Το απόλυτο hotel destination για vegan ταξιδιώτες, και όχι μόνο, βρίσκεται στη Μύκονο

Νέλλη Καλαμαρά
Το απόλυτο hotel destination για vegan ταξιδιώτες, και όχι μόνο, βρίσκεται στη Μύκονο

Το Koukoumi Hotel είναι μία πολύ διαφορετική πρόταση στο νησί των ανέμων, όπου η vegan γαστρονομία έχει τον πρώτο λόγο και η ευθύνη απέναντι στο περιβάλλον μπαίνει στο επίκεντρο.

Προσωπικά δεν είμαι vegan, νομίζω δεν χρειάζεται να έχεις διαβάσει και πολλά άρθρα μου ή να με έχεις παρακολουθήσει και πολύ στα social media για να το καταλάβεις. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν ενθουσιάζομαι όταν βρίσκω vegan degustation menus ή πλούσιες vegan επιλογές στα μενού των εστιατορίων και των ξενοδοχείων που επισκέπτομαι, αφού θεωρώ απίστευτα άδικο να μην έχει κάποιος το πλήρες δικαίωμα στην απόλαυση επειδή επιλέγει να μην καταναλώνει ζωικές τροφές. Κατά συνέπεια νομίζω μπορείς να καταλάβεις τη χαρά μου όταν έμαθα πως υπάρχει στη χώρα μας ένα αποκλειστικά vegan hotel, και μάλιστα στη Μύκονο. Λέγεται Koukoumi και από όσο μαθαίνω είναι πανέμορφο και προσφέρει μία συνολικά υπέροχη εμπειρία φιλοξενίας για όλους, ενώ μου είπαν -όχι vegan- συνάδελφοι πως το φαγητό του είναι υπέροχο. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Farm to table κυκλαδίτικη γαστρονομία σε ένα ιδιαίτερο ξενοδοχείο στη Σύρο με διεθνείς διακρίσεις

OUTDOOR-1.jpg

Το Koukoumi Hotel, το πρώτο vegan ξενοδοχείο στην Ελλάδα, άνοιξε πριν από 2 χρόνια και αποτελεί σίγουρα μια ξεχωριστή πρόταση φιλοξενίας. Εστιάζοντας σε έναν υγιεινό και υπεύθυνο τρόπο ζωής – τόσο απέναντι στον καλεσμένο όσο και στο περιβάλλον, το Koukoumi διαφοροποιείται συμβαδίζοντας με μια παλαιότερη και πιο αυθεντική καθημερινότητα της Μυκόνου. Παραδοσιακή αρχιτεκτονική, φιλική προς το περιβάλλον διαχείριση, φυσικά υλικά, ήρεμοι ρυθμοί. Όλα αυτά, συνδυασμένα άριστα με την ζεστή, φιλική φιλοξενία που δημιουργεί στους καλεσμένους την αίσθηση της οικειότητας.

Αφηγηματική γαστρονομία και απέριττη πολυτέλεια στο διασημότερο νησί της Ελλάδας

koukoumi9_.jpg

Δεκατέσσερις boho chic ευρύχωρες σουίτες, διακοσμημένες με φυσικά υλικά, προσφέρουν αίσθηση άνεσης και ξεκούρασης. Όλα έχουν επιλεγεί πολύ προσεκτικά: Από τα στρώματα των κρεβατιών που δημιουργήθηκαν ειδικά για το ξενοδοχείο για να καλύπτουν τις προδιαγραφές του έως τα κλινοσκεπάσματα και τα προϊόντα του μπάνιου. O vegan και cruelty free χαρακτήρας του ξενοδοχείου αντικατοπτρίζεται σε όλους τους χώρους και τις υπηρεσίες του. Εκτός από τα δωμάτια, και στο spa και το γυμναστήριο δεν χρησιμοποιούνται πουθενά δέρμα, πούπουλα, μαλλί.

koukoumi2.jpg

Επίσης, στα προϊόντα και amenities που χρησιμοποιούνται σε όλους τους χώρους δεν θα βρει κανείς μέλι ή γαλακτοκομικά και φυσικά δεν έχουν γίνει πειράματα σε ζώα για την παραγωγή τους. Επιπλέον, όλες οι συσκευασίες είναι οικολογικές και αποφεύγεται το πλαστικό. Σε μια προσπάθεια να μειωθούν τα απορρίμματα, γίνεται συστηματική ανακύκλωση. Η πισίνα μαγνησίου είναι στη διάθεση των πελατών όλη την ημέρα, και ο χώρος γύρω της με τα άνετα sunbeds και τις ωραίες πολυθρόνες – ξαπλώστρες είναι ιδανικός για ηλιοθεραπεία και ξεκούραση παρέα με ένα βιβλίο ή απλά απολαμβάνοντας τους ήχους της μουσικής που ταιριάζει απόλυτα με την όλη ατμόσφαιρα.

FandB_koukoumi.jpg

Vegan Fine Dining

Η καρδιά του ξενοδοχείου χτυπά φυσικά στο εστιατόριό του. Η σεφ Αγγελική Χαραμή έχει δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για όσους έχουν επιλέξει την vegan διατροφή ώστε να απολαύσουν με ηρεμία τις διακοπές τους, χωρίς να τους αγχώνει το φαγητό. Το πλούσιο πρωινό περιλαμβάνει πολλές προτάσεις σε μπουφέ που αλλάζουν καθημερινά ώστε να προσφέρεται ποικιλία, πάντα με νοστιμιά.

koukoumi4.jpg

Το snack menu είναι ιδανικό για τις μεσημεριανές ώρες και προσφέρει γευστικές επιλογές, γεμάτες φρεσκάδα. Οι επιλογές είναι τόσες και με πλούσια γεύση που δεν είναι απαραίτητο να είναι κάποιος αποκλειστικά vegan για να τις απολαύσει. Όπως είναι φυσικό, και στο χώρο του εστιατορίου κατά τις ώρες λειτουργίας του έχει δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στο να αποφεύγεται η άσκοπη σπατάλη τροφίμων.

koukoumi8.jpg

Εστιάζοντας ιδιαίτερα στην ποιότητα, την ποικιλία αλλά και την δημιουργικότητα για το φαγητό που προσφέρεται στους καλεσμένους, o χώρος δίπλα στην πισίνα μετατρέπεται σε ένα fine dining εστιατόριο το βράδυ. H σεφ έχει δημιουργήσει ένα μενού degustation που χαρακτηρίζεται από μεσογειακές γεύσεις και ιαπωνικές πινελιές. Οι πρώτες ύλες είναι πολύ προσεκτικά επιλεγμένες ενώ πολλά είδη προέρχονται από τροφοσυλλογή και ακόμη περισσότερα ετοιμάζονται από την ίδια την σεφ όπως τυριά, ζυμαρικά κλπ. Το μενού συμπληρώνεται με το wine pairing από την λίστα των vegan κρασιών που είναι διαθέσιμη για τους πελάτες. Με έμφαση στον ελληνικό αμπελώνα, οι επιλογές σε ποτήρι ή φιάλη καλύπτουν όλες τις προτιμήσεις και διαθέσεις.

Info: Άνω Μερά, Μύκονος, 22890 76317

Για να βλέπεις τα πράγματα τη στιγμή που συμβαίνουν και για backstage υλικό συντονίσου με το @kounelly στο IG.