6 εύκολοι τρόποι για να χάσεις βάρος την ώρα που.. κοιμάσαι

Πατουχέα Μαριάννα
6 εύκολοι τρόποι για να χάσεις βάρος την ώρα που.. κοιμάσαι

Ενώ εσύ ονειρεύεσαι, οι θερμίδες «φεύγουν».

Δυσκολεύεσαι να μείνεις προσηλωμένη στους στόχους που έχεις θέσει; Αν κι εσύ αδυνατείς να ακολουθήσεις μια αυστηρή διατροφή και μια συγκεκριμένη ρουτίνα προπόνησής σου έχουμε μια απλούστερη λύση! Οι ειδικοί πιστεύουν ότι εκτός από τις ώρες που είμαστε ξύπνιοι, μπορούμε να χάσουμε κιλά ακόμα και όταν κοιμόμαστε. Πώς θα το πετύχουμε; Μειώνοντας τις θερμίδες κατά τη διάρκεια της ημέρας σε συνδυασμό με τις παρακάτω συμβουλές και πείτε.. αντίο στα περιττά κιλά που σας βασανίζουν

  1. Κλείσε τις ηλεκτρονικές συσκευές

Αν έχεις την τάση να τσεκάρεις συνέχεια το κινητό σου –έλα που δεν το κάνεις-, να χαζεύεις στην τηλεόραση ή απλώς να σερφάρεις πριν κοιμηθείς, καλύτερα να σταματήσεις ή έστω να το περιορίσεις. Λίγο πριν ξαπλώσεις απενεργοποίησε όλες τις ηλεκτρονικές συσκευές του υπνοδωματίου, καθώς η ενέργεια που εκπέμπεται από αυτές μπορεί να διαταράξει την παραγωγή της μελανίνης στο σώμα σου. Η διαταραχή αυτή διακόπτει τις λειτουργίες του μεταβολισμού και εμποδίζει την μείωση του βάρους που τόσο προσπαθείς να πετύχεις.

  1. Μείωσε το αλκοόλ

Ένα ποτήρι κρασί με το βραδινό σου ναι, δεν πείραξε ποτέ κανέναν αν και καλό θα είναι να αφήσεις τον οργανισμό σου μακριά από κάθε είδους αλκοόλ, τουλάχιστον για 3 ώρες πριν κοιμηθείς. Και αυτό επειδή το σώμα μας καίει περισσότερες θερμίδες στην φάση REM του ύπνου, κι όταν καταναλώνουμε αλκοόλ πριν ξαπλώσουμε, η φάση αυτή αργεί να επέλθει.

  1. Κοιμήσου σε δροσερό δωμάτιο

Γνώριζες ότι ο ύπνος σε ένα δροσερό δωμάτιο μπορεί να σε βοηθήσει να κάψεις περισσότερες θερμίδες; Κι όμως. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το σώμα μας θα αυξήσει τη θερμοκρασία του για να καταπολεμήσει το κρύο, καταναλώνοντας έτσι περισσότερη ενέργεια και άρα, καίγοντας περισσότερες θερμίδες.

  1. Μείωσε το βραδινό

Καταναλώνοντας μεγάλες ποσότητες φαγητού στη διάρκεια του δείπνου, το σώμα μας χρειάζεται επιπλέον χρόνο για να τις μεταβολίσει και αυτό καθιστά δύσκολο να επιτευχθεί η φάση REM του ύπνου. Όταν συμβαίνει αυτό, το φαγητό που έχουμε φάει αποθηκεύεται στο σώμα μας ως λίπος. Γι’ αυτό καλύτερα προσπάθησε να αποφύγεις τα μεγάλα γεύματα πριν την βραδινή σου ξεκούραση και προτίμησε ένα ελαφρύ και υγιεινό γεύμα.

  1. Κοιμήσου περισσότερο

Ένας από τους λόγους που δυσκολεύεσαι να χάσεις αυτούς τους πόντους από την κοιλιά είναι η έλλειψη ύπνου. Σύμφωνα με μια έρευνα, οι ανεπαρκείς ώρες ξεκούρασης καθιστούν τα λιποκύτταρα λιγότερο ευαίσθητα στην ινσουλίνη, μια μεταβολική αλλαγή που συνδέεται με την παχυσαρκία. Αν εξασφαλίσεις τουλάχιστον 7 με 8 ώρες ύπνου καθημερινά, θα δεις μεγάλη αλλαγή τόσο στη διάθεση όσο και στο σώμα σου.

  1. Κλείσε όλα τα φώτα

Επιλέγοντας σκουρόχρωμες κουρτίνες σε συνδυασμό με το πλήρες σκοτάδι, δίνεις την δυνατότητα στον οργανισμό σου να αφεθεί σε ένα βαθύ ύπνο, που όπως είπαμε παραπάνω θα βοηθήσει τόσο στην παραγωγή μελανίνης όσο και στην αλλαγή της διάθεσης σου. Αυτή η μικρή αλλαγή θα σου χαρίσει έναν ακόμα πιο ξεκούραστο και ωφέλιμο ύπνο.

Διάβασε επίσης:

Σήμερα, κάνε αυτήν την 30λεπτη προπόνηση που είναι εμπνευσμένη από τις πολεμικές τέχνες!