαθημάτων από έμπειρους προπονητές. Η μοναδική τοποθεσία και οι ιδανικές καιρικές συνθήκες της περιοχής, υπόσχονται ατέλειωτες στιγμές διασκέδασης τόσο για αρχάριους όσο και για έμπειρους λάτρεις των θαλάσσιων σπορ. Μπορούμε να πούμε με ασφάλεια νομίζω πως η Costa Navarino αναμένεται να έχει ένα πολύ δυνατό καλοκαίρι μπροστά της.

Το νέο Ikigai Market ήρθε για να «εκδημοκρατίσει» την ιαπωνική γαστρονομική κουλτούρα στην Αθήνα

hilton rhodes.jpg

Η Ρόδος θα έχει το δικό της Hilton

Ένα νέο πολυτελές Beach Resort με το σήμα της Curio Collection ανοίγει τις πόρτες του το καλοκαίρι στη Ρόδο, αποτελώντας το πρώτο ξενοδοχείο του brand της Hilton στο πανέμορφο νησί του Αιγαίου. Πιο συγκεκριμένα, το Lindian Village Beach Resort Rhodes, Curio Collection by Hitlon θα τελεί υπό την διαχείριση της Swot Hospitality και θα αποτελέσει το πιο πρόσφατο και εντυπωσιακό resort του διάσημου hotel brand στα ελληνικά νησιά. Το πολυτελές νέο ξενοδοχείο θα έχει 196 δωμάτια, όλα με ιδιωτικό εξωτερικό χώρο, ενώ σε 85 από αυτά θα υπάρχει ιδιωτική πισίνα ή τζακούζι. Ενισχύοντας τη φιλοσοφία της Curio Collection γύρω από την αυθεντική, προσωποποιημένη φιλοξενία, στο resort θα λειτουργούν πέντε εστιατόρια με προτάσεις τοπικής και διεθνούς γαστρονομίας, δύο μπαρ και μια gelateria, το concept των οποίων έχει επιμεληθεί ο Όμιλος Τραστέλη, που διαχειρίζεται μεταξύ άλλων 2 εστιατόρια με αστέρια Michelin. Επιπλέον, το ξενοδοχείο θα προσφέρει δραστηριότητες για τα παιδιά και τις οικογένειες, γύρω από τον πολιτισμό, τη φύση και το wellness. Στις εγκαταστάσεις περιλαμβάνονται δύο εξωτερικές πισίνες, ένα γυμναστήριο, ένα πολυτελές spa, θαλάσσια sports, ένα γήπεδο τένις και δυο αίθουσες συνεδρίων, οι οποίες θα μπορούν να φιλοξενήσουν έως 150 άτομα.

rhodes hilton.jpg

Το Lindian Village Beach Resort Rhodes θα αποτελέσει το πρώτο ξενοδοχείο κάτω από το brand της Curio Collection στη Ρόδο, ένα από τα πιο δημοφιλή ελληνικά νησιά, με ασύγκριτη φυσική ομορφιά και πλούσια πολιτιστική κληρονομιά. Η μονάδα χωρητικότητας 196 δωματίων, με μοναδική θέα στη θάλασσα και στους κήπους, και άμεση πρόσβαση σε αμμώδη παραλία, βρίσκεται στο νοτιοανατολικό σημείο του νησιού, κοντά στη γραφική πόλη της Λίνδου, την Ακρόπολη και έναν σημαντικό αριθμό αξιοθέατων, που χρονολογούνται από την αρχαϊκή μέχρι και τη μετα-βυζαντινή περίοδο. Ξεκινώντας τη δραστηριότητά του το 2014, το Curio Collection by Hitlon αποτελεί πλέον ένα διεθνές portfolio περισσότερων από 120 ξενοδοχείων και resorts. Το νέο ξενοδοχείο έρχεται να προστεθεί στις δύο ήδη υπάρχουσες μονάδες της Hilton, κάτω από το brand Curio Collection, μία στη Σαντορίνη και μία στην Κρήτη.

Το ολοκαίνουριο Enkelt είναι ακριβώς αυτό που έλειπε από την all day σκηνή του Χαλανδρίου

Ettore-Botrini.jpg

Οι Katikies φέρνουν το Botrini's στη Μύκονο

Πέρσι είδαμε τα αστέρια Michelin να σαλπάρουν για τη Σαντορίνη, με το Botrini’s Santorini μέσα στο εμβληματικό ξενοδοχείο Katikies Santorini να κάνει την αρχή και να αποσπά διθυραμβικά σχόλια από τα διεθνή μέσα. Φαίνεται λοιπόν πως μόλις ήρθε και η σειρά της Μυκόνου να αποκτήσει το δικό της, αφού ο Όμιλος Katikies ανακοίνωσε με χαρά πως μετά την τεράστια επιτυχία του Botrini’s Santorini, της πρώτης κυκλαδίτικης βερσιόν του διάσημου και βραβευμένου με αστέρι Michelin αθηναϊκού εστιατορίου και την ανάληψη του ρόλου του Executive Chef του Ομίλου από τον Έκτορα Μποτρίνι, ήρθε η στιγμή η Μύκονος να αποκτήσει το δικό της εστιατόριο Botrini’s. Το πανέμορφο και πολυτελές Katikies Mykonos, λοιπόν, θα υποδεχθεί το ολοκαίνουριο Botrini’s Mykonos, το οποίο θα παραμείνει φυσικά πιστό σε όλες εκείνες τις αξίες που χάρισαν στο εστιατόριο Botrini’s τις πολυάριθμες βραβεύσεις του και το αστέρι από τον οδηγό Michelin, αλλά αυτή τη φορά μέσα σε ένα σαγηνευτικό κυκλαδίτικο σκηνικό με καταγάλανο αιγαιοπελαγίτικο φόντο και μία εξωτική boho-chic ατμόσφαιρα.

Botrinis-Mykonos.jpg

Πάνω από την ηλιόλουστη παραλία του Αγίου Ιωάννη οι επισκέπτες θα απολαύσουν τα εντυπωσιακά πιάτα του διάσημου Ελληνο-Ιταλού σεφ Έκτορα Μποτρίνι. Επιδεικνύοντας κορυφαία υλικά, υψηλή τεχνική και αστείρευτο ταλέντο, οι πιο εμβληματικές συνταγές του σεφ θέτουν τις βάσεις για μία μοναδική γαστρονομική εμπειρία. Τα πολυτιμότερα και πιο φρέσκα δώρα της γης και της θάλασσας περνούν από την κουζίνα για να μεταμορφωθούν σε έργα σύγχρονης μαγειρικής τέχνης, που συναντούμε σε degustation και à la carte μενού και συνοδεύονται από εξαιρετικές ελληνικές και διεθνείς ετικέτες κρασιού, υπό την επιμέλεια του Γιάννη Καρακάση MW (Master of Wine). Εμείς το μόνο που έχουμε να πούμε είναι πως αυτό το καλοκαίρι προδιαγράφεται ήδη μαγικό!

Για να βλέπεις τα πράγματα τη στιγμή που συμβαίνουν και για backstage υλικό συντονίσου με το @kounelly στο IG.