Παγκόσμια bar takeovers, διάσημα κρασιά και μοναδικά events μας πάνε κέντρο στις 4 Νοεμβρίου
Διάσημα bar του εξωτερικού κάνουν takeover και συμπράξεις με αγαπημένα αθηναϊκά venues και εμβληματικά κτήματα προσγειώνονται στην πόλη για μία και μόνη βραδιά.
Τέσσερα ιδιαίτερα events φέρνουν βραβευμένους bartenders, παγκοσμίως διάσημα bars και εμβληματικά κτήματα στην Αθήνα για μία και μόνη βραδιά στις 4 Νοεμβρίου. Όπως φαίνεται αύριο Τρίτη όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο κέντρο της πόλης
Σε ένα νέο εστιατόριο στο Γαλάτσι οι λουκουμάδες φέτας & τα ντολμαδάκια θυμίζουν μεσημέρια Κυριακής
Kioku x Birdman
Αέρας από Ιαπωνία και Λονδίνο ταυτοχρόνως πνέουν στην οδό Βουλής, και πιο συγκεκριμένα στο δημοφιλές Birdman. Το αγαπημένο Japanese bar + grill της Αθήνας αναδεικνύεται στο απόλυτο σκηνικό μιας ξεχωριστής σύμπραξης και υποδέχεται το Kioku απευθείας από την βρετανική πρωτεύουσα. Το διάσημο sushi restaurant και sake bar στο εμβληματικό ξενοδοχείο Raffles του Λονδίνου, φέρνει στο μοναδικό αυτό takeover event επιλεγμένα πιάτα από το Standing Sushi μενού του Endo Kazutoshi, τρίτης γενιάς sushi master και δημιουργoύ του Kioku by Endo και Kioku Sake Bar.
Το Ιόνιο υποδέχεται το πρώτο του Conrad Hotel σε μία μοναδική τοποθεσία της Κέρκυρας
Μαζί έρχονται και τρία signature cocktails για να συνοδεύσουν τα πιάτα. Για μια μόνο βραδιά ο Executive Chef και ο Head Sushi Chef του Kioku θα βρίσκονται στο Birdman φέρνοντας τα διάσημα nigiri του Endo που θα σερβίρονται μεταξύ 8-10μμ. Από την μπάρα τα cocktails θα ξεδιπλώνουν τη μαγεία του Ιαπωνικού gin Roku και τη φινέτσα των ιαπωνικών αποσταγμάτων. Ο Θάνος Τζανετόπουλος, Bar Manager, και ο Head Sake Sommelier Anthony Yukio, φέρνουν τη δημιουργικότητά, τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους και έναν ιδιαίτερο συνδυασμό σύγχρονων και παραδοσιακών τεχνικών.
Οι δυο τους θα βρίσκονται στο Birdman ετοιμάζοντας cocktails με βάση το Roku Gin, και μοιράζοντας tips για την απόλαυση του Ιαπωνικού gin και sake. Όπως στο Kioku, έτσι και στο Birdman, η μουσική αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της εμπειρίας - όχι απλώς υπόκρουση, αλλά ρυθμός και ατμόσφαιρα, με τα βινύλια να βρίσκονται πάντα στο επίκεντρο.
Το Kioku, που στα ιαπωνικά σημαίνει «μνήμη», είναι η προσωπική αφήγηση του Endo — μια συλλογή στιγμών, ανθρώπων και τόπων που τον διαμόρφωσαν. Ραντεβού στην μπάρα του Birdman λοιπόν για μία άκρως κοσμοπολίτικη βραδιά γεμάτη γεύση και μουσική.
Info: Βουλής 35, Αθήνα, 2103212800
The Great Tuesday Club
Αυτήν την Τρίτη μπορούμε να απολαύσουμε cocktails από έξι από τα διασημότερα bar του πλανήτη και τους θρυλικούς bartenders τους κάτω από την ίδια στέγη. Όπως και πέρσι, στο πλαίσιο του 15ου Athens Bar Show, το γνωστό και αγαπημένο Avra Bar του Four Seasons Astir Palace Hotel Athens επαναφέρει το Great Tuesday Club και μας δίνει ραντεβού στο Noel Bar από τις 8 το βράδυ και μετά.
Αυτή η ειδική έκδοση της σειράς Avra Bar Takeovers ενώνει έξι πολυβραβευμένα bars των Four Seasons από Μπανγκόκ, Τόκιο, Σεούλ, Μαδρίτη και Ντουμπάι, για μια βραδιά αφιερωμένη στην παγκόσμια τέχνη της mixology. Έξι σταθμοί. Δώδεκα cocktails. Μία αξέχαστη βραδιά, γεμάτη μουσική, δημιουργική ενέργεια και την χαρακτηριστική ατμόσφαιρα του Avra στο κέντρο της πόλης, ώστε να μπορέσουμε να γνωρίσουμε την παγκόσμια bar σκηνή, χωρίς να χρειαστεί να πάμε πολύ πέρα από το Σύνταγμα.
Νίκος Ταχματζής
Εκεί θα βρίσκονται οι Philip Bischoff από το BKK Social Club, Four Seasons Hotel Bangkok at Chao Phraya River ( Νο. 49 στα World’s 50 Best Bars 2025) , ο Keith Motsi από το VIRTÙ, Four Seasons Hotel Tokyo at Otemachi (Νο. 45 των World’s 50 Best Bars 2025), ο Odd Strandbakken από το Charles H., Four Seasons Hotel Seoul (Asia’s 50 Best Bars), ο Miguel Pérez Muñoz από το Isa Restaurant & Cocktail Bar, Four Seasons Hotel Madrid (Καλύτερο Hotel Cocktail Bar σε Ισπανία & Πορτογαλία 2024).
Keith Motsi
Αλλά και ο Martin Ubertas από το Luna Sky Bar, Four Seasons Resort Dubai at Jumeirah Beach και φυσικά ο δικός μας Nίκος Ταχμαζής από το Avra Bar, Four Seasons Astir Palace Hotel Athens, ο οποίος απευθείας από τη Ριβιέρα θα παρουσιάσει το νέο του Seasonal, Original, Sustainable (SOS) cocktail menu του Avra Bar.
Info: Κολοκοτρώνη 59Β, 2112159534
Ελλάς – Ιταλία Συμμαχία
Στις 4 Νοεμβρίου και μετά τις 8 το βράδυ, στο πλαίσιο του επετειακού Athens Bar Show που φέτος σημειώνει 15 χρόνια έμπνευσης και καινοτομίας, το Geco Athens θα φιλοξενήσει πίσω από την μπάρα του τρία από τα πιο γνωστά cocktail bars της Ιταλίας, και πιο συγκεκριμένα: το Libertine στο Montecatini Terme, το I Corrieri στο Παλέρμο και το Kadavé στην Sant’ Anastasia, Νάπολη.
Θα είναι μια ευκαιρία να γνωρίσει κανείς από κοντά το νέο κύμα της ιταλικής mixology και της μεσογειακής φιλοξενίας, μέσα από τα signature cocktails αντιπροσωπευτικά της φιλοσοφίας του κάθε ξεχωριστού μπαρ. Με μία εντυπωσιακή 25μετρη λευκή μαρμάρινη μπάρα, μεγάλα ανοίγματα που φέρνουν το φως της πόλης μέσα στον χώρο και αισθητική που ισορροπεί ανάμεσα σε urban πολυτέλεια και νοσταλγία, το Geco Athens έχει ήδη γίνει το αγαπημένο meeting point για τους Αθηναίους – από το πρώτο brunch του Σαββατοκύριακου μέχρι τις after-office στιγμές και τις βραδιές με live μουσική και DJ sets.
Info: Λέκκα 14, Αθήνα, 210 3216001
Spin the Bottle
Last but not least, ένα wine pairing δείπνο που θα συζητηθεί έρχεται την ίδια ημέρα στο Vezené. Συγκεκριμένα, την Τρίτη 4 Νοεμβρίου τα διάσημα πια Spin the Bottle events μας ταξιδεύουν στη Nappa Valley της Καλιφόρνια με τις πιο διάσημες ετικέτες του Harlan Estate. Ο Άρης Βεζενές, μαζί με τον σεφ του εστιατορίου Μάριο Μιχαηλίδη, επιμελείται ένα ξεχωριστό μενού, που σχεδιάζεται αποκλειστικά για το pairing με τρεις διαφορετικές σοδειές του “The Mascot”, θέλοντας να φέρει στο τραπέζι την ιστορία πίσω από την ξεχωριστή αυτή ετικέτα.
Μια ετικέτα που ξεκίνησε ως το κρασί που μοιραζόταν μόνο η οικογένεια των οινοποιών Harlan και προοριζόταν μόνο για το τραπέζι μεταξύ φίλων, πριν κερδίσει την παγκόσμια θέση του και αποτελέσει αναπόσπαστο μέρος της φιλοσοφίας του Bill και Will Harlan, που βρίσκονται στο τιμόνι των Harlan Family Estates. Την “ξενάγηση” γύρω από τις ετικέτες που θα δοκιμαστούν τη συγκεκριμένη βραδιά αναλαμβάνει ο Joe Rorke, Promontory Director & Domain HWH Director of EMEA, με τη βοήθεια του sommelier και υπεύθυνου του προγράμματος κρασιού στο Vezené, Γιώργου Καραμπουζούκη.
Η οικογένεια Harlan παράγει κρασιά που εκφράζουν με συνέπεια το terroir και το πνεύμα της περιοχής. Με κομψότητα και βάθος, το κρασί που φέρει την ετικέτα “The Mascot” είναι απολαυστικό από τα νιάτα του έως την ωριμότητά του. H ποικιλιακή του σύνθεση περιλαμβάνει κυρίως Cabernet Sauvignon από 85% έως 95%, που ανάλογα με την χρονιά διαφοροποιείται και εμπλουτίζεται με μικρότερα ποσοστά Merlot, Cabernet France και Petit Verdot.
Info: Βρασίδα 11, Αθήνα, 2107232002
Για να βλέπεις τα πράγματα τη στιγμή που συμβαίνουν και για backstage υλικό συντονίσου με το @kounelly στο IG.
