Που θα δοκιμάσεις cocktails & tapas με αέρα από αστέρια Michelin!

Νέλλη Καλαμαρά
Που θα δοκιμάσεις cocktails & tapas με αέρα από αστέρια Michelin!

Η ομάδα του βραβευμένου με αστέρι Michelin Hytra Restaurant & Bar λανσάρει ένα εμπνευσμένο cocktails & tapas μενού για χαλαρές βραδιές στο πανέμορφο bar του 6 ορόφου της Στέγης. 

Το Hytra Restaurant & Bar δεν χρειάζεται και πολλές συστάσεις, αφού το πανέμορφο και βραβευμένο με αστέρι Michelin εστιατόριο, που τα τελευταία χρόνια καταλαμβάνει σταθερά στον έκτο και τον έβδομο όροφο της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση, είναι ένα από τα πιο γνωστά και αγαπημένα venues της πόλης. Τώρα δε που σιγά σιγά το καλοκαίρι πλησιάζει και ετοιμάζεται να απλωθεί και πάλι στην τεράστια ταράτσα της Στέγης, είναι σίγουρο πως εκεί θα θέλουμε να βρισκόμαστε με κάθε ευκαιρία, να θαυμάζουμε τη συγκλονιστική θέα και να απολαμβάνουμε τα δημιουργικά πιάτα της κάτω από τον έναστρο αττικό ουρανό. Και μια και είπαμε για τα πιάτα, να θυμίσουμε πως πλέον, από το καλοκαίρι του 2022, εάν δεν με απατά η μνήμη μου, ο φοβερά ταλαντούχος και υπέροχα προσηνής σεφ Γιώργος Φελεμέγκας είναι ο επικεφαλής της κουζίνας και αυτός που διατήρησε την κορυφαία διάκριση, το αστέρι Michelin, και αυτή τη χρονιά για το διάσημο εστιατόριο.

Στο μενού του Tudor Hall τίποτα δεν είναι αυτό που φαίνεται, εκτός από την Ακρόπολη!

felemegas.jpg

Ο νέος σεφ έχει βαριές περγαμηνές και τεράστια έμπνευση, αλλά αυτά θα τα πούμε αναλυτικά μία άλλη φορά, αφού τώρα θα μιλήσουμε για τα μεγάλα κέφια και την έντονα εξωστρεφή διάθεση που παρουσιάζει η Hytra και ο νέος της σεφ, που μόλις ανακοίνωσαν ένα πολύ ωραίο και πολύ σύγχρονο concept, σε άμεση συνεργασία με την εντυπωσιακή μπάρα του εστιατορίου και τον επίσης πολύ ταλαντούχο και εξαιρετικά συμπαθή Χάρη Πλέσσα, Bar Manager της Hytra. Πρόκειται λοιπόν για ένα Cocktails & Tapas menu που σερβίρεται στο εντυπωσιακό μπαρ και δίνει την ευκαιρία σε όλους να περάσουν μία όμορφη βραδιά και να γευτούν τα ειδικά σχεδιασμένα για αυτήν την περίσταση μικρά πιάτα του Γιώργου Φελεμέγκα, ταιριασμένα στην εντέλεια με τα δημιουργικά cocktails του Χάρη Πλέσσα. Φυσικά και μπορείς να επιλέξεις όσα cocktails και όσα tapas θέλεις εσύ και να τα συνδυάσεις μεταξύ τους, αλλά το εξαιρετικό σέρβις θα σου προτείνει τους ιδανικούς συνδυασμούς, ενώ σκέφτονται ίσως να δημιουργήσουν και ένα special cocktails & tapas degustation menu, που προσωπικά το βρίσκω φανταστική ιδέα.

Breaking News: Ο Κουκούμαβλος επιστρέφει στην εστιατορική σκηνή της Σαντορίνης!

hytra.jpg

Εμείς δεν χρειάζεται να σου πω -τα έχεις μάθει πια- πως το δοκιμάσαμε σχεδόν όλο το μενού, αλλά εγώ θα σου δώσω τέσσερις μόνο από τους συνδυασμούς, για να μπορέσεις να ανακαλύψεις όλους τους υπόλοιπους με την ησυχία σου στο πανέμορφο σκηνικό του μπαρ. Το Yellow Martini λοιπόν που σερβίρει χαμογελαστός στη φωτογραφία ο Χάρης Πλέσσας έχει ως βάση το παλαιωμένο τσίπουρο και περιέχει ανανά σε ζύμωση και λάδι από καλέντουλα,

hytra2.jpg

Που έρχεται να δέσει τέλεια με το μικρό και τραγανό ταρτάκι με φάβα και κάπαρη, που από κάτω κρύβει ολίγη σαρδέλα και πίκλα από κρεμμύδι, σε έναν άκρως ελληνικό και γευστικά συναρπαστικό pairing.

https://www.instagram.com/p/CqLWLshoCvB

Επόμενη στάση το κατακόκκινο Bitter Berries με σόδα φράουλας, ραβέντι, Campari και λικέρ πορτοκάλι, που αρκετά νεγκρονίζει και συνδυάζεται με ένα πολύ εύθραυστο αλλά και εντυπωσιακό στην όψη crystal bread με αμπελόφυλλα, λούζα Τήνου, oyster mayo και λιαστή τομάτα μεταξύ άλλων. Βλέπουμε με χαρά την δημιουργική αξιοποίηση των τοπικών υλικών από τον Γιώργο Φελεμέγκα σε πιάτα που σίγουρα ενθουσιάζουν Έλληνες και ξένους στον ίδιο βαθμό, αλλά για διαφορετικούς λόγους.

hytra3.jpg

Εξαιρετικό και το γαλατόψωμο με λιναρόσποτο και ουρά μόσχου παστιτσάδα, μαγιονέζα από γαρίδα και pesto λιαστής τομάτας, που συνοδευόταν από ένα Gold Dust Negroni infused με μανιτάρι πορτσίνι και λικέρ από κουκουνάρι και πευκοβελόνα, αλλά και glitter από βρώσιμη χρυσόσκονη.

hytra6.jpg

Τέλος μην χάσεις για κανένα λόγο τη συγκλονιστική γαλατόπιτα (κάπου μιλούσα και δεν άκουσα αν είναι το μόνο επιδόρπιο tapas ή αν υπάρχει και άλλο στο μενού, αλλά και να υπάρχει, αυτό πρέπει να το δοκιμάσεις!) που συνοδευόταν από ένα Hazelnut Martini με φουντούκι, μέλι και ακατέργαστο κακάο, που εμένα μου θύμισε πολύ κάτι σε Β52 που πίναμε κάποτε στα 90s και πολύ όμορφα με έκανε να νιώσω. Γενικά πάντως η συνολική εμπειρία είναι εξαιρετική, πολύ διαδραστική και ευχάριστα χαλαρή, και στη συστήνω ανεπιφύλακτα για ένα όμορφο βράδυ με το άλλο σου μισό ή την κολλητή σου, που θέλετε να ζήσετε μία διαφορετική έξοδο με αύρα από αστέρια Michelin.

Info: Στέγη- Ίδρυμα Ωνάση, Λ. Συγγρού 107-109, 2103316767

Για να βλέπεις τα πράγματα τη στιγμή που συμβαίνουν και για backstage υλικό συντονίσου με το @kounelly στο IG.