Cranberry: Δείτε πώς μπορείτε να το εντάξετε στο καθημερινό σας διαιτολόγιο

Ερμιόνη Σαρρή
Cranberry: Δείτε πώς μπορείτε να το εντάξετε στο καθημερινό σας διαιτολόγιο

Το κόκκινο φρούτο που κάνει θαύματα στην υγεία και την ομορφιά σας

Μας έχει αλλάξει πραγματικά τη ζωή. Βλέπετε το μικρό και θαυματουργό αυτό φρούτο με τη γλυκόξινη γεύση, έχει αρκετές βιταμίνες κρυμμένες μέσα του! Πασίγνωστες είναι βέβαια και οι αντιοξειδωτικές του ιδιότητες.

Το Cranberry δε βοηθάει μόνο στην απώλεια κιλών, αφού χρόνο με το χρόνο αποδεικνύει και τις ωφέλειες του στην υγεία και την ομορφιά μας. Διάσημοι και μη, το συστήνουν ανεπιφύλακτα και για αυτό εμείς σας δίνουμε μερικά tips για το πώς θα το εντάξετε και εσείς στη διατροφή σας.

Πρωινό:

Το συγκεκριμένο γεύμα έχουμε αναφέρει πολλές φορές πως αποτελεί και το πιο σημαντικό της διατροφής μας, για να ξεκινήσουμε μία ημέρα γεμάτη ενέργεια και... ζωή. Όπως καταλαβαίνετε, λοιπόν, το θαυματουργό αυτό και μικροσκοπικό φρούτο δε γίνεται να απουσιάζει.

- Ένα μπολ με δημητριακά ολικής αλέσεως, γιαούρτι και μία μικρή ποσότητα cranberries θα σας χορτάσουν απόλυτα μέχρι το επόμενο γεύμα και δε θα αισθανθείτε λεπτό το αίσθημα της πείνας.

cranberry-muesli-ew1010-xl

- Δοκιμάστε ένα πρωινό smoothies με τα αγαπημένα σας φρούτα. Μπορείτε να το συνδυάσετε με μερικά κομματάκια μπανάνας και μήλου. Η επιτυχία είναι σίγουρη και οι θερμίδες... ελάχιστες. Το έχουμε δοκιμάσει και από τότε έχουμε γίνει οπαδοί του.

86cd64b51bd890d9be74aa7915aa0305

- Και αν όλα αυτά σας φαίνονται κάπως χρονοβόρα-αν και δε θα έπρεπε- για τις μέρες που τρέχετε να προλάβετε τη δουλειά, τουλάχιστον μην ξεχνάτε να πίνετε ένα ποτήρι χυμού cranberry με ένα τοστ. Απλό πρωινό και τόσο θρεπτικό

Μεσημεριανό:

H σαλάτα είναι το πιάτο που δεν πρέπει να λείπει ποτέ από το τραπέζι σας. Είτε είστε φαν των λαχανικών είτε όχι, πρέπει σε καθημερινή βάση να καταναλώνετε μία μικρή ποσότητα, για να μην παραπονεθείτε ποτέ για την υγεία σας. Όταν, λοιπόν, ετοιμάσετε τη σαλάτα με το μαρούλι και τα υπόλοιπα φυλλώδη λαχανικά, μην ξεχάσετε να προσθέσετε μερικά κομματάκια cranberry, τα οποία θα σας δώσουν μία αίσθηση φρεσκάδας και δροσιάς. Το συγκεκριμένο φρούτο ταιριάζει γευστικα και με τα αμύγδαλα ή το κοτόπουλο.

4300558556 afac6f7132

-Ως dressing επίσης είναι πολύ γευστικό και με λίγες θερμίδες. Ρίξτε μερικά κομμάτια στο μίξερ και ανακατέψτε τα πολύ καλά με λίγο λάδι, μουστάρδα και αλάτι. Σε ελάχιστα λεπτά το νέο σας light dressing θα είναι έτοιμο για τη... σαλάτα σας.

Και αν σας αρέσουν οι νέες γεύσεις, μη διστάσετε να το δοκιμάσετε με το κοτόπουλό σας και λίγο ρύζι. Μετά από αυτό, ο τίτλος του σεφ του σπιτιού θα σας ανήκει.

Βραδινό:

Κατά την ώρα του συγκεκριμένου γεύματος, οι περισσότεροι από εσάς... πεινάτε. Το σωστό όμως είναι να μην καταναλώσετε πολλές θερμίδες, αλλά και να μην πεινάσετε κιόλας. Μπορείτε να παίξετε λίγο με μερικές συνταγές και το αποτέλεσμα θα ικανοποιήσει, τόσο εσάς όσο και το στομάχι σας.

- Η σαλάτα αποτελεί και πάλι μία λύση, απλά αυτή τη φορά χωρίς τη συνοδεία κάποιου άλλου πιάτου. Λίγο μαρούλι, μερικά cranberries, αμύγδαλά και τριμμένο τυρί θα σας χαρίσουν έναν ευχάριστο... ύπνο.

- Το γιαούρτι με κομματάκια cranberry αποτελεί το μυστικό των γυναικών που θέλουν να κρατήσουν τη σιλουέτα τους σε φόρμα και ταυτόχρονα να πάρουν όσες περισσότερες βιταμίνες μπορούν. Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και ένα κουταλάκι του γλυκού βρώμης.

cranberries-recipes-400x400

Και για να ολοκληρώσουμε τα tips διατροφής, θα σας προτρέπαμε να τα βάλετε ως προτεραιότητα σας για σνακ. Μπορείτε να τσιμπήσετε μερικά ως ενδιάμεσο γεύμα και να μείνετε με την ευχάριστη και δροσιστική τους γεύση στο στόμα. Τέλος, δοκιμάστε να φτιάξετε το συγκεκριμένο χυμό, ο οποίος και θα σας χαρίσει επίπεδη... κοιλιά

Διαβάστε ακόμα:

Χυμός Cranberry: Τα οφέλη του στην υγεία, την επιδερμίδα και τα μαλλιά σας

Σας ταλαιπωρούν οι ουρολοιμώξεις; Δείτε πώς θα τις αντιμετωπίσετε!

Φτιάξτε αναζωογονητικό φυσικό scrub με cranberries!