Δύο lunch menus με διάσημες υπογραφές για μεσημέρια με απαράμιλλο στυλ και απίθανη θέα

Νέλλη Καλαμαρά
Δύο lunch menus με διάσημες υπογραφές για μεσημέρια με απαράμιλλο στυλ και απίθανη θέα

Matsuhisa Athens και Nyn Esti δίνουν άλλη αίγλη στα lunch breaks μας με τα ειδικά σχεδιασμένα μεσημεριανά τους μενού.

 

Η αλήθεια είναι πως τα εστιατόρια υψηλών απαιτήσεων και διάσημων υπογραφών τα έχουμε συνδυάσει περισσότερο στο μυαλό μας με ατμοσφαιρικά dinners με φόντο το ηλιοβασίλεμα. 'Ομως δύο από τα πλέον βραβευμένα εστιατόρια της πόλης μας μάς προτείνουν εμπνευσμένα lunch menus, δίνοντας άλλη αίγλη στα καθημερινά lunch breaks μας.

Design, vintage διάθεση, φιλοξενία, φαγητό και cocktails ενώνονται αβίαστα σε ένα νέο concept

219A7405.jpg

Matsuhisa Athens

Ο απόλυτος προορισμός για εκλεπτυσμένη ιαπωνική κουζίνα ανοίγει τις πόρτες του και τις μεσημεριανές ώρες τις καθημερινές, από Δευτέρα έως Παρασκευή, εγκαινιάζοντας ένα συναρπαστικό μενού που υπόσχεται να αναβαθμίσει την εμπειρία του lunch break. Η νέα αυτή προσθήκη έρχεται να συμπληρώσει το ήδη επιτυχημένο brunch των Σαββατοκύριακων.

Τρία ολοκαίνουρια ξενοδοχεία ανοίγουν αυτό το καλοκαίρι τις πόρτες τους σε Πάρο, Κω και Κέρκυρα

1745330926855-936071527-219A5003-Enhanced-NR.jpg

Στην καρδιά του Αστέρα Βουλιαγμένης, με την απαράμιλλη θέα της θάλασσας, το Matsuhisa Athens προσφέρει πλέον μια μοναδική επιλογή για business meetings, μεσημεριανές συναντήσεις ή απλά μια απόδραση γεύσης και αισθήσεων. Ο συνδυασμός της παγκοσμίου φήμης γαστρονομίας του Nobu Matsuhisa με τη μαγευτική ατμόσφαιρα δημιουργεί τον απόλυτο γευστικό προορισμό.

219A4823.jpg

Το μενού, που επιμελήθηκαν ο Executive Chef Τόνυ Βρατσάνος και ο Head Chef Θωμάς Κουράκος, περιλαμβάνει δύο εξαιρετικές προτάσεις. Το Omakase Menu, μια μοναδική εμπειρία τεσσάρων πιάτων με εκλεκτές επιλογές, όπως White Fish Dry Miso, Black Cod ή ελεύθερης βοσκής κοτόπουλο με Teriyaki sauce, και απολαυστικά επιδόρπια, και το Bento Box, ένα premium γεύμα δύο επιπέδων που αποκαλύπτει την ουσία της ιαπωνικής κουζίνας.

219A7325.jpg

Για όσους αναζητούν αυθεντικές γεύσεις, τα signature πιάτα, όπως το Yellowtail Jalapeño, τα Sashimi Tacos με σολομό, τόνο ή αστακό και η διάσημη Matsuhisa Sashimi Salad, παραμένουν κορυφαίες επιλογές. Παράλληλα, οι λάτρεις του sushi και του sashimi θα βρουν μια πλούσια ποικιλία που περιλαμβάνει από κλασικές μέχρι πιο τολμηρές δημιουργίες. Η φιλοσοφία του Matsuhisa Athens βασίζεται στην τέχνη της ιαπωνικής γαστρονομίας, την ποιότητα των υλικών, το ειδυλλιακό περιβάλλον και την άριστη εξυπηρέτηση, καθιστώντας το τον απόλυτο προορισμό για lunches ή dinners.

Info: Απόλλωνος 40 (Four Seasons Astir Palace Hotel Athens), Βουλιαγμένη, 210 896 0510

LUNCH-EDITION-Table-view-HORIZONTAL.jpg

Nyn Esti

Το Nyn Esti, το εστιατόριο που ενώνει τη γαστρονομία με την τέχνη και τη βιωσιμότητα, παρουσίασε τη σεζόν που μας πέρασε τον τέταρτο κατά σειρά Βιότοπο – το νέο εποχικό του μενού του. Με έμπνευση από τη χειμερινή φύση, τα στοιχεία της ελληνικής γης και τις παραδοσιακές γεύσεις που μεταμορφώνονται μέσα από τη σύγχρονη μαγειρική, το νέο μενού αυτό αποτελεί μια πολυδιάστατη εμπειρία γεύσεων και αισθήσεων. Φυσικά και τώρα αναμένουμε το νέο καλοκαιρινό μενού, αλλά μέχρι να βγει και να το δοκιμάσουμε, ενθουσιαστήκαμε με το lunch edition concept του παρόντος μενού.

LUNCH-EDITION-Apple-crumble-tart-with-Zagora-apples-and-pine-nuts-HORIZONTAL.jpg

Το μεσημεριανό μενού του Nyn Esti αποτυπώνει τη γαστρονομική παράδοση μέσα από μια φρέσκια και βιώσιμη ματιά, ενώ η υπέροχη αφ' υψηλού θέα της Αθήνας από το rooftop του ΕΜΣΤ κερδίζει τις εντυπώσεις. Ο σεφ Σταμάτης Μισομικές αξιοποιεί τις πρώτες ύλες ολιστικά, διασφαλίζοντας ότι τίποτα δεν πάει χαμένο: οι φλούδες των λαχανικών γίνονται τραγανά chips, ενώ τα αρωματικά τους έλαια μετατρέπονται σε φυσικά μπαχαρικά.

LUNCH-EDITION-Marinated-sea-bass-with-garum-olives-and-fennel-HORIZONTAL.jpg

Στο Lunch Edition, πιάτα όπως οι πρωτότυπες σαλάτες σαν τα σχαριστά φασολάκια, με φέτα τσαντίλας και φρέσκο πελτέ ντομάτας σε κερδίζουν με την ορεκτικά εκφραστική, καπνιστή φρεσκάδα τους ή το νεωτεριστικό φρικασέ με κοιλιά από λαβράκι και αφρό αυγολέμονου, προσφέρουν μια εμπειρία όπου η απλότητα των υλικών αναδεικνύεται με δημιουργικό τρόπο. Στο εξαιρετικά νόστιμο γιουβέτσι με γαρίδες Κοιλάδος το πικάντικο σουτζούκι προσθέτει γήινη νοστιμιά, ενώ το επιδόρπιο «τάρτα» με μήλο, αχλάδι και παγωτό περγαμόντο ολοκληρώνει το γεύμα με ισορροπία γλυκύτητας και φρεσκάδας.

Info: Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Λεωφόρος Ανδρέα Συγγρού 51-53, Αθήνα, 698 9438 866

Για να βλέπεις τα πράγματα τη στιγμή που συμβαίνουν και για backstage υλικό συντονίσου με το @kounelly στο IG.