Τρία συναρπαστικά νέα από τη γευστική σκηνή της πόλης για νόστιμες εξόδους και ποιοτικό delivery
Plant-based delivery με εγγυημένη υπογραφή, ένα θρυλικό στέκι ξανανοίγει τις πόρτες του και ένα αγαπημένο ιταλικό μας συστήνει στο νέο του μενού.
Τα νέα της πόλης τρέχουν σε γευστικό επίπεδο, νέες αφίξεις προσγειώνονται στη ζωή μας, αγαπημένα στέκια παρουσιάζουν καινούρια συναρπαστικά πιάτα, εμβληματικά meeting points περνάνε στη νέα τους εποχή και ενδιαφέρουσες συνεργασίες αλλάζουν τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε το delivery.
5 προτάσεις για Τσικνοπέμπτη, brunch, μουσικοθεατρικές βραδιές, margaritas και πολλά ακόμη
Plant-based νοστιμιά στο σπίτι
Υπέροχα νέα για τους λάτρεις του ποιοτικού delivery, αφού η γνωστή σε όλους μας Madame Ginger, η δημιουργός που μας εμπνέει να υιοθετήσουμε έναν πιο βιώσιμο τρόπο ζωής και διατροφής μέσα από τις συνταγές και τις δράσεις της, συνεργάζεται με τη StiQ, την πρωτοποριακή start-up, που μέσω του cloud kitchen μοντέλου της, έχει δημιουργήσει διαφορετικά brands με γεύματα που προορίζονται για delivery ή take away, και μαζί παρουσιάζουν το Madame Ginger’s Kitchen, μια νέα εμπειρία delivery φρεσκομαγειρεμένου φαγητού που συνδυάζει τη γεύση, την ποιότητα και την φροντίδα και εξυπηρετεί την ευκολία της καθημερινότητας.
Έξι διάσημοι σεφ ενώνουν τις δυνάμεις τους στην ίδια κουζίνα για δύο μοναδικά surf & turf δείπνα
Από το πρωί μέχρι το βράδυ, τα πιάτα της Madame Ginger’s Kitchen είναι διαθέσιμα καθημερινά, μέσω του madamegingerkitchen.gr και των πλατφορμών delivery, και φτάνουν στην πόρτα μας εύκολα και γρήγορα. Προς το παρόν το μενού είναι διαθέσιμο στο κέντρο της Αθήνας, τη Γλυφάδα, το Φάληρο, το Χαλάνδρι, το Περιστέρι και τις γύρω περιοχές αυτών, ενώ σύντομα το Madame Ginger’s Kitchen θα φτάσει στον Πειραιά κι αλλού.
Εδώ από το πρωί έως το βράδυ βρίσκουμε θρεπτικό και νόστιμο πρωινό, όπως το διάσημο scrambled tofu της Madame Ginger, χορταστικές σαλάτες & bowl με βάση τα όσπρια και ολόφρεσκα λαχανικά, μαγειρευτά σαν της μαμάς πιο healthy από ποτέ, όπως λεμονάτη ρεβυθάδα και σουτζουκάκια φακής, λαχταριστές μακαρονάδες από την κλασική με κιμά μέχρι ένα comfort λεμονάτο κριθαράκι με ρεβύθια, street food όπως τα viral κεφτεδάκια φακής και τηγανητές πατάτες με κιμά, σάλτσα ντομάτας και λιωμένο τυρί, ενώ το μενού ολοκληρώνουν γλυκά, καφέδες και smoothies με το πρωτοποριακό smoothie με κουνουπίδι να είναι ήδη Best Seller.
Η Madame Ginger’s Kitchen και η StiQ αποδεικνύουν ότι το plant-based delivery μπορεί να είναι απολαυστικό, προσιτό και γεμάτο χαρακτήρα. Δεν είναι απλά φαγητό – είναι μια εμπειρία που μας καλεί να ανακαλύψουμε νέες γεύσεις και να κάνουμε πιο υπεύθυνες επιλογές για εμάς και τον πλανήτη.
Info: madamegingerkitchen.gr και σε όλες τις πλατφόρμες delivery
Ένα θρυλικό στέκι αναβιώνει
Το θρυλικό Αmerican Bar-Restaurant Jackson Hall ξαναγίνεται meeting point στον πεζόδρομο της Μηλιώνη με το όνομα Veneti Jackson Hall, διατηρώντας την αρχική του φυσιογνωμία. To νέο Veneti Jackson Hall περιλαμβάνει το Artisan Bakery, ένα σύγχρονο αρτοποιείο στο ισόγειο, ένα εργαστήριο παραγωγής ψωμιού στον ημιόροφο και το American Bar – Restaurant στον πρώτο όροφο. Στην είσοδο, ο κλασικός Ινδιάνος, σήμα-κατατεθέν του Jackson Hall, καλωσορίζει τους επισκέπτες. Με ναυαρχίδες τα σήματα Jackson’s Burgers και Pizza Mia και με σεφ τον Jean Louis Capsalas, το εστιατόριο προσφέρει κλασικές προτάσεις αμερικάνικης κουζίνας.
Πιάτο υπογραφή είναι τα ζουμερά Jackson's Premium Burgers, αυθεντικό αμερικάνικο burger: Classic Burger, Bacon Cheeseburger, Jacksonville, Smok-Eat, Blue Village, Las Vegas με τηγανητό αυγό, Bacon Mushroom Melt και Double Hot, όλα με brioche bun και χειροποίητο μοσχαρίσιο μπιφτέκι, προσφέρουν όλους τους πιθανούς συνδυασμούς σε burger. Για τους λάτρεις του κοτόπουλου, μια σειρά από Chicken Burgers φιγουράρουν στο μενού ενώ η vegan must επιλογή είναι το Mushroom Farmer Burger.
Τα ζουμερά Jackson's Premium Burgers ανταγωνίζεται μόνο η Pizza Μia. Με φρέσκια αφράτη αμερικάνικη ζύμη όπως το 1960! Pizza XL με δύο στρώσεις μοτσαρέλα και φρέσκα υλικά, σε πολλές διαφορετικές εκδοχές. Θα δυσκολευτείς να διαλέξεις ανάμεσα στην Margherita, τη Meat Special, την Pepperoni Lover’s, τη Greek Lover’s, την BBQ, τη Spicy Lover’s, την Caprese, την Vegetarian ή την Carbonara Lover's. Μια σειρά από φρέσκιες σαλάτες αλλά και all time classic ορεκτικά ολοκληρώνουν το γεύμα ενώ τα cocktails και η μεγάλη ποικιλία εκλεκτών κρασιών στο bar, θυμίζουν στιγμές παλιού Jackson Hall.
Για επιδόρπιο, τα «Παγωτά Δωδώνη 1967», μια νέα σειρά που στηρίζεται στις συνταγές του παρελθόντος, είναι η απόλυτη εγγύηση κλασικής γεύσης, ενώ το μενού συμπληρώνουν οι πάστες Jackson, οι ταρταλέτες Jackson και άλλα γλυκά της νέας σειράς Patisserie Jackson που δημιουργήθηκε ειδικά για το Veneti Jackson Hall.
Στο Bar-Restaurant ο χώρος είναι διακοσμημένος με αυθεντικά αμερικάνικα memorabilia και retro αναφορές που δημιουργούν αμερικάνικη ατμόσφαιρα εποχής. Το θερμό σοκολατί του ξύλου, τα κόκκινα καθίσματα, οι τούβλινοι τοίχοι, οι αμερικάνικες παλιές διαφημίσεις αλλά και η επιβλητική τζαμαρία όπου ακουμπάνε οι φυλλωσιές των δέντρων, ξυπνούν μνήμες του παλιού Jackson Hall. Το κλασικό στέκι του Κολωνακίου θα φιλοξενεί τις καθημερινές και τα σαββατοκύριακα, μεσημέρι και βράδυ, live σχήματα με αμερικάνικη μουσική των ‘60s και των ‘70s.
Με ένα ζωντανό εργαστήριο παραγωγής ψωμιού στον ημιόροφο, το Αrtisan Bakery έχει όλες τις προδιαγραφές του «αρτοποιείου του μέλλοντος»: Αρτοποιοί ζυμώνουν και φουρνίζουν τα ψωμιά μπροστά στα μάτια των επισκεπτών, ο χώρος πλημυρίζει άρωμα φρεσκοψημένων, αυθεντικών αρτοτεχνημάτων και το Κολωνάκι αλλάζει πραγματικά την έννοια και τη συνολική εικόνα του ελληνικού φούρνου.
Info: Μηλιώνη 4, Κολωνάκι, 2110081598
Ένα γευστικό ταξίδι στην Ιταλία
Στην καρδιά του Νέου Ψυχικού, το Nolita έχει καθιερωθεί ως all-day meeting point από το πρωί για ποιοτικό καφέ και brunch μέχρι αργά το βράδυ για δείπνο και cocktails, προσφέροντας μια ξεχωριστή εμπειρία που συνδυάζει την παράδοση της ιταλικής κουζίνας με τη σύγχρονη κουλτούρα του social dining. Στην κουζίνα του Nolita συναντούμε τον βραβευμένο Γιάννη Λιόκα, ένα εξαιρετικό σεφ γνωστό για τη βαθιά γνώση της ιταλικής γαστρονομίας και τη δεξιοτεχνία του στη χρήση εξαιρετικών πρώτων υλών. Το μενού του βασίζεται σε αυθεντικές ιταλικές συνταγές, πάντα με premium υλικά από την Ιταλία, αλλά και εξαιρετικές ελληνικές πρώτες ύλες, προσφέροντας πιάτα που συνδυάζουν παραδοσιακές comfort γεύσεις με σύγχρονη δημιουργικότητα.
Ήδη από το Nolita’s Bread Basket, μια εκλεκτή ποικιλία ψωμιών που συνοδεύονται από μαριναρισμένες ελιές, χειροποίητο πελτέ ντομάτας San Marzano και βούτυρο με κατσικίσιο τυρί και μαύρη τρούφα, έχει κανείς πάρει μια μικρή γευστική εισαγωγή. Για τους λάτρεις των «ωμών» θαλασσινών, το carpaccio “di mare” και το carpaccio λαβράκι αποτελούν ιδανικές επιλογές, ενώ οι πιο παραδοσιακές ιταλικές γεύσεις εκπροσωπούνται επάξια στα ορεκτικά από το διάσημο Vitello Tonnato.
Η πίτσα στο Nolita αποτελεί μια ιεροτελεστία γεύσης, με τη ζύμη να ωριμάζει αργά πριν μπει στον ξυλόφουρνο, χαρίζοντας την πιο ανάλαφρη και τραγανή υφή. Η πίτσα Mortadella Pistachio, με mozzarella di Bufala, πέστο φυστικιού και mortadella di Bologna, είναι μια λαχταριστή αν και ισορροπημένη επιλογή που ανδεικνύει την αρμονία των απλών αλλά κορυφαίων στην προέλευση και ποιότητα υλικών. Από την άλλη, η sourdough Pizza Diavola, με mozzarella di Bufala, ντομάτα San Marzano, καραμελωμένα κρεμμύδια, σαλάμι piccante και ‘nduja, είναι η επιτομή της ατίθασης ιταλικής πίτσας, με έντονες γεύσεις και τέλεια ισορροπία γλυκύτητας και πικάντικων στοιχείων.
Στο ίδιο επίπεδο, οι χειροποίητες πάστες του Nolita απογειώνουν την εμπειρία μιας αυθεντικής ιταλικής κουζίνας που γνωρίζει άριστα και τα ζυμαρικά, με πιάτα όπως η Calamarata “di mare” ή το Mezzi Rigatoni amatriciana. Το Nolita και ο σεφ Γιάννης Λιόκας προτείνουν επίσης μοναδικά signature πιάτα όπως τα ψητά χτένια, συνδυασμένα με topinambur, καμένο βούτυρο με colatura di alici, φουντούκι και μαύρη τρούφα, ένα απόλυτα εκλεπτυσμένο πιάτο που ισορροπεί τη θάλασσα με τη γη.
Για τους λάτρεις του ψαριού, το λαβράκι “aqua pazza”, με fregola sarda, χειμερινά λαχανικά και σάλτσα aqua pazza, αποτελεί μια ανάλαφρη αλλά γεμάτη αρώματα επιλογή, ενώ στα πιάτα κρεατικών, το δυσεύρετο Osso Βuco “alla Milanese”, με risotto saffron και ψητό μεδούλι με gremolata μυρωδικών, είναι η απόλυτη έκφραση της παραδοσιακής ιταλικής κουζίνας, συνδυάζοντας βαθιά νοστιμιά και εξαιρετική υφή.
Στο φινάλε της απόλαυσης, ένα Dessert Trolley κλείνει το δείπνο με τον πιο γλυκό τρόπο, προσφέροντας ποικιλία από λαχταριστές επιλογές, όπως vanilla cake με ιταλική μαρέγκα, αυθεντικό τιραμισού στο ταψί, που αναδεικνύουν την τέχνη της ιταλικής ζαχαροπλαστικής με την υπογραφή και εγγύηση απόλαυσης του pastry chef Μανώλη Στήθου.
Info: Δ. Βασιλείου 10, Νέο Ψυχικό, 2106776731
Για να βλέπεις τα πράγματα τη στιγμή που συμβαίνουν και για backstage υλικό συντονίσου με το @kounelly στο IG.
