Δύο ολοκαίνουρια cookbooks γίνονται το καλύτερο δώρο για τις γιορτές

Νέλλη Καλαμαρά
Δύο ολοκαίνουρια cookbooks γίνονται το καλύτερο δώρο για τις γιορτές

Ο Στέλιος Παρλιάρος παρουσιάζει την Ελληνική Ζαχαροπλαστική μέσα από 56 συνταγές και πανέμορφες ιστορίες και ο Τάσος Αντωνίου λέει «Μαμά, πεινάω αλλά θα μαγειρέψω εγώ» σε 83 εύκολες και υγιεινές γευστικές προτάσεις.

 

Πάντα στις γιορτές ψάχνουμε για δώρα που να ξεφεύγουν από τα τετριμμένα για τους αγαπημένους μας, αφού θέλουμε να τους χαρίσουμε κάτι ξεχωριστό που θα τους γεμίσει χαρά και θα τους κάνει να θυμούνται πως είναι από εμάς. Τα βιβλία αποτελούν πάντα ένα από τα πιο επιτυχημένα δώρα, αλλά ιδίως τα βιβλία μαγειρικής είναι τα καλύτερα, αφού μέσα στις γιορτές όλοι έχουμε λίγο παραπάνω χρόνο για ευφάνταστες δημιουργίες στην κουζίνα μας. Δύο ολοκαίνουριες εκδόσεις έρχονται για να αποτελέσουν το ιδανικό χριστουγεννιάτικο δώρο τόσο για αυτούς που αγαπάμε όσο και για εμάς τους ίδιους!

Μία ελληνική κουζίνα με διεθνείς προσλαμβάνουσες και μητροπολιτικό χαρακτήρα

GREEK-COVER.jpg

Ελληνική Ζαχαροπλαστική

Ο πιο εμβληματικός Έλληνας pastry chef, ο Στέλιος Παρλιάρος, μόλις κυκλοφόρησε ένα μοναδικό βιβλίο που παρουσιάζει και αναδεικνύει την πιο γλυκιά ιστορία της Ελλάδας μέσα από αναμνήσεις και μαρτυρίες του συγγραφέα, οι οποίες αποτυπώνονται σε 56 ξεχωριστές συνταγές. «Η ζαχαροπλαστική στην Ελλάδα είχε αυθεντικότητα και ψυχή. Μπορεί να έλειπαν βασικά υλικά της, το βούτυρο της, η ελληνική γη πάντα είχε να προσφέρει τα δικά της “δώρα”. Ελαιόλαδο, φρούτα, ξηροί καρποί, μέλι πρωταγωνιστούσαν σε γλυκά φτιαγμένα με μεράκι και διάθεση προσφοράς», δηλώνει ο διάσημος ζαχαροπλάστης.

stelios-3.jpg

Ο Στέλιος Παρλιάρος, έχοντας διανύσει μια πορεία ως ζαχαροπλάστης για περισσότερα από 40 χρόνια, επιχειρεί να διηγηθεί την ιστορία της ελληνικής ζαχαροπλαστικής μέσα από μία έκδοση που δεν πρέπει να λείπει από καμία βιβλιοθήκη και κουζίνα. Καταθέτοντας προσωπικές μαρτυρίες και αναμνήσεις, μέσα από 56 συνταγές ελληνικών γλυκών, που όλοι έχουμε αγαπήσει – κάποιες κλασικές, κάποιες πιο δημιουργικές. Επιμένοντας στα υπέροχα υλικά της ελληνικής γης που εγγυώνται την επιτυχία. Η Ελληνική Ζαχαροπλαστική του Στέλιου Παρλίαρου κυκλοφορεί και σε αγγλική και σε γαλλική έκδοση. (Εκδόσεις Πεδίο)

MAMA-PEINAW-E3WFYLLO.jpg

Μαμά, πεινάω αλλά θα μαγειρέψω εγώ

Ο δημιουργός του Μamapeinao.gr, food blogger και σεφ Τάσος Αντωνίου μάς καλεί σε ένα πλούσιο, χορταστικό και υγιεινό γευστικό ταξίδι στις μεγάλες αγάπες της ζωής του: το comfort food, τις κουζίνες του κόσμου, την ισορροπημένη διατροφή και το φαγητό της μαμάς. Μπορεί ένα φαγητό να είναι νόστιμο και γρήγορο; Εύκολο και υγιεινό; Μπορεί να είναι όπως το φτιάχνει η μαμά μας – και λίγο καλύτερο; Θα μας έφτιαχνε ποτέ η μαμά μας πίτσα στο τηγάνι, smash burger ή cacio e pepe; Το νέο βιβλίο του Τάσου Αντωνίου περιλαμβάνει 83 συνταγές που, εκτός από λαχταριστές, είναι εξαιρετικά απλές στην προετοιμασία τους – για λιγότερο χρόνο, αλλά και περισσότερη διασκέδαση στην κουζίνα.

KB22_1_480_TASOS-ANTONIOU_.jpg

Γιατί εκτός από τις αγαπημένες μας συνταγές, με αυτό το βιβλίο θα μπορέσουμε να μαγειρεύουμε και φαγητά που ίσως να έχουμε φάει σε εστιατόρια και σε ταξίδια, χωρίς να χρειάζεται να είμαστε σεφ. Συνταγές από την Ελλάδα, την Αμερική και την Ιταλία έως το Μεξικό, την Κίνα και την Ταϊλάνδη, χωρίς περίπλοκες διαδικασίες, άγνωστα υλικά και δύσκολες τεχνικές. Νόστιμα, υγιεινά και πρωτότυπα πιάτα για δημιουργικές στιγμές στην κουζίνα και λαχταριστά γεύματα στο τραπέζι. (Key Books)

Για να βλέπεις τα πράγματα τη στιγμή που συμβαίνουν και για backstage υλικό συντονίσου με το @kounelly στο IG.