Μιχάλης Νουρλόγλου και Δήμος Σαμουράκης ανοίγουν πανιά για την Ύδρα

Νέλλη Καλαμαρά
Μιχάλης Νουρλόγλου και Δήμος Σαμουράκης ανοίγουν πανιά για την Ύδρα

Η νέα εποχή του ιστορικού Bratsera Boutique Hotel στην αρχοντική Ύδρα είναι εδώ και εκτός από πλήρη ανανέωση φέρνει μαζί της και διάσημους σεφ.

Η Ύδρα είναι χωρίς αμφιβολία η «βασίλισσα» του Αργοσαρωνικού με την αρχοντική της αύρα να μαγνητίζει το πιο εκλεκτικό κοινό. Ένα από τα πιο γνωστά ξενοδοχεία του νησιού, το εμβληματικό Bratsera Boutique Hotel μόλις ανακοίνωσε τη νέα εποχή του και ακούγεται άκρως συναρπαστική σε συνεργασία με την Modus & Amplio (γνωστή μας από πολλά project μεταξύ των οποίων και το must-visit Manna). Έπειτα από 20 μεγαλειώδη χρόνια, το Bratsera αλλάζει σελίδα με ένα νέο, φρέσκο λογότυπο, που αποδίδει φόρο τιμής στα κυπαρίσσια και στους καταπράσινους κήπους που περιβάλλουν το ιστορικό κτήριο, το οποίο συνδυάζεται τολμηρά με το χρώμα της ώχρας που ντύνει τα γραφικά παλιά σπίτια του νησιού.

Νοσταλγική αύρα, γαρίδες κοκτέιλ και live πιάνο για πολλά υποσχόμενες βραδιές στο Κεφαλάρι

Bratsera-View.jpg

Το νησί

Το νησί της Ύδρας μοιάζει σαν έναν αγαπημένο, καλά φυλαγμένο μυστικό. Ένα μοναδικό γραφικό νησάκι, χωρίς αυτοκίνητα, μόλις 1 ώρα μακριά από την Αθήνα. Παρθένες παραλίες, παραδοσιακούς οικισμούς και πλούσια ιστορία με φόντο το Αιγαίο Πέλαγος κάνουν την Ύδρα πραγματικά μοναδική. Οι ακτές της Ύδρας, προσκαλούν τους ταξιδιώτες να ανακαλύψουν απομονωμένες παραλίες και μοναδικούς κόλπους. Το τοπίο του νησιού, χωρίς αυτοκίνητα, δίνει στους ταξιδιώτες την αίσθηση μιας μαγευτικής, παρελθούσας εποχής ιδανικής για ηρεμία και χαλάρωση. Μέσα από τα παραδοσιακά του χωριά και την αυθεντική ελληνική κουζίνα, το νησί της Ύδρας προσκαλεί τους επισκέπτες να βιώσουν την αυθεντική Ελλάδα.

Γεωμετρικός κυβισμός και εκλεκτική πολυτέλεια σε μία νέα ξενοδοχειακή άφιξη στο νησί της Πάρου

Bratsera-room.jpg

Το ξενοδοχείο

Κάποτε ένα εργοστάσιο σφουγγαριών που χρονολογείται από το 1860, το Bratsera Boutique Hotel αποτελεί ενθύμιο της πλούσιας ναυτικής ιστορίας του νησιού και της αδιαμφισβήτητης σύνδεσής του με τη θάλασσα. Από το έντονο υδάτινο στοιχείο που διασχίζει το ξενοδοχείο, το φυσικό πηγάδι "Μάγγανος" που χρησιμοποιούνταν για τον καθαρισμό των σφουγγαριών και τον πραγματικά μοναδικό αποκαταστημένο αρχιτεκτονικό σχεδιασμό του 19ου αιώνα, το Bratsera διατηρεί βαθιά ριζωμένους δεσμούς με το πλούσιο παρελθόν του νησιού. Ακόμα και το όνομά του, "Μπρατσέρα", ήταν ένας όρος που χρησιμοποιούταν από τους Έλληνες δύτες σφουγγαριών για το πλοίο που θα τους πήγαινε με ασφάλεια πίσω στην ξηρά.

Bratsera-garden-terrace.jpg

Σήμερα, αυτό το ιστορικό ορόσημο έχει αναστηλωθεί με αγάπη, διατηρώντας την γραφική του γοητεία με διαχρονική κομψότητα. Κάθε γωνιά ψιθυρίζει ιστορίες της ναυτικής κληρονομιάς του νησιού και διατηρεί στοιχεία από τους ιστορικούς σφουγγαράδες που έδεσαν για πάντα την ύπαρξη τους με τους τοπικούς μύθους. Καθώς οι επισκέπτες περιπλανώνται στους διαδρόμους, μεταφέρονται σε μια άλλη εποχή, αρωματισμένη με το αλάτι της θάλασσας και μία δόση περιπέτειας. Το ξενοδοχείο Bratsera προσκαλεί τους ταξιδιώτες να εμβαθύνουν στην πλούσια ιστορία του, προσφέροντας μια μοναδική μείξη από παλιά γοητεία και σύγχρονη άνεση ανάμεσα στην διαχρονική ομορφιά του νησιού της Ύδρας.

Bratsera-Swimming-Pool.jpg

Το ξενοδοχείο Bratsera συνδυάζει ένα μοναδικό διατηρητέο κτήριο, με μία πολυτελή εμπειρία φιλοξενίας. Προσφέρει 25 δωμάτια που εκτείνονται από 22 έως 60 τ.μ., το καθένα με τη δική του ξεχωριστή αίγλη, και προσκαλεί του επισκέπτες του να βυθιστούν στη γοητεία της παλιάς Ύδρας. Η αίθουσα συνεδριάσεων είναι ικανή να φιλοξενήσει εκδηλώσεις έως και 100 ατόμων, μέσα σε ένα πραγματικά μοναδικό περιβάλλον ενός εργοστασίου των αρχών του περασμένου αιώνα. Πέρα από τους τοίχους του, περιμένει ένας καταπράσινος κήπος, με μια καταγάλανη πισίνα και έναν αναπαυτικό χώρο χαλάρωσης, προσφέροντας μία γαλήνια όαση μέσα στο καταπράσινο τοπίο. Οι επισκέπτες καλούνται να απολαύσουν τις Ελληνικές γεύσεις και να αφεθούν σε ένα μοναδικό, γαστρονομικό ταξίδι στον χώρο του εστιατορίου.

Bratsera-Suite-2.jpg

Η αφοσίωση του ξενοδοχείου Bratsera στην αριστεία έχει αναγνωριστεί με κορυφαίες διακρίσεις όπως το Βραβείο Europa Nostra, το Χρυσό Βραβείο Ελληνικής Φιλοξενίας για το Καλύτερο Ελληνικό Ιστορικό Κέντρο το 2019 και το Βραβείο Αναγνώρισης της Αριστείας το 2020. Με την πλούσια ιστορία του και τη σταθερή δέσμευσή του να υπερβαίνει τις προσδοκίες των επισκεπτών, το ξενοδοχείο προσφέρει μια θερμή πρόσκληση για μία ανεπανάληπτη εμπειρία φιλοξενίας στο μαγευτικό νησί της Ύδρας.

Chef-Michalis-Nourloglou.jpg

Μιχάλης Νουρλόγλου

Νέα γαστρονομική ταυτότητα

Ο διάσημος βραβευμένος Έλληνας Chef Μιχάλης Νουρλόγλου συνεργάζεται με τον ανερχόμενο νέο Chef Δήμο Σαμουράκη για να δημιουργήσουν την πιο πολυσυζητημένη και αναμενόμενη νέα γαστρονομική ένωση στη σκηνή της Ύδρας. Αυτή η δυναμική συνεργασία επιδιώκει να επαναπροσδιορίσει το γαστρονομικό τοπίο της Ύδρας, φέρνοντας μια φρέσκια οπτική που θα καλύψει ένα κενό στις επισιτιστικές επιλογές του νησιού. Με επίκεντρο τις μεσογειακές γεύσεις και την πλούσια γαστρονομική κληρονομιά της χώρας μας, το μενού χαρακτηρίζεται από έντονη ελληνικότητα, από εποχικές απολαύσεις μέχρι παραδοσιακά αγαπημένα πιάτα που αναβαθμίζονται σε νέα ύψη.

Chef-Dimos-Samourakis.jpg

Δήμος Σαμουράκης

Οι δύο σεφ ξεκινούν φέτος την αναβάθμιση του γαστρονομικού ταξιδιού του Bratsera με πιάτα όπως γαύρος μαριναρισμένους σε ξίδι από Ασύρτικο κρασί και μαρμελάδα ντομάτας σε ξεροψημένο, προζυμένιο ψωμί ή το ζουμερό αρνάκι με μελιτζάνα, πάστα ντομάτας και γιαούρτι. Ενώ η κουζίνα παραμένει στο επίκεντρο, η ιστορική ατμόσφαιρα, και ο μοναδικός κήπος με τον Μάγγανο παραμένουν αναλλοίωτες, συνδυάζοντας την αισθητική με την γεύση σε ένα νέο ταξίδι γαστρονομικής απόλαυσης.

Για να βλέπεις τα πράγματα τη στιγμή που συμβαίνουν και για backstage υλικό συντονίσου με το @kounelly στο IG.