Wine pairing εμπειρίες και απίθανες νηστίσιμες προτάσεις σε Γλυφάδα και Πειραιά

Νέλλη Καλαμαρά
Wine pairing εμπειρίες και απίθανες νηστίσιμες προτάσεις σε Γλυφάδα και Πειραιά

Το Κτήμα Δερέσκου έρχεται στα Vibo Bistrot στο πλαίσιο των Vibo Wine Stories σήμερα και αύριο, ενώ οι σαρακοστιανές προτάσεις συνεχίζονται φυσικά μέχρι τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Ο Μάρτιος φέρνει στα Vibo Bistrot σε Γλυφάδα και Πειραιά μια σειρά από εκλεκτές γευστικές εμπειρίες. Με την έναρξη της Σαρακοστής, τα Vibo ανακοινώνουν τη συνέχεια των «Vibo Wine Stories» με κορυφαία ελληνικά οινοποιεία, όσο και πολλές επιλογές από νηστίσιμα πιάτα, που διατίθενται έως και τη Μεγάλη Εβδομάδα. Έτσι σήμερα 26 και αύριο 27 Μαρτίου τα Vibo υποδέχονται στο κτήμα Δερέσκου με τις ιδιαίτερες ετικέτες του.

Ένας νέος γαστρονομικός θεσμός φέρνει guest chefs με αστέρια Michelin στη Θεσσαλονίκη

Η Οινοποιία Δερέσκου, που από το 1994 ασχολείται με την παραγωγή ποιοτικών κρασιών, φέρνει στα Vibo τη γεύση και το άρωμα της παραδοσιακής ζώνης αμπελουργίας της Νοτιοδυτικής Μεσσηνίας. Οι ιδιόκτητοι αμπελώνες του κτήματος, σε απόσταση μόλις 10χλμ από τη θάλασσα και σε υψόμετρο 350μ., απολαμβάνουν ένα ιδανικό μικροκλίμα που επιδρά ευεργετικά στην ποιότητα των σταφυλιών. Αναβιώνοντας τον θρυλικό αμπελότοπο της Μεσσηνίας και του ομηρικού Νέστωρα, το κτήμα θα παρουσιάσει δύο εμβληματικές ετικέτες.

Τρία νέα brunch experiences που δεν πρέπει να λείπουν από τη λίστα του σαββατοκύριακου

Cabernet Sauvignon: Ένας εκλεκτός ερυθρός οίνος με πορφυρό χρώμα και διακριτικά αρώματα φρούτων του δάσους και μπαχαρικών. Κυριαρχούν οι νότες από κεράσι, βατόμουρο, μαύρη σταφίδα, πράσινη και μαύρη πιπεριά, συνθέτοντας έναν χαρακτήρα πλούσιο και πολύπλοκο.

Αγριλιά Λευκό: Ένας λευκός οίνος με χρυσαφένιο χρώμα και αρώματα πικραμύγδαλου, μάνγκο και ανανά. Διαθέτει πληθωρικό και γλυκό στόμα με μεγάλο βάθος και πλούτο που εξελίσσεται σε εντυπωσιακή επίγευση μεγάλης διάρκειας.

VIBO-WINE-BISTROT.jpg

Απολαυστική νηστεία

Παράλληλα καθ’ όλη τη διάρκεια της Σαρακοστής μέχρι τη Μεγάλη Εβδομάδα, τα Vibo Bistrot και στη Γλυφάδα και στον Πειραιά εμπλουτίζουν το μενού τους με εκλεκτά νηστίσιμα πιάτα για όσους νηστεύουν μόνο το κρέας.

VIBO-WINE-BISTROT_.jpg

Με σεβασμό στην παράδοση αλλά και με σύγχρονη ματιά, οι προτάσεις των δύο εστιατορίων αναδεικνύουν τον πλούτο των νηστίσιμων υλικών με πιάτα όπως η Σούπα Κολοκύθας με κολοκύθα, κατσικίσιο τυρί, σχοινόπρασο και λάδι τσίλι, η Burrata με κρεμώδες τυρί με μαρμελάδα πιπεριάς φλωρίνης, φουντούκι, ρόκα και ντοματίνια, το Πατζάρι με αμύγδαλο, βανίλια, μους φέτας, μέντα και γιαούρτι, η Σαλάτα λαβράκι με baby gem, ραπανάκι, αγγούρι σε ζύμωση, φινόκιο και τσίλι λάδι, οι Αγκινάρες τηγανητές αγκινάρες με πεκορίνο, γκρέιπφρουτ και Ολλανδέζ, ο Μπακαλιάρος με λαχανικά, μαγιονέζα άγριου σκόρδου, τσιπς μπακαλιάρου και λάδι σχοινόπρασου, το Λαβράκι με κριθαράκι, ζωμό μάραθο, μυρωδικά και αυγοτάραχο και ο Σολομός με μάραθο, ταραμά και λεμόνι κονφί.

Info: Ναυαρίνου 10, Πειραιάς και Γρ. Λαμπράκη 16, Γλυφάδα.

Για να βλέπεις τα πράγματα τη στιγμή που συμβαίνουν και για backstage υλικό συντονίσου με το @kounelly στο IG.