Δύο βραδιές γεμάτες αστέρια Michelin και κορυφαία κρασιά στο Παγκράτι

Νέλλη Καλαμαρά
Δύο βραδιές γεμάτες αστέρια Michelin και κορυφαία κρασιά στο Παγκράτι

Η Σπονδή υποδέχεται τον Yannick Franques απευθείας από το Παρίσι για ένα four hands dinner που θα συζητηθεί, ενώ το κτήμα Σκούρα φέρνει τις πιο διάσημες ετικέτες του για ένα μοναδικό wine pairing στο Michelin-starred εστιατόριο του Παγκρατίου.

Το εμβληματικό εστιατόριο του Παγκρατίου ετοιμάζει όχι μία, αλλά δύο μοναδικές βραδιές, για τους λάτρεις της γαστρονομίας και του κρασιού στα τέλη Μαρτίου και στις αρχές Απριλίου. Πιο συγκεκριμένα, τα «Κελάρια» υποδέχονται το Κτήμα Σκούρα με μερικές από τις πιο πολύτιμες ετικέτες του, ενώ ο executive chef Arnaud Bignon θα ανοίξει την κουζίνα του στον Yannick Franques για ένα μοναδικό four-hands dinner.

Νέα άφιξη: διακριτική πολυτέλεια και high-end design στο νησί των ανέμων

spondi-(2).jpg

Πιο συγκεκριμένα, την Παρασκευή 29 Μαρτίου, ένα μοναδικό οινικό ταξίδι που αψηφά την έννοια του χρόνου και αγκαλιάζει τις πλούσιες γεύσεις και τα μοναδικά αρώματα ξεκινά στο πλαίσιο της δράσης «Σπονδή στο Χρόνο: Κελάρια». Έτσι, η Σπονδή υποδέχεται το Κτήμα Σκούρα και μερικές από τις πιο ιδιαίτερες και παλαιωμένες ετικέτες του, αληθινοί θησαυροί από τα κελάρια του οινοποιείου, που συνδυάζονται με ένα ειδικά σχεδιασμένο μενού από τον executive chef Arnaud Bignon και την ομάδα του.

Ο Άγγελος Μπακόπουλος μας συστήνει στη hook to fork φιλοσοφία του στο ολοκαίνουριο Astakos

arnaud-bignon.jpeg

Το Σάββατο 6 Απριλίου τα αστέρια εναρμονίζονται κάτω από μια στέγη και ο executive chef Arnaud Bignon υποδέχεται τον βραβευμένο με ένα αστέρι Michelin Yannick Franques*, executive chef του του ιστορικού παριζιάνικου Restaurant La Tour d’ Argent* στην κουζίνα της Σπονδής για ένα μοναδικό 4 hands dinner.

La-Tour-d'Argent-Portrait-Yannick-Franques-@MatthieuSalvaing-(1).jpeg

Με θητεία δίπλα στον Eric Fréchon στο Bristol, τον Christian Constant στο Crillon, τον Alain Ducasse στο Louis XV και τον Jean-Louis Nomicos στο Grande Cascade, ο Yannick Franques έχει τιμηθεί με δύο αστέρια Michelin στο Château Saint-Martin στο Vence. Από το 2004 κατέχει τον πολυπόθητο τίτλο του Meilleur Ouvrier de France, που απονέμεται μόνο σε λίγα εξαιρετικά ταλέντα της γαλλικής γαστρονομίας. Στο προτεινόμενο wine pairing της 6ης Απριλίου περιλαμβάνεται και η σαμπάνια blanc de blanc του παριζιάνικου εστιατορίου, διάσημου μεταξύ άλλων για την κάβα του.

Για να βλέπεις τα πράγματα τη στιγμή που συμβαίνουν και για backstage υλικό συντονίσου με το @kounelly στο IG.