Greek Chefs Abroad: συνάντηση κορυφής των 5 ηπείρων φέρνουν οι διάσημοι «απόδημοι» σεφ του φεστιβάλ

Νέλλη Καλαμαρά
Greek Chefs Abroad: συνάντηση κορυφής των 5 ηπείρων φέρνουν οι διάσημοι «απόδημοι» σεφ του φεστιβάλ

H σημαντική γαστρονομική διοργάνωση Greek Chefs Abroad του Ομίλου MarBella Collection συστήνει τους διακεκριμένους Έλληνες Chefs της διασποράς που συμμετέχουν στο 3ο Greek Chefs Abroad.

Μετά την επιτυχία των δύο πρώτων διοργανώσεων, το Greek Chefs Abroad επιστρέφει για τρίτη συνεχή χρονιά, φέρνοντας διάσημους Έλληνες chefs που διαπρέπουν σε διάφορες χώρες του κόσμου, για να δημιουργήσουν εμπνευσμένα μενού για τους επισκέπτες των ξενοδοχείων του Ομίλου Marbella σε Κέρκυρα και Θεσπρωτία από τον Ιούλιο έως και τον Σεπτέμβριο του 2023.

apaggio_marbella.jpg

Ντουμπάι, Μελβούρνη, Σιγκαπούρη, Μαϊάμι αλλά και Λονδίνο. Εμβληματικές πόλεις με τεράστια γαστρονομική πυγμή είναι η αφετηρία των chef που συμμετέχουν στην 3η χρονιά των Greek Chefs Abroad. Η διεθνής γαστρονομική σύζευξη των πέντε ηπείρων φέρνει στα μενού πιάτα που μετουσιώνουν την παράδοση σε μέλλον, χρησιμοποιώντας πάντα τεχνικές και φρέσκα τοπικά υλικά σε συνεργασία με τις ομάδες των chef των ξενοδοχείων. Στον πυρήνα της, η σειρά Greek Chefs Abroad γιορτάζει το αυθεντικό ελληνικό-μεσογειακό φαγητό, φυσικά με διεθνές άρωμα, έτσι ώστε να δημιουργήσει μοναδικές γαστρονομικές εμπειρίες για τους επισκέπτες που έρχονται από κάθε γωνιά της γης για να γνωρίσουν τη χώρα μας και την γαστρονομική της κουλτούρα.

Summer loading: τα καλύτερα resorts ανοίγουν τις πόρτες τους και μαζί φέρνουν υπέροχα νέα

san-giovanni_nido.jpg

Το πρόγραμμα

Molyviatis.jpg

Nick Molyviatis

1η Ιουλίου - MarBella Elix

Μέχρι πρότινος head chef του KILN Soho, ο Nick Molyviatis οδήγησε το εστιατόριο στην κατάκτηση του πολυπόθητου βραβείου Best UK restaurant το 2018. Θα είναι ο πρώτος σεφ του τρίτου κύκλου, μαγειρεύοντας ένα ειδικό ελληνικό μενού εμπνευσμένο από ταϊλανδέζικες γεύσεις για τους επισκέπτες του MarBella Elix. Ως θερμός υποστηρικτής της ελληνικής κουζίνας, ο Molyviatis είναι μια πηγή γνώσεων όταν πρόκειται για εστιατόρια που προσφέρουν αυθεντικό, ξεχωριστό ελληνικό φαγητό σε όλη την βρετανική πρωτεύουσα. Έχει επίσης συνεργαστεί στενά με πολλούς Thai chef για να βελτιώσει τις γνώσεις του επάνω στην ταϊλανδέζικη κουζίνα και να μάθει περισσότερα για τη χώρα και πώς να προσαρμόσει τις μοναδικές γεύσεις και τα μπαχαρικά της στην ελληνική κουζίνα.

Sperxos.jpg

Αλέξανδρος «Σπέρχος» Παυλόπουλος

14 Ιουλίου - MarBella Nido

Ο σεφ Σπέρχος θα ετοιμάσει ένα μενού με ελληνικές και μεσογειακές γεύσεις, εμπλουτισμένες με αρώματα της Μέσης Ανατολής, χρησιμοποιώντας υλικά που συνδυάζουν τόσο οπτικά όσο και γευστικά στοιχεία. Γεννημένος στα Καλάβρυτα, έχει ένα βαθιά ριζωμένο πάθος για τη μαγειρική και τα τοπικά παραγόμενα υλικά, αφού μεγάλωσε ανάμεσα σε αγρότες δουλεύοντας σε χωράφια και κήπους. Το 2015, μετακόμισε στο Ντουμπάι για να μεταφέρει το όραμά του να δημιουργήσει ένα εστιατόριο που θα περιλαμβάνει ελληνικές και μεσογειακές γεύσεις στη Μέση Ανατολή και εγκαινίασε το εστιατόριό του The Warehouse, το οποίο λειτουργεί ταυτόχρονα ως τηλεοπτικό στούντιο και εργαστήριο κουζίνας. Ο Σπέρχος είναι ο επίσημος πρεσβευτής της ελληνικής γαστρονομίας στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και συνιδιοκτήτης του “Ena” στο Ντουμπάι.

VADYM-KUNITSKYY.jpg

Vadym Kunitskyy

25 Αυγούστου - MarBella Nido |27 Αυγούστου - MarBella Elix

Ο Vadym Kunitskyy θα δώσει μια ασιατική πινελιά στο ελληνικό του μενού στο πλαίσιο αυτής της σειράς. Έχοντας μετακομίσει στην Αθήνα το 1998, όταν η μητέρα του μετανάστευσε στην Ελλάδα από την Ουκρανία, είναι σήμερα head σεφ στο Alati -ένα από τα καλύτερα ελληνικά εστιατόρια στη Σιγκαπούρη. Συνεργάζεται στενά με τον Αθηναγόρα Κωστάκο, τον άνθρωπο πίσω από τα μενού του Bacchanalia και του Meraki, ενώ έχει επίσης εργαστεί σε εστιατόρια, όπως το Alchemist στην Κοπεγχάγη και στο βραβευμένο με αστέρι Michelin Martin Berasategui κοντά στο Σαν Σεμπαστιάν της Ισπανίας.

Chef_Christos_Bisiotis-.jpeg

Χρήστος Μπισιώτης

1 Σεπτεμβρίου - MarBella Nido

Ο Χρήστος Μπισιώτης, με έδρα το Μαϊάμι, θα φέρει ένα συνδυασμό μεσογειακών γεύσεων στο MarBella Nido αυτό το καλοκαίρι. Συνδυάζοντας την ελληνική, την ιταλική και την ισραηλινή κουζίνα, ο Μπισιώτης είναι ένας πολυτάλαντος σεφ με μεγάλες δεξιότητες και γνώσεις στη φαρέτρα του. Θα επιδείξει το εύρος των ταλέντων του κατά τη διάρκεια της παρουσίας του, εδραιώνοντας τη θέση του ως κορυφαίος Έλληνας σεφ στο εξωτερικό. Ο Μπισιώτης έχει λάβει σημαντικές διακρίσεις, μεταξύ των οποίων η υποψηφιότητα για αστέρι Michelin στο εστιατόριο «The Greek», ενώ υπήρξε ο πρώτος και νεότερος Έλληνας σεφ που μαγείρεψε στον Λευκό Οίκο μετά από πρόσκληση του Executive Chef του. Το περασμένο καλοκαίρι, ξεκίνησε τη δική του εταιρεία φιλοξενίας με την ονομασία "The CB Concepts" που επικεντρώνεται σε τρεις κουζίνες, οι οποίες περιλαμβάνουν το Terpsi (ελληνικό), το LORA (ιταλικό) και το Lox n'Love (ισραηλινό).

Alex_Xinis.jpg

Alex Xinis

7 Σεπτεμβρίου - MarBella Nido | 9 Σεπτεμβρίου - MarBella Elix

Ο Alex Xinis έρχεται να προσθέσει μια αυστραλιανή πινελιά σε ένα παραδοσιακό ελληνικό μενού, διατηρώντας παράλληλα τις μοναδικές του γεύσεις και το στυλ μαγειρικής. Περηφανεύεται πως μαγειρεύει αυθεντικό ελληνικό φαγητό και αγκαλιάζει τις παραδόσεις της κληρονομιάς του, συνδυάζοντας αυστραλιανά μπαχαρικά με παραδοσιακά ελληνικά πιάτα. Αν και γεννήθηκε στο Μπρίσμπεϊν, ο Xinis μεγάλωσε με την ελληνική γαστρονομική παράδοση, καθώς ο παππούς του κατάγεται από το Ιόνιο και συγκεκριμένα από την Ιθάκη. Ο Xinis επιβλέπει επί του παρόντος την κουζίνα στο Fable στη Μελβούρνη, όπου ενσωματώνει το προφίλ της υψηλής γαστρονομίας του σε ένα σύγχρονο μενού εμπνευσμένο από την ελληνική κουζίνα.