Τελικά, τι πραγματικά τρώνε τα μοντέλα της Victoria's Secret και είναι έτσι;

Πατουχέα Μαριάννα
Τελικά, τι πραγματικά τρώνε τα μοντέλα της Victoria's Secret και είναι έτσι;

Κακά τα ψέματα, αν ένα επάγγελμα χρειάζεται το τέλειο κορμί, είναι αυτό.

Και μπορεί εμείς να τις θαυμάζουμε βλέποντας τα καλλίγραμμα και γυμνασμένα σώματά τους, όμως, μόνο εκείνες ξέρουν τους κόπους και τις θυσίες που έχουν κάνει για να τα αποκτήσουν και –κυρίως- να τα διατηρήσουν.
Σε συνδυασμό με τα επίπονα προγράμματα γυμναστικής, οι πανέμορφοι «Άγγελοι» της Victoria's Secret επιδίδονται σε συνεχείς αποτοξινώσεις και άκρως υγιεινές διατροφικές συνήθειες. Πάμε να ρίξουμε μια ματιά στο τι πραγματικά περιλαμβάνει αυτό το αυστηρό διαιτολόγιο τους και, κυρίως, στο τι δεν περιλαμβάνει;

Τρία κυρίως γεύματα

Όπως είπαμε, οι εξωτικής ομορφιάς καλλονές δεν είναι μόνο αδύνατες αλλά διαθέτουν και καλοσχηματισμένα – από τη γυμναστική- σώματα. Έτσι, παρά τις αυστηρές δίαιτες χρειάζονται και μεγάλα ποσοστά ενέργειας τα οποία φροντίζουν να αποσπάσουν από τρία και μόνο γεύματα.
Σύμφωνα με τον Stephen Pasterino, τον προσωπικό προπονητή πολλών διάσημων μοντέλων, οι «Άγγελοι» ακολουθούν ένα πρόγραμμα διατροφής από το οποίο απουσιάζουν εντελώς τα ενδιάμεσα γεύματα και snack. Το περίεργο εδώ είναι ότι προτιμούν να κάνουν αποκλειστικά τρία γεύματα μέσα στην ημέρα επιτρέποντας στον εαυτό τους, όμως, ένα επιδόρπιο. Σπάνια, βέβαια, αλλά το τρώνε το γλυκάκι τους!

Αντίο στα γαλακτοκομικά

Και πες ότι αντέχεις με μόνο τρία γεύματα την ημέρα. Θα άντεχες αν κανένα από αυτά δεν περιείχε γαλακτοκομικά προϊόντα;
Ο Pasterino ισχυρίζεται ότι οι «Άγγελοι» αποφεύγουν τροφές που μπορεί να τους φουσκώσουν και αντ’ αυτών καταναλώνουν προϊόντα όπως γάλα καρύδας ή αμυγδάλου, παίρνοντας, έτσι, όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται.
Το φούσκωμα είναι ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλές γυναίκες οι οποίες έχουν πλέον συμφιλιωθεί με αυτό. Φαντάζεσαι, όμως, την Alessandra Ambrosio ή την Adriana Lima να περπατάει στο πιο φαντασμαγορικό show του πλανήτη με φούσκωμα; Δεν το φαντάζεσαι!

Όχι στις extreme δίαιτες

Κι όμως, τα πιο υπέροχα σώματα που έχουμε δει ποτέ δεν φτάνουν στα άκρα με τις διατροφικές τους συνήθειες. Μάλιστα, το μοντέλο Stella Maxwell υποστήριξε: «Τρώω με μέτρο. Δεν πιστεύω ότι είναι σωστό να αποκλείουμε τροφές από το διαιτολόγιο μας ούτε να καταπονούμε τον οργανισμό μας με εξαντλητικές δίαιτες».
Αντίθετα, η Maxwell είναι υπέρ των μικρών ποσοτήτων, καταναλώνοντας για πρωινό μια ομελέτα με αβοκάντο ή ένα γιαούρτι με πίτουρο βρώμης τα οποία την χορταίνουν (μα πως;) μέχρι το μεσημέρι που θα προτιμήσει ένα κοτόπουλο με σαλάτα ή σολομό.
Όσο για το γλυκάκι που προτιμά; Συνήθως επιλέγει αποξηραμένα φρούτα ή ξηρούς καρπούς. ΟΚ, όχι ότι πιο νόστιμο, αλλά μοντέλο της Victoria's Secret είναι. Αν όχι αυτή, ποια;;;

Νερό, νερό και νερό

Πολλά από τα μοντέλα της πιο γνωστής και επιτυχημένης εταιρείας εσωρούχων και προϊόντων ομορφιάς, όπως η Andriana Lima και η Bella Hadid, υιοθετούν -πριν από τα πασίγνωστα show- κάποιες μικρές συνήθειες με σκοπό να μειώσουν τα ποσοστά λίπους στο σώμα τους και να αυξήσουν τον μεταβολισμό τους.
Ο Charles Passler, διάσημος διατροφολόγος, μυεί τους «Αγγέλους» σε ένα εβδομαδιαίο πρόγραμμα αποτοξίνωσης που πέρα από ένα ξεκούραστο 8ωρο ύπνου περιλαμβάνει και την κατανάλωση τουλάχιστον 4 λίτρων νερού.
Εντάξει, αυτό δεν είναι και τόσο δύσκολο ε;

Υδατάνθρακες και αλκοόλ.. με τα κιάλια

Όπως ο Pasterino, έτσι και ο Passler, αντιτίθεται στην κατανάλωση γαλακτοκομικών και επεξεργασμένων τροφίμων. Κατά την διάρκεια της αποτοξίνωσης, όμως, δεν αρκείται σε αυτά αλλά απαγορεύει και την κατανάλωση οποιουδήποτε αλκοολούχου ποτού.
Επιπλέον, οι υδατάνθρακες μπορεί να επιτρέπονται αλλά.. σε πολύ μικρό βαθμό, αφού κατακρατούν νερό και εμποδίζουν την «τέλεια όψη» που πρέπει να έχουν τα μοντέλα. Αν αναρωτιέσαι γιατί δεν τους κόβουν εντελώς, ο Passler ισχυρίζεται ότι οι υδατάνθρακες είναι απαραίτητη πηγή ενέργειας γι’ αυτό και μπορούν να καταναλωθούν μόνο πριν τις προπονήσεις.

Καροτάκι κανείς;

Όχι, δεν υιοθετούν όλοι οι «Άγγελοι» τον κανόνα των τριών γευμάτων. Ανακουφίστηκες; Μην προτρέχεις!
Η Josephine Skriver, επίσης μοντέλο της Victoria's Secret, μπορεί να κάνει περισσότερα από τρία γεύματα την ημέρα, όμως, ανάμεσα στα κυρίως της προτιμά να καταναλώνει μικρά καρότα ή λίγους ξηρούς καρπούς.
Πέρα από τα λαχανικά ή τους λίγους καρπούς που θα φάει, η Skriver έχει πάντα μαζί της ένα φρούτο για ώρα ανάγκης –ή πείνας καλύτερα-. Όταν τα βαριέται αυτά, φροντίζει και προμηθεύεται με μπάρες δημητριακών που συμβάλλουν στη διατήρηση των υπέροχων αναλογιών της.
Κάπως πιο εύκολο τώρα.

Ο μαγικός αριθμός 20

Ούτε 20 κιλά, ούτε 20 χρονών αν αυτά σκέφτηκες.
Μπορεί η Skriver να μην πεθαίνει της πείνας, όπως νομίζαμε, αλλά δεν παύει να είναι μοντέλο της Victoria's Secret γεγονός που την καθιστά υποχρεωμένη να διατηρεί τα ποσοστά λίπους στο σώμα της κάτω από 20%. Έτσι, ο διατροφολόγος Passler, φροντίζει να της παρέχει προγράμματα διατροφής που περιλαμβάνουν πρωτεϊνικά συμπληρώματα και σκευάσματα άκρως προσαρμοσμένα στις ανάγκες της.
Δεδομένου ότι τα φυσιολογικά ποσοστά λίπους σε έναν γυναικείο οργανισμό είναι 20 – 26% δεν το λες και ό,τι πιο υγιές να προσπαθείς να το διατηρήσεις κάτω από αυτό. Έτσι δεν είναι;


Δες επίσης:
Ποιες είναι οι ιδανικές μέρες για να ξεκινήσεις δίαιτα;
Δέκα αλήθειες για το νερό που θα σας «μαγέψουν»