Ο πιο εξωτικός κήπος της πόλης μας συστήνει σε ένα ατμοσφαιρικό fun dining με ασιατικές γεύσεις
To Woowoo Garden άνοιξε τις πόρτες του για καλοκαίρι και μας υποδέχεται για ατμοσφαιρικές βραδιές με εξωτικές νότες, απίθανες γεύσεις και live τραγούδι κάτω από τα αστέρια.
Το Woowoo είναι ξεκάθαρα ένα από τα πιο δυνατά συνώνυμα του fun dining στην πόλη με τα βράδια μας να παίρνουν άλλο νόημα μέσα στο ανθισμένο σκηνικό του. Τώρα στην καλοκαιρινή του εκδοχή γίνεται Woowoo Garden, μετακομίζει στον πιο όμορφο κήπο της πόλης στην πλατεία Δεξαμενής (εκεί που μέχρι πέρσι συναντούσαμε το Nikkei) και χαλαρώνει τους τόνους του, ώστε να συνεχίσει να μας προσφέρει ατμοσφαιρικό entertainment με live τραγούδι από τον Antonis Dominos κάθε Τρίτη και Τετάρτη και τη Nafsica από Πέμπτη ως Κυριακή και να μας σερβίρει αγαπημένα asian-oriented πιάτα δια χειρός Μπάμπη Φώτσαλη συνοδευόμενα από τα απίθανα signature cocktails του Γιώργου Βαρθολομαίου.
Πώς ένα ξενοδοχείο φέρνει σε επαφή το παγκόσμιο κοινό του με μία αρχαία ελληνική τέχνη
Εγώ βρέθηκα εκεί μία ζεστή Τρίτη βράδυ και συνάντησα τον εξωτικό κήπο γεμάτο κόσμο από νωρίς, έτοιμο να απολαύσει μία όμορφη βραδιά κάτω από τα αστέρια.
Πήρα θέση στα άνετα μαρμάρινα τραπέζια κοντά στην επιβλητική μπάρα και ξεκίνησα (περιμένοντας για ώρα την παρέα μου είναι η αλήθεια) με ένα εξαιρετικό Drunken Geisha με βάση το gin, ροδάκινο και ένα χειροποίητο cordial από κόκκινα φρούτα. Δεν θα περίμενα τίποτα λιγότερο από τον Γιώργο Βαρθολομαίο, που έχει σχεδιάσει ένα cocktail menu κομμένο και ραμμένο στο καλοκαίρι, στο στυλ του εστιατορίου και στις επιλογές του μενού.
Ποιο διάσημο luxury hospitality brand άνοιξε το πρώτο μεσογειακό παραθαλάσσιο resort του στην Κρήτη;
Το ασιατικής λογικής μενού συναντούμε επιρροές από Ιαπωνία, αλλά και Κίνα και Κορέα, δημιουργώντας τελικά μία pan-asian αίσθηση, που όμως είναι αρκετά fine tuned στα ελληνικά ζητούμενα και σίγουρα δεν δυσκολεύει ούτε προβληματίζει σε τίποτα, αλλά συνάμα δεν χάνει και τον βασικό πυρήνα της.
Ξεκινήσαμε με ένα πραγματικά πάρα πολύ καλό Seabream Ceviche με jalapeno sauce και ελληνικό πεπόνι, που τολμώ να πω πως ξεχωρίζει από την πληθώρα ceviche που όλο και πιο συχνά συναντούμε στην πόλη. Σωστές ισορροπίες, μετρημένες εντάσεις και πολύ φρέσκο ψάρι συνωμοτούν για ένα πολύ ωραίο πιάτο, που θέλει οπωσδήποτε πολύ καλό ανακάτεμα για να πάρεις την πλήρη εμπειρία του.
Επίσης συνιστώ με άνεση το Wagyu Roll με πολύ καλό κράτημα και προσθήκη σπαραγγιών για να ενισχύσει την όμορφα γήινη διάστασή του, ενώ το αγγούρι και το αβοκάντο δίνουν αυτή τη μικρή δόση δροσιάς που κάνει τη μεγάλη διαφορά.
Προς μεγάλη μου έκπληξη -και ενώ ήθελα να πάω με μία κλασσικά αγαπημένη baby gem σαλάτα- λάτρεψα την Kale Salad με μάνγκο και ώριμα αβοκάντο. Δροσερή, ανάλαφρη, έξυπνα όξινη και ιδανική για κάθε ζεστό βράδυ στην πόλη.
Τα best seller Corn Ribs δικαιολογούν απόλυτα τον τίτλο τους και είναι εθιστικά νόστιμα με μία φινετσάτη mayo sauce να γλυκίζει τόσο όσο, τα απολαμβάνεις μετά μανίας όσο ο Αντώνης Ντόμινος γεμίζει τη βραδιά με την υπέροχη φωνή του και διαχρονικά μεγάλες διεθνείς επιτυχίες.
Εάν δεν είναι ήδη viral θα πρέπει να γίνουν. Ο λόγος για τις Piri Piri Prawns, που δεν κάνουν «πίρι πίρι» αλλά δεν αφήνουν και περιθώριο να εγκαταλείψει κανείς στο πιάτο ούτε μπουκιά με τη μελωμένη σως καρύδας να κερδίζει στα σημεία.
Πάρα πολύ καλές και οι Beef Gyozas με pulled ox tail να λιώνει στο στόμα και μία ιδιαίτερη side sauce από mezcal να κάνει τη διαφορά σε κάθε μπουκιά με την χαρακτηριστική καπνιστή της γεύση. Δεν δοκίμασα τα tacos με Black Angus και τσίλι, αλλά δεσμεύομαι για την επόμενη φορά, γιατί πολύ ενδιαφέροντα μου φάνηκαν στο διπλανό μου τραπέζι.
Στα κυρίως πήγαμε με μία σωστά κομμένη και αριστοτεχνικά ψημένη μοσχαρίσια Tagliata, που δένει εξαιρετικά με το sharing concept του εστιατορίου και συνοδεύεται είτε με σπιτικές και θεϊκές τηγανητές πατάτες, είτε με sushi rice, είτε με μπροκολίνι, είτε και με τα τρία όπως στη δική μας περίπτωση. Το χέρι του ψήστη και η ποιότητα της κοπής αναδείχθηκαν στο έπακρο και το μόνο που εξαρτάται από εσένα είναι εάν θέλεις να προσθέσεις λίγο χοντροκομμένο αλάτι, ανάλογα με τις προτιμήσεις σου.
Στα γλυκά τις περισσότερες ψήφους του τραπεζιού κέρδισε το Twisted Raspberry Millefeuille, αλλά εγώ γνωστή λάτρης των κολασμένων επιδορπίων παραδόθηκα χωρίς τύψεις στο πληθωρικό Caramel Dream με το καραμελωμένο ποπ κορν και το παγωτό καραμέλα μέσα σε μία μεστή σούπα από σοκολάτα. Επίσης μαζί με τα tacos στην επόμενη επίσκεψή μου θα δοκιμάσω τη Woowoo Chocolate Bar γιατί μου φαίνεται πολλά υποσχόμενη και από το όνομα και από την περιγραφή που μιλάει για μπέρμπον, πραλίνα και μάνγκο!
Info: Ξανθίππου 10, Κολωνάκι, 2107245451
Για να βλέπεις τα πράγματα τη στιγμή που συμβαίνουν και για backstage υλικό συντονίσου με το @kounelly στο IG.
