Μία μέρα αφιερωμένη στα εμβληματικά κρασιά της Προβηγκίας με οδηγό τον Christophe Renard

O Christophe Renard, Global Brand Ambassador του Domaines Ott*, βρέθηκε στην Αθήνα για ένα μοναδικό masterclass αλλά και ένα δείπνο εξαιρετικά αφιερωμένο στα φημισμένα κρασιά του κτήματος.
Εάν είσαι λάτρης του κρασιού, δεν μπορεί να μην έχεις μία ιδιαίτερη θέση στην καρδιά σου για τα ροζέ -και όχι μόνο- της Προβηγκίας. Έτσι, ως ορκισμένη wine lover κυριολεκτικά ενθουσιάστηκα όταν μου μου προτάθηκε από την Deals να παρακολουθήσω ένα Exclusive Masterclass του Domaines Ott* στη Genius in Gastronomy, και μάλιστα από τον Global Brand Ambassador του brand, τον Christophe Renard.
Experimental διάθεση, διάφανα cocktails και ελληνικό bar food στην πλατεία Αγίας Ειρήνης

Στη διάρκεια του σεμιναρίου, παρέα με καταξιωμένους επαγγελματίες του χώρου του κρασιού και αγαπημένους συναδέλφους, μάθαμε πάρα πολλά για τους λόγους, τις πρακτικές και τις διαδικασίες που έχουν κάνει τις ετικέτες του Domaines Ott* μεταξύ των καλύτερων στον κόσμο. Ο Christophe Renard μοιράστηκε μαζί μας τις βαθιές γνώσεις και την εμπειρία του γύρω από την κληρονομιά και την τέχνη πίσω από τα εμβληματικά κρασιά της Προβηγκίας.
Hotel news: ένα νέο ξενοδοχείο προσγειώνεται στην Κέρκυρα και ορίζει εκ νέου το luxury living

Έτσι, όλοι οι συμμετέχοντες είχαμε την ευκαιρία να εμβαθύνουμε στην ιστορία, τη φιλοσοφία και την παραγωγική διαδικασία του Domaines Ott*, καθώς και σε μικρά μυστικά, όπως το ρόλο του αστεριού στο λογότυπο του brand, τον τεράστιο αριθμό σταφυλιών που απαιτείται για μία τόσο περιορισμένη παραγωγή, τις χειροποίητες διαδικασίες που ακολουθούνται από την αρχή έως το τέλος και πολλά ακόμη, ενώ, ολοκληρώνοντας το σεμινάριο, εξεταστήκαμε -περάσαμε!- και λάβαμε και πιστοποιητικό επιτυχούς ολοκλήρωσης, αποκτώντας τον τίτλο του Ambassador του Domaines Ott*.

Η μέρα μας όμως δεν τελείωσε εκεί, αφού ολοκληρώθηκε με ένα πολύ όμορφο wine pairing δείπνο προς τιμήν του Domaines Ott* στην Αίγλη Ζαππείου. Το εξαιρετικά ταιριαστό μενού ήταν αποτέλεσμα της συνεργασίας του Γιώργου Λούκα (Sommelier, Wine Education & Development Consultant), του σεφ Δήμου Μπαλόπουλου και του sous chef Γιώργου Κηρύκου.

Οι ειδικά σχεδιασμένοι συνδυασμοί ανέδειξαν με μοναδικό τρόπο την εκλεπτυσμένη φινέτσα και την πολυπλοκότητα των κρασιών Domaines Ott*, με τα κρασιά BY OTT Rosé, Château Romassan Rosé, Clos Mireille Blanc και Étoile να πρωταγωνιστούν, δημιουργώντας μια απόλυτη γευστική ισορροπία.

Στο δείπνο παρευρέθηκε και ο κ. Christophe Renard, ο οποίος μίλησε στους παρευρισκόμενους για τα κρασιά του Domaines Ott*, μοιράζοντας πληροφορίες για τη μοναδικότητα, την ιστορία και την τέχνη που κρύβεται πίσω από κάθε φιάλη, ενώ όλοι απολάμβαναν τους εμπνευσμένους συνδυασμούς, όπως το crudo κόκκινης γαρίδας με τις ωραίες εντάσεις που αναδείκνυε πανηγυρικά τη βαθιά φινέτσα του πολύτιμου Etoile, του καθαρά γαστρονομικού κρασιού της Domaines Ott*.