Μία αυθεντική «Ντίβα» κλέβει καρδιές με τα vibes, τον αέρα και τις γεύσεις της στο Κολωνάκι
Η ολοκαίνουρια Ντίβα μετρά περίπου δύο μήνες στην καρδιά του Κολωνακίου, επί της Πατριάρχου Ιωακείμ, και κερδίζει στα σημεία για όλους τους σωστούς λόγους.
Μία «ντίβα» δεν θα μπορούσε παρά να είναι όμορφη, σέξι και αδιαπραγμάτευτα γοητευτική, όμως πρέπει να έχει και ουσία, προκειμένου η ομορφιά της να αντέξει στο χρόνο. Η Ντίβα του Κολωνακίου αποτελεί μία από τις πιο ενδιαφέρουσες νέες αφίξεις της σεζόν για όλους τους σωστούς λόγους, αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή!
Τα πιο λαχταριστά και εντυπωσιακά γλυκά και δώρα για τις γιορτές για απαιτητικούς foodies
Η πανέμορφη Ντίβα με την ατμοσφαιρική και αβίαστα σέξι διάθεση έκανε την εμφάνισή της επί της Πατριάρχου Ιωακείμ πριν από λιγότερο από δύο μήνες, και αμέσως έδειξε τη σαφή της διάθεση πως ήρθε για να μείνει.
Το πιο επικό τηγανητό κοτόπουλο karaage και τα πιο viral udon μόλις προσγειώθηκαν στη Γλυφάδα
Το project άλλωστε έχει από πίσω μία πολύ δυνατή ομάδα, που ξέρει να φτιάχνει επιτυχημένα μαγαζιά και να τους δίνει την κατάλληλη ατμόσφαιρα στο κατάλληλο timing, μεταξύ των οποίων ο σεφ και συνιδιοκτήτης Δημήτρης Κατσάνος (βλ. One&Only Kea, Avant Mar Paros κλπ), ο Θάνος Τσουνάκας (βλ. The Clumsies, Odori, Dear John Tinos κλπ), ο Ηλίας Μπογδάνος (βλ. The Roosters, See You Soon Tinos κα, πλην της άκρως επιτυχημένης καλλιτεχνικής του καριέρας), ο Βασίλης Ιατρού (βλ. Dear John Tinos, See You Soon Tinos).
Ο χώρος του παλιού μαγέρικου μεταμορφώθηκε πλήρως, κρατώντας μικρές αλλά ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες (όπως τις ξυλόγλυπτες φάσες στη βάση του παταριού) και συνδυάζοντάς τις με στοιχεία και τεχνοτροπίες που δημιουργούν ένα ζεστό μα συνάμα απροσποίητα cool σκηνικό για εξόδους στην πόλη που τα έχουν όλα: καλό φαγητό, ωραία ποτά, σωστές μουσικές, όμορφα vibes, θετική ενέργεια, ατμοσφαιρική διάθεση.
Το φως των κεριών δίνει το τέμπο και δένει απρόσμενα με industrial και savage στοιχεία, όπως οι ξεγυμνωμένοι τοίχοι με τα εμφανή τούβλα, το έντονο νίκελ από τη μπάρα μέχρι τις καρέκλες, αλλά και το φυσικό μάρμαρο, τις βαριές βελούδινες κουρτίνες, τα retro κομμάτια από παλιό ξύλο. Η Ντίβα από άποψη design επιτυγχάνει ένα υπέροχα ευφυές mix & match, που είναι αναπόσπαστο κομμάτι της γοητείας της, χωρίς όμως να είναι πάλι «μία από τα ίδια».
Πυρηνικό της στοιχείο η άκρως εντυπωσιακή μπάρα, βασίλειο της Γεωργίας Γεωργακοπούλου και της Bar Etiquette, με μία φλογερή cocktail list να μας εισάγει κατευθείαν στο κλίμα. Εδώ δοκιμάζουμε innovation-forward signature cocktails, όπως το εικονιζόμενο Porn Star Diva, μία βαθιά νόστιμη και αρκετά γαστρονομική milk-washed παραλλαγή του κλασσικού αγαπημένου με χαμομήλι και καραμέλα.
Στην μπάρα παίρνουμε θέση στα ψηλά νίκελ bar stools και απολαμβάνουμε κανονικά και το φαγητό μας, εκτός από το ποτό μας, όπως άλλωστε και στο μακρύ πάσο που καλύπτει ολόκληρο τον -τόσο σωστά διαμορφωμένο διάδρομο- που ενώνει το μπαρ με την κυρίως «σάλα». Και το σημειώνω αυτό, γιατί ιδιαίτερα σε μαγαζιά με αυτήν την ατμόσφαιρα, προσωπικά δεν έχω καλύτερο από το να κάθομαι στη μπάρα για φαγητό, και κάπως να αισθάνομαι πως η έξοδός μου έχει απόλυτα 360 χαρακτήρα.
Αλλά αρκετά μακρηγόρησα -γνωστή μου συνήθεια όταν κάτι με ενθουσιάζει- και μάλλον ήρθε η ώρα να περάσουμε στο προκείμενο, δηλαδή το μενού που ο Δημήτρης Κατσάνος δημιουργεί, εξελίσσει και απογειώνει για το πρώτο του επίσημα -και ως συνιδιοκτήτη- μη ξενοδοχειακό concept.
Πριν δούμε αναλυτικά τα πραγματικά εξαιρετικά νόστιμα πιάτα, που συνδυάζουν αρκετές από τις αγάπες του σεφ, δηλαδή τη μεσογειακή βάση με jap-fusion στοιχεία, αλλά και κάποιες γαλλικές αναφορές, πρέπει να πούμε πως το μενού που έχει σχεδιάσει, και αλλάζει και προσαρμόζει συχνά πυκνά, είναι απόλυτα ταιριαστό με το concept του μαγαζιού. Βγάζει και αυτό ακριβώς την ίδια διάθεση: γοητευτικό αλλά όχι posh, ψαγμένο αλλά όχι επιτηδευμένο, πολυεπίπεδο αλλά όχι δύσκολο, παιχνιδιάρικο αλλά όχι «μία από τα ίδια», όπως ακριβώς και η Ντίβα.
Εμείς φυσικά δοκιμάσαμε πολλά και διαφορετικά, αφού όπως γνωρίζεις η εγκράτεια δεν είναι ένα από τα δυνατά μας στοιχεία, και ομολογώ πως δεν υπήρξε ούτε ένα πιάτο που να μην μας εντυπωσιάσει τόσο σε επίπεδο ισορροπιών όσο και σε επίπεδο γεύσης.
Φυσικά και ξεχωρίσαμε τα αγαπημένα μας, για τα οποία θα μιλήσουμε ευθύς αμέσως, και να σημειώσουμε πως τη λίστα κρασιών έχει επιμεληθεί ο Φώτης Μπάκος και αριθμεί περίπου 70 ετικέτες -με ανοδικές τάσεις- ελληνικού και ξένου αμπελώνα, με σαφή ροπή προς τα κρασιά χαμηλών παρεμβάσεων. Η σύνδεση του κρασιού με το φαγητό γίνεται εξαιρετικά από τον άκρως επικοινωνιακό Πρόδρομο Νάτση, που στην όση ώρα θα περάσεις εκεί είναι σίγουρο πως θα σου μεταδώσει εύκολα την αγάπη του για το κρασί.
Κάθε δείπνο στο Ντίβα δεν επιτρέπεται να μην ξεκινήσει με το καυτό, χειροποίητο, προζυμένιο καρβελάκι και το homemade βούτυρο με το τσίλι, το μέλι και το σκόρδο, γιατί αλήθεια θα είναι μεγάλη αμαρτία. Όμως αμαρτία θα είναι και να το παρακάνεις, γιατί η συνέχεια είναι πολύ σοβαρή!
Δύο από τα πιο δυνατά πιάτα του μενού -και το λέω εγώ αυτό η ορκισμένη meat lover- είναι λαχανικά, και συγκεκριμένα το λάχανο και το κουνουπίδι. Και εξηγούμαι. Το ψητό λάχανο είναι definite not to be missed, το οποίο παντρεύεται με ελαφρώς πικάντικη gorgonzola για ένα spicy hint, μήλο για τη φρεσκάδα και μαύρο σκόρδο για την «αλητεία», ενώ τα καραμελωμένα καρύδια παίζουν έξυπνα το παιχνίδι των υφών.
Δεύτερο απόλυτο must order το κουνουπίδι σε μικρές μπουκίτσες tempura, που αλήθεια θα ήθελα να το έχω μπροστά μου σε bucket βλέποντας Vampire Diaries (μη γελάς!) και να μη σταματάω. Ένα χειροποίητο γλάσο από Korean chilli δίνει το απαραίτητο spice factor για ένα εθιστικά νόστιμο πιάτο.
Πάρα πολύ καλό το μοσχαρίσιο ταρτάρ από κόντρα φιλέτο με μία ραφινάτη μαγιονέζα από τσίλι και σκόρδο, που έρχεται με γλυκά κράκερ από σουσάμι για την τέλεια μπουκιά και κερδίζει στα σημεία με τη φρεσκάδα της γεύσης του και την έλλειψη «πολυλογίας», που επιτρέπει στην ποιότητα του κρέατος να έχει τον πρώτο λόγο.
Επίσης στα δυνατά πιάτα οι “surf n turf” gyozas, με ιβηρικό χοιρινό και γαρίδες, κρέμα από jalapeno, kimchi και panko, πολύ νόστιμες και εξαιρετικές για sharing συνοδευτικό του κρασιού ή του ποτού σου.
Εξαιρετικά γευστικό και με απρόσμενα διαφορετικό πιάτο είναι τα παϊδάκια προβατίνας με το κρέας να έχει μαριναριστεί σε μία κορεάτικη αλμυρή και spicy fermented μαρινάδα gochuyang και τη μελιτζάνα να έχει περαστεί με miso, που όμως καθόλου δεν γλυκίζει όπως περιμένεις και το αποτέλεσμα είναι πραγματικά πεντανόστιμο και άκρως λαχταριστό.
Και μία και είπαμε για «λαχταριστό» να πούμε πως τα γλυκά του pastry chef Γιάννη Ελευθεριάδη χρειάζονται τη δική τους ξεχωριστή θέση στην παραγγελία σου και δεν πρέπει να λείψουν, αφού το Προφιτερόλ Φιστίκι είναι από τα καλύτερα γλυκά που θα συναντήσεις σήμερα στα εστιατόρια της Αθήνας.
Να σημειώσουμε πως εκτός από τον κυρίως χώρο υπάρχει και ένα εξαιρετικά όμορφο και αρκετά "αυτόνομο" πατάρι, στο οποίο τα vibes ορίζονται από τα φωτιζόμενα τραπέζια, που δίνουν ένα κάπως φουτουριστικό tempo που πολύ μας αρέσει!
Info: Πατριάρχου Ιωακείμ 56, Κολωνάκι, 2107212739
Για να βλέπεις τα πράγματα τη στιγμή που συμβαίνουν και για backstage υλικό συντονίσου με το @kounelly στο IG.