Ένα ιδιαίτερο 4-Hands Dinner με λάμψη από αστέρια Michelin και φόντο την αθηναϊκή Ριβιέρα

Ο Έκτορας Μποτρίνι και ο Γιώργος Παπαζαχαρίας ενώνουν τις δυνάμεις τους για μία και μοναδική βραδιά γεμάτη υψηλή γαστρονομική μαγεία στο One&Only Aesthesis.
Στις 27 Μαΐου το εστιατόριο ORA by Ettore Botrini στο One&Only Aesthesis φιλοξενεί το 4-Hands Dinner, μια μοναδική γαστρονομική εκδήλωση, που ενώνει δύο από τους σημαντικότερους Έλληνες σεφ της εποχής μας. Ο βραβευμένος με αστέρι Michelin οικοδεσπότης Έκτορας Μποτρίνι καλωσορίζει τον Γιώργο Παπαζαχαρία, τον ταλαντούχο σεφ του βραβευμένου με δύο αστέρια Michelin εστιατορίου Delta, για μια αξέχαστη βραδιά δημιουργικής σύμπραξης.
Ρετρό glam vibes, συναρπαστικές γεύσεις και cocktails και mini spa services στην αθηναϊκή Ριβιέρα
.jpg?t=lFNjjj7r2IRYRoCBHxsttQ)
Σε ένα αποκλειστικό event περιορισμένων θέσεων, οι δύο σεφ ενώνουν τις δυνάμεις τους για να παρουσιάσουν ένα ειδικά επιμελημένο μενού, που συνδυάζει τις μαγειρικές τους ταυτότητες και τις πολυδιάστατες επιρροές τους, για μια ανεπανάληπτη γευστική εμπειρία με φόντο τον Σαρωνικό.

Αέρας από Ίμπιζα πνέει στο Μετς σε ένα άκρως ατμοσφαιρικό εστιατόριο με fine dining διάθεση
Από την ιδιόμορφη «Carbonara» του Έκτορα Μποτρίνι με κοιλιά ξιφία και καραμελωμένα φιστίκια Αιγίνης, μέχρι τις εμπνευσμένες δημιουργίες του Γιώργου Παπαζαχαρία, όπως η γαρίδα κοιλάδας με περγαμόντο σε ζύμωση, κεφίρ μοσχολέμονου και άνθη κερασιάς, κάθε πιάτο υπόσχεται ένα μοναδικό ταξίδι γεύσης και αισθήσεων. Το μενού κορυφώνεται με πιάτα, όπως η γλώσσα αρωματισμένη με μαστίχα και σάλτσα από μούσμουλο, τα μοσχαρίσια μάγουλα «σοφρίτο» και το γλυκό φινάλε «Η δική μας κερήθρα», υπογράφοντας μια βραδιά υψηλής γαστρονομίας στην καρδιά της αθηναϊκής Ριβιέρας.

Με ρίζες από την Τοσκάνη και την Κέρκυρα και εμπειρίες από όλη τη Μεσόγειο, ο Έκτορας Μποτρίνι είναι ένας από τους διαμορφωτές της σύγχρονης ελληνικής γαστρονομίας, γνωστός για την αυθεντικότητα, τη δημιουργικότητα και τη συναισθηματική προσέγγιση στο φαγητό. Το ORA by Ettore Botrini στο One&Only Aesthesis είναι μια αυθεντική γαστρονομική του έκφραση, εμπνευσμένη από τη νοσταλγία των οικογενειακών τραπεζιών και τη μνήμη των παιδικών του γεύσεων.
Όπως δηλώνει ο ίδιος, το ORA δεν είναι ένα κλασικό γαστρονομικό εστιατόριο, αλλά ένας χώρος που επαναπροσδιορίζει τη μεσογειακή comfort κουζίνα μέσα από σύγχρονες τεχνικές και ανάλαφρες συνθέσεις. Η εμπειρία στο ORA είναι μια πρόσκληση να δειπνήσει κανείς «στον κήπο του σπιτιού» του σεφ - μια γιορτή μοιράσματος, μνήμης και γεύσης.
.jpg?t=EvXOF5jbyXBER4yUEo4uvw)
Ο Γιώργος Παπαζαχαρίας είναι ο χαρισματικός δημιουργός πίσω από το μενού του Delta Restaurant, το οποίο έχει τιμηθεί με δύο αστέρια Michelin και ένα Green Star για τη δέσμευσή του στη βιωσιμότητα. Με πάθος για το "γαστρονομικό storytelling", την κομψότητα και την αφαιρετική αισθητική της σκανδιναβικής κουζίνας -η οποία αποτελεί μια εκ των σημαντικότερων τάσεων παγκοσμίως- σχεδιάζει εμπειρίες γεμάτες απρόσμενες ανατροπές και συγκινήσεις, αξιοποιώντας τεχνικές ζύμωσης και συντήρησης.
Με θητεία ως Head of R&D στο τριάστερο «Maaemo» στη Νορβηγία και δημιουργός του μενού του μοναδικού υποθαλάσσιου εστιατορίου «Under» (1 αστέρι Michelin), έχει χτίσει το δικό του μαγειρικό αποτύπωμα. Όπως επισημαίνει, η φιλοδοξία του είναι να δημιουργεί ιστορία, αποφεύγοντας την επανάληψη, με τα μενού του να συγκαταλέγονται ανάμεσα στις δημιουργικότερες παγκόσμιας κλάσης γαστρονομικές συνθέσεις.
Για να βλέπεις τα πράγματα τη στιγμή που συμβαίνουν και για backstage υλικό συντονίσου με το @kounelly στο IG.