Έκανα χημική δίαιτα για 15 ημέρες και δες τι μου συνέβη

Ερμιόνη Σαρρή
Έκανα χημική δίαιτα για 15 ημέρες και δες τι μου συνέβη

Τελικά έχασα κιλά; Και πόσα;

Ναι, ανήκω και εγώ στην κατηγορία αυτή των γυναικών που ξυπνάνε ένα πρωί, κοιτούν τον εαυτό τους μπροστά από τον καθρέφτη και ξαφνικά καταλαβαίνουν πως η σχέση τους με το φαγητό ξεπέρασε κάθε όριο. «Θα ξεκινήσω δίαιτα», η πρώτη απόφαση της ημέρας πριν καλά καλά πιω τον πρώτο πρωινό μου καφέ. «Το παράκανα, δεν πάει άλλο. Πρέπει να χάσω κιλά».

Και στην ζωή μου μπήκε η δίαιτα, με κάπως χημικό χαρακτήρα, στην καθημερινότητά μου για 15 ημέρες. Τόσο άντεξα. Βασικά άντεξα; Ακόμη δεν το έχω ξεκαθαρίσει στο μυαλό μου.

Το πρωινό μου περιείχε ομελέτα με πιπεριές και μπόλικο πιπεράκι ή αβγά βραστά με γαλοπούλα ή αβοκάντο με γαλοπούλα. Πρώτη δυσκολία, το πρώτο γκουχχχχχ. Μου έλειπε το ψωμάκι το φρυγανισμένο, το τυρί κρέμα που άπλωνα από πάνω ή το πιο απλό, μου έλειπε το τοστάκι μου.

Για σνακ έτρωγα κυρίως ξηρούς καρπούς ανάλατους ενώ το μεσημεριανό περιείχε αρκετό κρέας με μαρούλι, όπως και το βραδινό. Η γαλοπούλα δεν είχε σταματημό και εγώ ξαφνικά άρχισα να αρνούμαι το… κρέας. Μου έλειπαν οι φακές. Και περισσότερο τρομάζω με τον εαυτό μου που έφτασε στην κατάσταση να κάνει τέτοια αποκάλυψη. Συνήθως, κάνω deal για να φάω όσπρια.

Επίσης μου έλειπαν αρκετά οι υδατάνθρακες όπως και τα φρούτα. Τα γλυκά δεν μου ήταν τόσο ανυπόφορο να τα βγάλω από την καθημερινότητά μου αλλά χωρίς υδατάνθρακες και κανένα μήλο για σνακ, οι δεκαπέντε αυτές ημέρες ήταν… «θάνατος».

Χάνεις γρήγορα κιλά χωρίς να πεινάσεις και διατηρείς το βάρους σου για πολλά χρόνια» αυτό μου είχαν πει οι περισσότεροι και κάθε πρωί έπαιρνα βαθιές ανάσες για να συνεχίσω. Όμως καταπιέστηκα. Καταπιέστηκα πάρα πολύ και κάθε μέρα λιγουρευόμουν ένα πιάτο ζυμαρικά, μία φέτα ψωμί, έστω ένα μήλο κομμένο με λίγη κανελίτσα από πάνω.

Με τα κιλά όμως τι έγινε; Έχασα;

Δε θα σου πω ψέματα. Ξεφούσκωσα και έχασα περίπου δύο κιλά αλλά τις επόμενες ημέρες αναζήτησα αμέσως τα γλυκά. Πλέον προσέχω τι τρώω αλλά είμαι εκατό τοις εκατό σίγουρη πως αν αφηνόμουν ελεύθερη θα τα έπαιρνα ξανά σε χρόνο dt.

Βρήκα κάποιο θετικό σε όλο αυτό που βίωσα;

Ναι, ας μην είμαι ψεύτρα. Πρώτα από όλα ξεκίνησα να πίνω πάρα πολύ νερό και ενυδάτωσα τον οργανισμό μου. Από 1 λίτρο την ημέρα, κατάφερα να καταναλώνω γύρω στα 2 λίτρα.

Τέλος, ξεκίνησα να τρώω ξανά τα όσπρια. Βασικά τα εκτίμησα κάπως περισσότερο.

Να την κάνεις; Ναι ή όχι;

Να επιλέξεις ένα διατροφικό πρόγραμμα με κάποιον ειδικό και να μην στερείσαι ΤΙΠΟΤΑ.

Δες επίσης:

Η άσκηση αυτή κρατά μόνο 10 λεπτά και θα σε έχει «στεγνώσει» μέχρι την Πρωτομαγιά