Guest chefs, music events, νέες αφίξεις, δημιουργικά cocktails και άλλα νέα από όλη την Ελλάδα
Live music events στη Μεσσηνία, vegan hospitality & fine dining στη Μύκονο, γαστρονομικά φεστιβάλ στην Κέρκυρα, fine drinking στη Νάξο, γευστικό cinema στη Θεσσαλονίκη και πολλά ακόμη νέα με διάσημες υπογραφές.
Με το καλοκαίρι να βρίσκεται και επίσημα εδώ, οι εκτός Αθηνών προορισμοί έχουν την τιμητική τους. Έτσι «ταξιδεύουμε» από το πιο hot live music event στη Μεσσηνία και το πρώτο vegan ξενοδοχείο της χώρας μας στη Μύκονο μέχρι τα Culinary Soirees με διάσημους guests από τον Μίλτο Αρμένη στην Κέρκυρα, και από το cinema menu του Hyatt στη Θεσσαλονίκη μέχρι το νεοσύστατο Rizes στη Σαντορίνη με την υπογραφή του Αλέξανδρου Μακρόπουλου και τα απίθανα cocktails της Πόπης Σεβαστού στη Νάξο.
Πώς ένα ξενοδοχείο φέρνει σε επαφή το παγκόσμιο κοινό του με μία αρχαία ελληνική τέχνη
Live music events στη Μεσσηνία
Στις 4 και 5 Ιουλίου, το W PRESENTS καταφθάνει στο W Costa Navarino, φέρνοντας τα live music events των W Hotels στον πιο διάσημο μεσσηνιακό προορισμό. To W PRESENTS αποτυπώνει τη δημιουργική, τολμηρή ενέργεια του brand μέσα από μοναδικές μουσικές εμπειρίες με ανερχόμενους αλλά και καταξιωμένους καλλιτέχνες. Με ονόματα όπως οι Channel Tres, NEIL FRANCES, Aluna, Bora Uzer και Moullinex /\ GPU Panic να έχουν ήδη αφήσει το στίγμα τους στη σκηνή του W PRESENTS, το πρόγραμμα τοποθετεί τα W Hotels ως σημείο αναφοράς στην παγκόσμια μουσική σκηνή. Φέτος, το W Costa Navarino φιλοξενεί δύο συναρπαστικές μουσικές βραδιές και πιο συγκεκριμένα,
Τους ROYA στις 4 Ιουλίου, το δανέζικο pop duo που ξεκίνησε με ένα viral TikTok single, το ‘Ain’t Just A Game’ και μέσα σε λίγες εβδομάδες κατέκτησε το κοινό από το Σίδνεϊ έως το Λος Άντζελες. Το ‘Cruise’ σημείωσε πάνω από 33 εκατομμύρια streams στο Spotify, μπήκε σε 30+ Spotify Viral Charts, ενώ ακούστηκε σε πάνω από 50.000 TikTok & Instagram videos, ξεπερνώντας τα 500 εκατομμύρια views. Μετά από μία sold-out περιοδεία στην Ευρώπη, οι ROYA έρχονται για μία και μόνο βραδιά στο W Costa Navarino με εκρηκτική ενέργεια και feel-good vibes.
Το δυναμικό DJ δίδυμο Mångata Projekt στις 5 Ιουλίου. Με παρουσία σε εμβληματικές σκηνές ανά τον κόσμο, οι Mångata Projekt, γνωστοί για τον βαθύ, μελωδικό house και techno ήχο τους, έχουν κυκλοφορήσει σε κορυφαίες δισκογραφικές όπως οι Akumandra και Awen, ενώ έχουν τη στήριξη καλλιτεχνών όπως οι Solomun και Black Coffee. Εμπνευσμένοι από την underground σκηνή του Βερολίνου και της Νέας Υόρκης, δημιουργούν αξέχαστα DJ sets.
Vegan Fine Dining στη Μύκονο
Το Koukoumi Hotel, το πρώτο vegan ξενοδοχείο στην Ελλάδα, προσφέρει φέτος το καλοκαίρι μια εμπειρία φιλοξενίας και υψηλής γαστρονομίας αποκλειστικά για όσους αγαπούν τoν υγιεινό και υπεύθυνο τρόπο ζωής, την ποιότητα και την αυθεντικότητα. Χτισμένο στην Άνω Mερά της Μυκόνου, το Koukoumi συνδυάζει την παραδοσιακή κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική με έναν σύγχρονο, βιώσιμο τρόπο ζωής, προσφέροντας στους επισκέπτες ένα ήρεμο καταφύγιο με boho chic αισθητική. Οι δεκατέσσερις ευρύχωρες σουίτες του, εξοπλισμένες με φυσικά υλικά και χειροποίητες λεπτομέρειες, πλαισιώνονται από τους κοινόχρηστους χώρους του: Την πισίνα μαγνησίου, το Spa, το γυμναστήριο και τον χώρο Yoga.
Ποιο διάσημο luxury hospitality brand άνοιξε το πρώτο μεσογειακό παραθαλάσσιο resort του στην Κρήτη;
Φέτος, το γαστρονομικό επίκεντρο του ξενοδοχείου εξελίσσεται, καθώς το βραδινό fine dining εμπλουτίζεται με ένα νέο, επιμελημένο degustation menu που υπογράφει η σεφ Αγγελική Χαραμή. Το μενού απευθύνεται σε όλους όσους αναζητούν νέες γευστικές εμπειρίες, ανεξάρτητα από το αν ακολουθούν vegan διατροφή ή όχι. Πρόκειται για μια δημιουργική σύνθεση μεσογειακών γεύσεων με διακριτικές ιαπωνικές επιρροές, που βασίζεται σε φρέσκες, τοπικές και άγριας συλλογής πρώτες ύλες. Η σεφ και η ομάδα της παρασκευάζουν στο εργαστήριό τους από ζυμαρικά και αρτοσκευάσματα έως vegan τυριά, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις σε κάθε στάδιο.
Το μενού αναδεικνύεται ακόμη περισσότερο μέσα από ένα προσεγμένο wine pairing, με επιλογές αποκλειστικά από vegan ετικέτες, δίνοντας έμφαση στον ελληνικό αμπελώνα. Η ατμόσφαιρα δίπλα στην πισίνα, ο διακριτικός φωτισμός και η προσεγμένη αισθητική ολοκληρώνουν την εμπειρία ενός αυθεντικού vegan fine dining. Τις υπόλοιπες ώρες της ημέρας, το πλούσιο, καθημερινά ανανεωμένο πρωινό μπουφέ, το δροσερό snack menu για τις ώρες της πισίνας και το βραδινό a la carte menu στο Koukoumi προσφέρουν προτάσεις που συνδυάζουν την απόλαυση με τη φροντίδα για το περιβάλλον και τον άνθρωπο. Χωρίς καμία χρήση ζωικών παραγώγων, χωρίς σπατάλη, χωρίς εκπτώσεις στη γεύση.
Το Koukoumi προσκαλεί όλους όσους αναζητούν την ησυχία και την ισορροπία, να ζήσουν μια εμπειρία που θρέφει το σώμα και το πνεύμα. Εστιάζοντας σε έναν υπεύθυνο τρόπο ζωής, τόσο απέναντι στον καλεσμένο όσο και στο περιβάλλον, το ξενοδοχείο διαφοροποιείται συμβαδίζοντας με μια πιο αυθεντική καθημερινότητα της Μυκόνου. Παραδοσιακή αρχιτεκτονική, φιλική προς το περιβάλλον διαχείριση, φυσικά υλικά, ήρεμοι ρυθμοί. Όλα αυτά, συνδυασμένα άριστα με την ζεστή, φιλική φιλοξενία που δημιουργεί στους καλεσμένους την αίσθηση της οικειότητας.
Στο Koukoumi όλα έχουν επιλεγεί πολύ προσεκτικά: Από τα στρώματα των κρεβατιών που δημιουργήθηκαν κατά παραγγελία από το ξενοδοχείο για να καλύπτουν τις προδιαγραφές του έως τα κλινοσκεπάσματα και τα προϊόντα του μπάνιου. O vegan και cruelty free χαρακτήρας του ξενοδοχείου αντικατοπτρίζεται σε όλους τους χώρους και τις υπηρεσίες του. Εκτός από τα δωμάτια, και στο spa και το γυμναστήριο δεν χρησιμοποιείται πουθενά δέρμα, πούπουλο, μαλλί. Επίσης, στα προϊόντα και amenities που χρησιμοποιούνται σε όλους τους χώρους δεν θα βρει κανείς μέλι ή γαλακτοκομικά και φυσικά δεν έχουν γίνει πειράματα σε ζώα για την παραγωγή τους. Επιπλέον, όλες οι συσκευασίες είναι οικολογικές και αποφεύγεται το πλαστικό ενώ σε μια προσπάθεια να μειωθούν τα απορρίμματα, γίνεται συστηματική ανακύκλωση.
Restia Culinary Soiress στην Κέρκυρα
Το Restia υποδέχεται τη φετινή σεζόν με την επιστροφή των Restia’s Culinary Soirees, αναδεικνύοντας τη νοστιμιά της απλότητας, της γαστρονομικής πρωτοβουλίας που ξεχώρισε από την πρώτη της χρονιά. Με την υπογραφή του Executive Chef Μίλτου Αρμένη και τη συμμετοχή έξι διακεκριμένων σεφ από την ελληνική γαστρονομική σκηνή, το ξενοδοχείο φιλοξενεί τρεις ξεχωριστές βραδιές που αναδεικνύουν τη δύναμη της απλότητας, της τοπικότητας και της δημιουργικότητας.
Σε μια τοποθεσία που συνδυάζει την απόλυτη ηρεμία με την κομψότητα της σύγχρονης πολυτέλειας, το Restia προσφέρει μια ολοκληρωμένη εμπειρία διαμονής, ευεξίας και γαστρονομίας, σε απόλυτη αρμονία με το φυσικό τοπίο του Αλμυρού και το Ιόνιο Πέλαγος. Το φετινό Restia Culinary Soirees δίνει έμφαση στη νοστιμιά της απλότητας, μια προσέγγιση που τιμά την πρώτη ύλη, τις τοπικές γεύσεις και τις καθαρές τεχνικές χωρίς επιτήδευση.
Το εστιατόριο Pietra αποτελεί σημείο αναφοράς για τους λάτρεις της αυθεντικής γεύσης. Το μενού βασίζεται σε ελληνικά και μεσογειακά υλικά με έντονες κερκυραϊκές επιρροές. Πιάτα, όπως το μοσχάρι ταρτάρ "σαν παστιτσάδο", το ριζότο με άγρια μανιτάρια και λάδι τρούφας, το μπιανκο με φιλέτο ψαριού και κερκυραϊκή σάλτσα λεμονιού και το αρνίσιο ραγού με νιόκι πατάτας και κρέμα γραβιέρας συνδυάζονται με γλυκά όπως ναμελάκα σοκολάτας με κουμ κουάτ και τάρτα βρώμης με κρέμα αμυγδάλου, προσφέροντας μια εμπειρία με βάθος, χαρακτήρα και αυθεντικότητα.
Στο πλαίσιο των φετινών soirees, το εστιατόριο Pietra φιλοξενεί τον Μανώλη Παπουτσάκη (Pharaoh, Χαρούπι, 10 Τραπέζια) και τον Μιχάλη Χάσικο (Hasika) στις 23 Ιουλίου και τους Γιάννη Μπαξεβάνη (ARK) και Γρηγόρη Χέλμη (Μεζέν) στις 21 Αυγούστου. Τα μενού είναι αποκλειστικά σχεδιασμένα για κάθε βραδιά, εμπνευσμένα από τις αξίες της ουσιαστικής μαγειρικής και συνοδεία εκλεκτών κρασιών, συνθέτοντας ένα αξέχαστο ταξίδι γεύσεων. Κάθε βραδιά συνοδεύεται από live μουσική, δημιουργώντας ένα ολοκληρωμένο σκηνικό που ενισχύει τη γαστρονομική εμπειρία και προσφέρει μοναδικές στιγμές στους επισκέπτες του ξενοδοχείου και του νησιού.
Το πιο γευστικό σινεμά στη Θεσσαλονίκη
Όταν τα αστέρια γίνονται το φυσικό σκηνικό μιας κινηματογραφικής προβολής, η μαγεία του ελληνικού καλοκαιριού αποκτά νέα διάσταση. Η μοναδική παράδοση του υπαίθριου σινεμά, ένας θεσμός βαθιά ριζωμένος στην ελληνική κουλτούρα, προσφέρει μια εμπειρία που ξεπερνά την απλή θέαση μιας ταινίας. Είναι ένα ταξίδι αισθήσεων που συνδυάζει την έβδομη τέχνη με το μεσογειακό βράδυ, προσελκύοντας κάθε χρόνο τόσο τους ντόπιους όσο και τους επισκέπτες που αναζητούν αυθεντικές εμπειρίες.
Φέτος, για ακόμη μια φορά, το Hyatt Regency Thessaloniki επαναπροσδιορίζει αυτή την αγαπημένη καλοκαιρινή συνήθεια, εγκαινιάζοντας μια νέα σειρά κινηματογραφικών προβολών σε ένα ειδυλλιακό σκηνικό. Κάθε Τετάρτη έως τα μέσα Σεπτεμβρίου, ο καταπράσινος χώρος δίπλα στην κρυστάλλινη εξωτερική πισίνα του πεντάστερου ξενοδοχείου μεταμορφώνεται σε έναν προορισμό, όπου η τέχνη του κινηματογράφου συναντά τις υψηλές γαστρονομικές απολαύσεις.
Οι παιδικές προβολές περιλαμβάνουν τον Αλαντίν στις 21 Αυγούστοθ και τη Βαϊάνα 2 στις 4 Σεπτεμβρίου, ενώ τα παιδικά μενού είναι πολλά και προσφέρουν, ανάλογα με αυτό που θα επιλέξουμε, από χυμό, μπάρα δημητριακών και μίνι μπέργκερ μέχρι πίτσα και χοτ ντογκ. Για τους ενήλικές τα πράγματα σοβαρεύουν με ταινίες όπως το The Gladiator 2, το La La Land, το It’s Complicated μέχρι το America America και τη Γέφυρα του ποταμού Κβάι όλο το καλοκαίρι.
Εκτός από την απόλαυση των ταινιών, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν πιάτα από το βραβευμένο εστιατόριο του ξενοδοχείου, σε ένα ειδυλλιακό περιβάλλον δίπλα στην πισίνα. Το ειδικά διαμορφωμένο μενού που μπορεί κάποιος να απολαύσει κατά τη διάρκεια της προβολής περιλαμβάνει από χοτ ντογκ με λουκάνικο Φρανκφούρτης μουστάρδα, κέτσαπ και πατάτες τηγανιτές και κλασικό μπέργκερ με μοσχαρίσιο κιμά μπέικον, ντομάτα, κρεμμύδι, άισμπεργκ, σος μπάρμπεκιου και πατάτες τηγανιτές μέχρι ανοιξιάτικα ρολά λαχανικών με γλυκόξινη σάλτσα και πολλά ακόμη. Όλα τα εδέσματα παρασκευάζονται από την ομάδα σεφ του Hyatt Regency Thessaloniki, χρησιμοποιώντας φρέσκα, εποχιακά υλικά και εμπνευσμένες συνταγές που συμπληρώνουν ιδανικά την κινηματογραφική εμπειρία.
Cocktail culture στη Νάξο
Το Belman επιστρέφει για τέταρτη χρονιά στη Χώρα της Νάξου. Ένα μικρό, κυκλαδίτικο bar με 19 νέα signature cocktails και, για πρώτη φορά φέτος, το Belman Objects, ένα design-souvenir store δίπλα στο μπαρ. Κάθε καλοκαίρι, το Belman στήνεται στα σκαλοπάτια του Φάραγγα, κάτω από το μεγάλο φίκο, και γίνεται ανεπίσημο σημείο συνάντησης για ντόπιους, ταξιδιώτες και φίλους. Χωρίς κρατήσεις, με νόστιμα cocktails, χαλαρή μουσική και ατμόσφαιρα ανοιχτή, καλοκαιρινή και οικεία.
Το φετινό μενού περιλαμβάνει 19 signature cocktails χωρίς ονόματα, μόνο αριθμούς. Κάθε cocktail λειτουργεί σαν καταχώρηση σε προσωπικό ημερολόγιο δημιουργίας, χωρίς τίτλους ή εκτενείς περιγραφές, μόνο ενδιαφέροντα υλικά και δοκιμές. «Φέτος τόλμησα συνδυασμούς που δεν περίμενα ούτε εγώ», λέει η Πόπη Σεβαστού, Bar Manager του Nolanverse, η οποία έχει επιμεληθεί για άλλη μια χρονιά το μενού. «Υλικά γνώριμα — όπως κανέλα, ρούμι ή δυόσμος — μπλέκονται δημιουργικά με fish sauce, τοματόνερο, ψωμί ή BBQ sauce. Με ενδιαφέρει η εμπειρία του καλεσμένου. Θέλω να βλέπω την έκπληξη σε κάθε πρόσωπο, σε κάθε γουλιά».
Δίπλα στο μπαρ, το Belman Objects λειτουργεί σαν προέκταση της εμπειρίας, ένα design-souvenir store με σύγχρονα αντικείμενα συνδεδεμένα με τη Νάξο, τις Κυκλάδες και το καλοκαίρι. Η συλλογή, που αποτελεί προσωπική επιλογή των τριών δημιουργών του Belman, περιλαμβάνει μεταξωτά μαντήλια της Ναξιώτισας σχεδιάστριας Λούλας Λεβέντη, κεραμικά από το Δαμαλά, μαρμάρινα κομμάτια από την Trail Practice, έργα του Γιώργου Τριχά και αποκλειστικές συνεργασίες με σύγχρονους Έλληνες καλλιτέχνες ,όπως η Anna Kiosse, μεταξύ άλλων. Το Belman Objects είναι το souvenir που δε χωράει σε μαγνητάκι ψυγείου, είναι μια χειρονομία, μια μνήμη, μια συνέχεια της εμπειρίας στο νησί, που θέλουμε να πάρουμε μαζί μας, φεύγοντας από τη Νάξο.
Παράδοση στο πιάτο στη Σαντορίνη
Στην καρδιά της Καλντέρας της Σαντορίνης, απέναντι από τον εμβληματικό Μητροπολιτικό Ναό των Φηρών, γεννιέται μια νέα, μοναδική εμπειρία, το εστιατόριο Rizes Gastro Taverna. Οι Rizes δεν είναι απλώς ένα μέρος, αλλά ένας σύγχρονος γαστρονομικός προορισμός που τιμά με πάθος την αυθεντική κυκλαδίτικη κουζίνα. Πρόκειται για μια ξεχωριστή εμπειρία γεύσεων και μνήμης, μια επιστροφή στις ρίζες μας, στις αληθινές γεύσεις της κληρονομιάς και στη γη που γεννά τα πιο πολύτιμα υλικά.
Οι επισκέπτες προσκαλούνται να ζήσουν ένα μοναδικό ταξίδι αισθήσεων, όπου οι παραδοσιακές συνταγές των προγόνων συναντούν μια σύγχρονη, αυθεντική εμπειρία. Η γαστροταβέρνα Rizes ξεχωρίζει για την υψηλή ποιότητά της, προσφέροντας μια αυθεντική εμπειρία που τους αγκαλιάζει και τους καλωσορίζει όλους. Το απαράμιλλο τοπίο – με την πανοραμική θέα στο ηφαίστειο, το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου και τα μαγευτικά ηλιοβασιλέματα της Σαντορίνης – αντικατοπτρίζει και την ουσία των γεύσεων, εκλεκτές, πλούσιες, γεμάτες ζωντάνια και βαθιά ελληνική ψυχή.
Η μοναδική ομάδα του Rizes Gastro Taverna υπογράφει ένα μενού υψηλής αισθητικής, όπου οι γεύσεις του χθες αποκτούν μια ανανεωμένη προσέγγιση. Στο τιμόνι βρίσκεται ο βραβευμένος σεφ-συνιδιοκτήτης Αλέξανδρος Μακρόπουλος, με τη δυναμική συμμετοχή της δημιουργικής Head Chef Μαρίας Σύλλα και του ταλαντούχου Head Chef Θωμά Τενεκετζή, ενώ στη γλυκιά πλευρά της εμπειρίας, η ανεπανάληπτη Pastry Chef Ελένη Μανιά ολοκληρώνει την ομάδα. Κάθε πιάτο τιμά την απλότητα, την εποχικότητα και την ξεχωριστή γευστική παράδοση, όσπρια, αρωματικά βότανα, ζουμερά εσπεριδοειδή, φίνα γαλακτοκομικά, φρέσκα θαλασσινά και εκλεκτά κρέατα από κάθε γωνιά της ελληνικής γης συνδυάζονται με φαντασία και σεβασμό στα έθιμα, προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία που ξυπνά αναμνήσεις και γεννά νέες ιστορίες.
Οι γαστρονομικές επιλογές του Rizes Gastro Taverna αντλούν τη δύναμή τους από την αγνότητα της πρώτης ύλης και την απλή, φυσική κομψότητα. Η κουζίνα «παντρεύει» παραδοσιακές τεχνικές και εποχικά προϊόντα με σύγχρονες, πρωτότυπες γευστικές προσεγγίσεις, δημιουργώντας εμπειρίες γεμάτες σεβασμό και φινέτσα. Το μενού περιλαμβάνει ενδεικτικά πιάτα όπως Ρεβίθια σιγομαγειρεμένα σε πήλινο σκεύος, αρωματισμένα με ξύσμα πορτοκαλιού και φρέσκο μάραθο, Φάβα σερβιρισμένη με τσάτνεϊ κάπαρης και τραγανό τουρσί κρεμμύδι, Καλοκαιρινό ριζότο με σπανακόρυζο και αρώματα εποχής, Παστιτσάδα – ανανεωμένο ραγού μοσχαριού σε κανελόνια με μπεσαμέλ και ζωμό ντομάτας, Λακέρδα από μαγιάτικο, συνοδευόμενη από σάλτσα καυτερής πράσινης πιπεριάς και καμένο κουνουπίδι.
Η απόλαυση ολοκληρώνεται με επιδόρπια που συνδυάζουν την κληρονομιά και φαντασία, όπως ο παραδοσιακός μπακλαβάς με φιστίκι Αιγίνης και τραγανές φλωρεντίνες, καθώς και η σοκολατένια σφαίρα με Vinsanto, βύσσινο και αγριοκέρασο. Κάθε πιάτο δημιουργείται με υλικά υψηλής ποιότητας αποτυπώνοντας το πνεύμα της Σαντορίνης σε κάθε μπουκιά, μεταφέροντας εικόνες από τη θάλασσα, τον ήλιο και τις παραδόσεις του τόπου. Το Rizes Gastro Taverna ξεχωρίζει για την πανοραμική θέα στα Φηρά και στο ηφαίστειο και για την αυθεντική ελληνική φιλοξενία. Η κάβα του Rizes δίνει ξεχωριστή βαρύτητα και στα εκλεκτά κρασιά της Σαντορίνης, ενός τόπου παγκοσμίως φημισμένου για την μοναδική του οινική παράδοση. Επιλεγμένες ετικέτες από τοπικούς αμπελώνες συνοδεύουν αρμονικά κάθε πιάτο, αναδεικνύοντας τις γεύσεις και προσφέροντας μια ολοκληρωμένη γαστρονομική εμπειρία.
Για να βλέπεις τα πράγματα τη στιγμή που συμβαίνουν και για backstage υλικό συντονίσου με το @kounelly στο IG.
