Πεινάς διαρκώς; Δες πώς θα βάλεις Χ στις λιγούρες

Ερμιόνη Σαρρή
Πεινάς διαρκώς; Δες πώς θα βάλεις Χ στις λιγούρες

Λιγούρα, άτιμο πράγμα. Εδώ και χρόνια προσπαθώ να καταλάβω γιατί ενώ έχω φάει το πρωινό μου, μόλις φτάσω στο γραφείο θέλω μία… τυροπιτούλα. Άλλα τόσα χρόνια προσπαθώ να πείσω τον εαυτό μου πως το απόγευμα δεν πρέπει να καταβροχθίσω μία ολόκληρη σοκολάτα. Δεν τον έχω πείσει σχεδόν ποτέ.

Αν λοιπόν στο πρόσωπό μου βρίσκεις το άλλο σου «μισό» δες πώς μπορείς να γλιτώσεις από τις λιγούρες. Εγώ από τότε που έχω ξεκινήσει να ακολουθώ τα παρακάτω tips έχω δει πρόοδο. «Είμαι η Ερμιόνη και είμαι… καλά».

Προτίμησε υγιεινά σνακ: Μη μένεις νηστική μόνο και μόνο για να μην παχύνεις. Η κοιλιά σου θα ξεκινήσει να στέλνει μηνύματα πείνας και εσύ θα αναγκαστείς κάποια στιγμή να καταναλώσεις ό,τι βρεις μπροστά σου και σε μεγάλη ποσότητα. Προσπάθησε να τρως ανά τρεις ώρες και προτίμησε κάτι υγιεινό και με λίγες θερμίδες. Φρούτα, λαχανικά, ανάλατοι ξηροί καρποί, αποτελούν τις ιδανικότερες επιλογές. Πες ναι στις μπάρες δημητριακών με μαύρη σοκολάτα και αν έχεις μία ιδιαίτερη σχέση με τα γλυκά (πάρε παράδειγμα από εμένα), είσαι ελεύθερη να ενδώσεις σε ένα light ζελέ. Λίγες θερμίδες και μικρές μερίδες αποτελούν το κλειδί της επιτυχίας.

Φτιάξε homemade smoothies: Μπορεί τα smoothies που σερβίρουν στις καφετέριες να είναι γευστικότατα, είναι όμως πολύ παχυντικά. Ήρθε η ώρα, λοιπόν να τοποθετήσεις το μίξερ ξανά στον πάγκο της κουζίνας σου. Επίλεξε τα αγαπημένα σου φρούτα ή λαχανικά και ρίξε τα στο μίξερ. Τα smoothies αυτά θα σε χορτάσουν και φυσικά θα σου χαρίσουν πολλές βιταμίνες.

smoothie gif

Πίνε πολύ νερό: Μερικές φορές μπορεί να διψάς και εσύ να νομίζεις πως… πεινάς. Το έχω πάθει και στο τονίζω. Μην ξεχνάς οπότε να πίνεις τουλάχιστον 8-10 ποτήρια την ημέρα και νιώσε αυτομάτως πλήρης.

88d9f60dfa2975a910fd33e7801847d4

Πρωινό πλούσιο σε φυτικές ίνες: Ξεκίνα τη μέρα σου… φυτικά. Οι αδιάλυτες φυτικές ίνες παραμένουν στο έντερο για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα με αποτέλεσμα να νιώθεις το αίσθημα του κορεσμού. Ένα μπολ, για παράδειγμα, μούσλι με ξηρούς καρπούς, σταφίδες και άπαχο γάλα θα δώσει τέλος στις πρωινές λιγούρες (aka τυροπιτάκια, κρουασανάκια κ.α). Θα φτάσει η ώρα του μεσημεριανού και ακόμα η κοιλιά σου δε θα έχει παραπονεθεί.