Διεθνείς ετικέτες συναντούν την εμπνευσμένη ελληνική κουζίνα του Νίκου Καραθάνου

Νέλλη Καλαμαρά
Διεθνείς ετικέτες συναντούν την εμπνευσμένη ελληνική κουζίνα του Νίκου Καραθάνου

Για μία και μόνη βραδιά δίνουμε ραντεβού στο Ateno cook and deli για να απολαύσουμε τα sui generis πιάτα του Νίκου Καραθάνου συνοδεία ιδιαίτερων επιλογών του διεθνούς αμπελώνα.

Στις 5 Ιουνίου το Ateno cook and deli ετοιμάζει ένα συναρπαστικό wine dinner, όπου οι δημιουργικές ελληνικές συνταγές του Νίκου Καραθάνου θα ενωθούν με μοναδικές διεθνείς ετικέτες από κάθε γωνιά της γης. Το Ateno, αν και μπήκε πρόσφατα στην γαστρονομική ροή της πόλης, έχει δείξει με σαφήνεια τις προθέσεις του σε πιάτα που φιλτράρουν το φάσμα της ελληνικής κουζίνας και το αναδιατυπώνουν διατηρώντας ατόφιο το βασικό της DNA.

Ιδιαίτερα events που μας ανεβάζουν τη διάθεση και μας βάζουν απευθείας σε καλοκαιρινό κλίμα

ateno-Mosxaraki.jpg

Ο Νίκος Καραθάνος συνθέτει το μενού πατώντας στις παιδικές μας γεύσεις, αλλά τους δίνει την σύγχρονη αποτύπωση και το φρεσκάρισμα που χρειάζονται. Δεν πρόκειται για μια ακόμα απόπειρα μοντέρνας ελληνικής κουζίνας αλλά για ένα ουσιαστικό σύγχρονο πρίσμα της παράδοσης, που δεν παραμορφώνεται αλλά εξελίσσεται.

Ποιο παγκοσμίως διάσημο ιαπωνικό εστιατόριο προσγειώνεται στην αθηναϊκή Ριβιέρα

kiwi-1.jpg

Στο πλαίσιο της οινικής βραδιάς, οι best seller συνταγές θα κάνουν ανεπάντεχα ζευγάρια με κρασιά που μας παρασύρουν αρωματικά και γευστικά σε εξωτικούς προορισμούς. Για παράδειγμα θα σερβιριστούν στα ποτήρια μας: chardonnay από την Καλιφόρνια, sauvignon blanc από την Νέα Ζηλανδία, carmenere από την Χιλή και Zinfandel από την Καλιφόρνια.

ateno-xwriatikh.jpg

Οι επιλεγμένες ετικέτες στο ίδιο πλαίσιο με τα πιάτα φέρουν μια φρεσκάδα στην οινική μας παλέτα, είναι νέες προσθήκες στο ρεπερτόριο της πόλης και στο ντεμπούτο τους παντρεύονται με τα πιο σκληροπυρηνικά και αγαπημένα ελληνικά πιάτα, δημιουργώντας μια συναρπαστική εμπειρία.

western-cellas-zinfandel-2.jpg

Η φιλοσοφία των κρασιών του pairing συνάδει απόλυτα με την φιλοσοφία της κουζίνας του Ateno. Καθώς πρόκειται για κρασιά σύγχρονα που εκφράζουν με το καλύτερο τρόπο το terroir της καταγωγής του και αναδεικνύουν τις ποικιλίες που τα απαρτίζουν.

casa-bollen-syrah-1.jpg

To ευχάριστο Coral Reef από Chardonnay και Semillion ευωδιάζει κίτρο, λεμόνι και βανίλια, το δροσερό ροζέ Casa Bollen πλημμυρίζει την μύτη με νότες από φράουλα και κεράσια, ενώ το ερυθρό βγάζει βατόμουρα αγκαλιά με μπαχαρικά. Από την Καλιφόρνια το λευκό Western cellars έχει ένα πολύ ωραίο σύνθετο μπουκέτα αρωμάτων με άνθη, ροδάκινα και ψημένα brioche και το ερυθρό φλερτάρει με τα μούρα και τον καπνό.

Το Μενού

Ελληνική σαλάτα με ντομάτα γεμιστή, ζωμό από αγγούρι, κρίθινο παξιμάδι Κρήτης και κρέμα φέτας. Συνοδεύεται με ζυμωτό ψωμί στα κάρβουνα.

Κρασί Kiwi, sauvignon blanc Νέα Ζηλανδία

Γεμιστά σε τζελ από νερό ντομάτας με πιπεριές του μπακάλι, σάλτσα φέτας και λάδι δυόσμου

Κρασί Coral Reef Chardonnay - SemillionΑυστραλία

Κριθαράκι αρωματισμένο με μάραθο, τσιπούρα και αυγοτάραχο Τρικαλινού.

Κρασί Chardonnay Western Cellars Καλιφόρνια

Μουσακάς με crispy πατάτες, ρολάκια μελιτζάνας με κιμα στο ζωμό τους και μπεσαμέλ με μοσχοκάρυδο

Κρασί Casa Bollen Carmenere Χιλή

Μοσχαρίσια Μάγουλα σοφρίτο, κανελόνια, γεμιστά με κρέμα, γραβιέρα Κρήτης, σάλτσα ντομάτας και πιπεριά Φλωρίνης

Κρασί Western Cellars Zindandel Καλιφόρινια και The Caracall Νότια Αφρική

Γλυκό Consome φρούτων

Κρασί Casa Bollen Syrah Χιλή

Info: Αιόλου 52, Αθήνα

Για να βλέπεις τα πράγματα τη στιγμή που συμβαίνουν και για backstage υλικό συντονίσου με το @kounelly στο IG.