Ιδιαίτερα events που μας ανεβάζουν τη διάθεση και μας βάζουν απευθείας σε καλοκαιρινό κλίμα

Ιδιαίτερα events που μας ανεβάζουν τη διάθεση και μας βάζουν απευθείας σε καλοκαιρινό κλίμα

Γαστρονομικές βραδιές με διάσημα guests, wine pairing εμπειρίες, summer opening parties, ένα πολύ ιδιαίτερο 4-hands dinner που μας ταξιδεύει στο Λονδίνο, burgers με αστεράτες υπογραφές και πολλά ακόμη.

Με την άνοιξη να δίνει τη θέση της στο καλοκαίρι και τη διάθεσή μας για εξόδους να ανεβαίνει διαρκώς, συγκεντρώσαμε τα πιο ενδιαφέροντα events των ερχόμενων ημερών από Αθήνα και Θεσσαλονίκη μέχρι Λονδίνο, για να μπορεί να βρει ο καθένας αυτό που του ταιριάζει. Σεφ βραβευμένοι με αστέρια Michelin, οινικά δείπνα, καλοκαιρινά πάρτι με διάσημα DJ guests και πολλά ακόμη και άκρως συναρπαστικά.

Ποιο παγκοσμίως διάσημο ιαπωνικό εστιατόριο προσγειώνεται στην αθηναϊκή Ριβιέρα

Ambrosia-Beranta.jpg

Ο Γρηγόρης Κίκης στη Θεσσαλονίκη

Στις 31 Μαΐου η Estrella World Street Food και το Hyatt Regency Thessaloniki έχουν τη χαρά να παρουσιάσουν μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία με προσκεκλημένο τον βραβευμένο με αστέρι Michelin Σεφ Γρηγόρη Κική, από το φημισμένο αθηναϊκό εστιατόριο HERVÉ. Στο πλαίσιο του καταξιωμένου θεσμού "The Diners", το Hyatt Regency Thessaloniki και η Estrella επιβεβαιώνουν για ακόμη μία φορά τη δέσμευσή τους στη σύγχρονη υψηλή γαστρονομία, φιλοξενώντας μια εκλεπτυσμένη βραδιά που συνδυάζει τη δημιουργικότητα της Estrella με την κομψότητα του Hyatt Regency, προσφέροντας ένα αξέχαστο γαστρονομικό ταξίδι.

Αυθεντική ιταλική pinsa, focaccia και κολασμένα γλυκά σε ένα νέο Italian food spot στο Χαλάνδρι

https://www.instagram.com/reel/DJWZdQ-hVdu/

Ο σεφ Γρηγόρης Κικής, συνιδιοκτήτης του πολυβραβευμένου εστιατορίου HERVÉ στην Αθήνα, γνωστός για τις σύγχρονες ερμηνείες της ελληνικής κουζίνας, θα παρουσιάσει ένα ευφάνταστο tasting menu, που ισορροπεί ανάμεσα στην παράδοση και τη δημιουργική καινοτομία, αναδεικνύοντας τις τοπικές πρώτες ύλες μέσα από μια νέα οπτική. Το μενού θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων πιάτα, όπως σπανάκι με μάραθο και φέτα, καβούρι με ακτινίδιο και κόλιανδρο, μοσχάρι με miso, σελινόριζα και φουντούκι. Πρόκειται για μια βραδιά υψηλών γεύσεων, εμπνευσμένων τεχνικών και δημιουργικής αφήγησης μέσα από την κουζίνα, όπου ένας από τους πιο υποσχόμενους σεφ της Ελλάδας επαναπροσδιορίζει τα όρια της σύγχρονης ελληνικής γαστρονομίας

_D1C8161.jpg

Ο Νίκος Λιόκας στο Λονδίνο

Ο πολυβραβευμένος σεφ του GB Roof Garden Νίκος Λιόκας ενώνει τις δυνάμεις του με τον καταξιωμένο σεφ Άγγελο Τόγια του λονδρέζικου Krokodilos για μία και μοναδική βραδιά στη βρετανική πρωτεύουσα στις 9 Ιουνίου. Πιο συγκεκριμένα το μοντέρνο ελληνικό εστιατόριο Krokodilos στην High Street του Kensington, που άνοιξε μόλις πριν 1 χρόνο και ήδη έχει γίνει talk of the town, ανακοίνωσε μόλις ένα πολύ ιδιαίτερο 4-hands dinner που θα φέρει κοντά δύο ανερχόμενα αστέρια της σύγχρονης ελληνικής γαστρονομικής σκηνής. Ο Head Chef του GB Roof Garden Νίκος Λιόκας και ο Head Chef του Krokodilos Άγγελος Τόγιας, με προϋπηρεσία στο Jean Georges του The Connaught και στο KOKS Faroe Islands της Κοπεγχάγης, υπόσχονται να προσφέρουν μία μοναδική γευστική εμπειρία με άρωμα από Ελλάδα στην καρδιά του Λονδίνου.

https://www.instagram.com/p/DJhdbTqoYJp/

Οι επισκέπτες θα δοκιμάσουν ένα ιδιαίτερο μενού πέντε πιάτων από κάθε σεφ, που θα συνδυάζει τα εποχικά υλικά, τις παραδοσιακές επιρροές και την τολμηρή ελληνική γεύση, ιδωμένη μέσα από τα μάτια των ταλαντούχων αυτών δημιουργών. Η βραδιά αποτελεί μία ωδή στην κοινή μαγειρική πορεία των δύο σεφ και ένα «ερωτικό γράμμα» στην ψυχή της ελληνικής κουζίνας. Το μενού θα συνοδεύεται από κρασιά που έχει επιλέξει ειδικά για τη συγκεκριμένη βραδιά η Head Sommelier Jessica Bourne, η οποία έχει φροντίσει κάθε ετικέτα να συμπληρώνει μαγικά το προφίλ του κάθε πιάτου.

DSC01649.jpg

Proveleggios x Mama Feyrouz

Την Πέμπτη 29 Μαΐου, ο Proveleggios φιλοξενεί τη Mama Feyrouz για ένα ξεχωριστό δείπνο. Πρόκειται για την πρώτη από μια σειρά συνεργασιών, όπου ο σεφ Αλέξανδρος Καρακατσάνης θα συναντά στο πιάτο ανθρώπους της γεύσης με ξεχωριστή, αυθεντική ταυτότητα - όχι απαραίτητα «σεφ» με την παραδοσιακή έννοια, αλλά δημιουργούς που βλέπουν το φαγητό ως πολιτισμική πράξη: nomad cooks που στήνουν θεματικά δείπνα σε απρόσμενους χώρους, καλλιτέχνες που παντρεύουν την αρχιτεκτονική με τη μαγειρική. Σε κάθε περίπτωση, στόχος είναι να αναδεικνύεται όχι μόνο το μενού, αλλά και η ατμόσφαιρα - το όλον της εμπειρίας. Η αρχή δεν θα μπορούσε να είναι πιο ουσιαστική: Η μαγείρισσα πίσω από το αγαπημένο Feyrouz, ένα από τα πιο επιδραστικά street food spots της Αθήνας.

Feyrouz-May22_68.jpg

Η Mama Feyrouz δεν χρειάζεται συστάσεις. Με ρίζες από την Αντιόχεια και προσωπική διαδρομή γεμάτη ιστορίες και μυρωδιές, έχει καταφέρει να μετατρέψει τη νοσταλγία σε γεύση - με τρόπο απλό, αυθεντικό, αφοπλιστικό, όπως ακριβώς είναι και το φαγητό που ετοιμάζει. Η προσέγγισή της στη μαγειρική αγγίζει κάτι που μας αφορά βαθιά - δημιουργεί μια ουσιαστική συγγένεια. Και οι δύο μάγειρες, παρότι εκφράζονται με διαφορετικά μέσα, πιστεύουν στην αλήθεια της γεύσης. Στο μενού, πιάτα της Feyrouz στέκονται δίπλα σε umami εκδοχές του Proveleggios – σε συνομιλία. Όλα σερβίρονται ως κοινό τραπέζι, με τις δύο κουζίνες να λειτουργούν σαν συνέχεια η μία της άλλης. Την εμπειρία συμπληρώνει ένα προσεκτικά επιμελημένο bridging με κρασιά από τον ελληνικό αμπελώνα ήπιας παρέμβασης, από τον Perry Παναγιωτακόπουλο, που έχει επιμεληθεί ειδικά για τη βραδιά.

_PA21401.jpg

Οινικές συμπράξεις στο IT+

Το τέλος κάθε μέρας βρίσκει το κέντρο της πόλης γεμάτο ενέργεια. Είναι αυτές οι ώρες που αναζητούμε λίγη αποσυμπίεση και ένα ποτήρι κρασί δίπλα σε comfort γεύσεις που θα κλείσουν ευχάριστα την ημέρα. Το IT+ αγαπά το κρασί και αυτό είναι εμφανές στη λίστα κρασιού του, που περιλαμβάνει ετικέτες από εκλεκτούς αμπελώνες της Ελλάδας και του υπόλοιπου οινικού κόσμου. Την αγάπη του αυτή έρχεται να επιβεβαιώσει, βάζοντας ένα ακόμη “+”, καθιερώνοντας μια σειρά από οινικά καλέσματα. Ξεκινώντας στις 28 Μαΐου με το οινοποιείο Navitas και μία σύμπραξη για την οποία το μενού που έχει ετοιμάσει ο σεφ Κώστας Γαλανόπουλος συνδυάζεται με τρεις διαφορετικές ετικέτες του οινοποιείου, μία διαφορετική σε κάθε στάδιό του.

_PA21430.jpg

Σε αυτή τη βραδιά η γεύση και το κρασί θα «συνομιλήσουν» σε απόλυτη ισορροπία και λεπτότητα. Το pairing έχει σχεδιαστεί ώστε να αναδείξει τον χαρακτήρα κάθε ετικέτας, προσφέροντας μια ωραία γευστική εμπειρία που αντανακλά την ταυτότητα τόσο του IT+ όσο και του οινοποιείου Navitas: αυθεντικότητα, φρεσκάδα και μια προσέγγιση που τιμά την ποιότητα και κοιτά προς το μέλλον. Και όλα αυτά σε ένα περιβάλλον με ωραίο ρυθμό και θετική ενέργεια. Σταθερό στη φιλοσοφία του, το IT+ είναι ο προορισμός για νόστιμες γεύσεις, πάντα με υγιεινή προσέγγιση και ποιοτικές πρώτες ύλες, για κάθε ώρα της ημέρας. Στο κέντρο της πόλης που σφύζει από κίνηση, ο ισόγειος χώρος του ξενοδοχείου the Social όπου στεγάζεται πλέον, προσφέρει την fine comfort προσέγγιση που χρειαζόμαστε.

Koumkan-Verandah-Pool-Bar.jpg

Το πρώτο summer party στο Koumkan

Την Παρασκευή 30 Μαΐου, το KOUMKAN και η εντυπωσιακή πισίνα του Semiramis μεταμορφώνονται σε ένα άτυπο stage, σηματοδοτώντας με τον πιο κομψό τρόπο την επίσημη έναρξη του καλοκαιριού. Ο διεθνούς φήμης DJ Αλέξανδρος Χριστόπουλος με την υποστήριξη της elit ultra-premium vodka αναλαμβάνει τις μουσικές επιλογές της βραδιάς, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα που συνδυάζει την καλοκαιρινή ανεμελιά με τη διαχρονική κομψότητα. Μια εκδήλωση που ανοίγει τη σεζόν με στυλ, feel-good ήχους, γεύσεις με άποψη και απαράμιλλη αισθητική.

Semiramis-Pool-(2).jpg

Η πισίνα του Semiramis αποτελεί τον απόλυτο καλοκαιρινό προορισμό δροσιάς στα βόρεια προάστια. Με κυρίαρχα στοιχεία το χρώμα, τις ζεστές παστέλ αποχρώσεις του ροζ και το φυσικό πράσινο, και με σταθερή αδυναμία στο σύγχρονο design, η πισίνα υποδέχεται καθημερινά το κοινό, προσφέροντας ένα γευστικό μενού εμπνευσμένο από τη φιλοσοφία του ΚΟUΜΚΑΝ. Το ειδικά διαμορφωμένο μενού της πισίνας, διαθέσιμο από τις 11 το πρωί, περιλαμβάνει δημιουργικές προτάσεις με ολόφρεσκα υλικά — δροσερές σαλάτες, ελαφριά σνακ και πιάτα που απολαμβάνονται είτε στην άνεση της ξαπλώστρας είτε στη φιλόξενη βεράντα του ΚΟΥΜΚΑΝ.

Koumkan-Pink-Room-(2).jpg

Μετά τις 7 το απόγευμα, η ατμόσφαιρα μεταμορφώνεται: Ο πολυφωτογραφημένος εσωτερικός χώρος, με τη βεράντα που λειτουργεί ως φυσική προέκτασή του, φιλοξενεί νέες καλοκαιρινές γεύσεις, αλλά και πιάτα που αγαπήθηκαν από την πρώτη στιγμή που το σαγηνευτικό μπαρ της Κηφισιάς άνοιξε τις πόρτες του, τον περασμένο χειμώνα. Στο κοσμοπολίτικο μικροσύμπαν του ΚΟUΜΚΑΝ, τα βράδια αποκτούν ακόμη μεγαλύτερη γοητεία με signature cocktails, που συνδυάζονται ιδανικά με το φαγητό ή απολαμβάνονται στα τραπέζια ή το μπαρ δίπλα στην πισίνα, κάθε μέρα της εβδομάδας, πάντα με τη δική του χαρακτηριστική φινέτσα.

Screenshot-2024-09-26-131524.jpg

Michelin-starred burgers στη Γλυφάδα

Κάθε Τετάρτη το Pere Ubu θα φιλοξενεί μοναδικά smash burgers από αγαπημένα spots της Αθήνας, φέρνοντας στα νότια την απόλυτη burger εμπειρία. Γνωστά ονόματα, ξεχωριστές γεύσεις και μια διαφορετική έκπληξη κάθε εβδομάδα μας περιμένει στα Smash Wednsdays, που ξεκινούν στις 28 Μαΐου. Αυτή τη φορά λοιπόν τα νότια υποδέχονται ένα από τα πιο πολυσυζητημένα burger spots της πόλης, το Four Hands των Γιώργου Παπαζαχαρία και Θάνου Φέσκου (βλ. 2 αστέρια Michelin).

https://www.instagram.com/p/DJ1b3Qgooen/

Την Τετάρτη 28 Μαΐου, το λατρεμένο burger concept μετακομίζει για μία και μόνο ημέρα στη Γλυφάδα, και συγκεκριμένα στο Pere Ubu, για ένα special pop-up event που υπόσχεται να μείνει αξέχαστο. Από τις 19:00 το απόγευμα και μέχρι αργά, οι λάτρεις του ποιοτικού burger θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις φημισμένες δημιουργίες του Four Hands, με τα ζουμερά smashed burger, τις signature sauce και τα αφράτα brioche buns που έγιναν talk of the town στο κέντρο της πόλης. Το event θα πραγματοποιηθεί στον υπέροχο χώρο του Pere Ubu, με την ομάδα του να δημιουργεί την ιδανική ατμόσφαιρα για μία βραδιά γεμάτη street food, cocktails και μουσική by KD.

Για να βλέπεις τα πράγματα τη στιγμή που συμβαίνουν και για backstage υλικό συντονίσου με το @kounelly στο IG.