Αυτά είναι τα 3 tips που θα σε βοηθήσουν να διατηρήσεις τα κιλά που έχασες

Πατουχέα Μαριάννα
Αυτά είναι τα 3 tips που θα σε βοηθήσουν να διατηρήσεις τα κιλά που έχασες

Καλά τα έχασες τα κιλά. Πώς θα καταφέρεις να μην παχύνεις ξανά;

Έχασες επιτέλους τα περιττά κιλά που σε βάραιναν –κυριολεκτικά και μεταφορικά- εδώ και καιρό; Πριν προχωρήσουμε στους τρόπους που θα διατηρήσεις το νέο σου σώμα οφείλουμε να σου πούμε ένα μεγάλο μπράβο, να σου δώσουμε συγχαρητήρια και να ευχηθούμε και στα δικά μας!

Μετά από έρευνα που διεξήγαγαν τρεις διαφορετικοί ειδήμονες, κατέληξαν στις εξής κινήσεις που οφείλεις να κάνεις αν θέλεις να διατηρήσεις ό,τι κατάφερες (και είμαστε σίγουρες ότι θες).

  1. Κοιμήσου νωρίς

Όπως έχουμε πει ο ύπνος αποτελεί σημαντικό αρωγό τόσο στην προσπάθειά μας να αδυνατίσουμε όσο και σε αυτήν που απαιτείται να κάνουμε για να διατηρήσουμε το σώμα που φτιάξαμε. Έρευνες έχουν αποδείξει ότι οι ενήλικες που συμπλήρωναν λιγότερες από έξι ώρες ύπνου καθημερινά έπαιρναν πολύ πιο εύκολα βάρος και δυσκολεύονταν να το χάσουν.

Γιατί; Γιατί όταν δεν κοιμάσαι αρκετά εκκρίνονται εκείνες οι ορμόνες που σου δημιουργούν το αίσθημα της πείνας με αποτέλεσμα να καταναλώνεις πολλές περισσότερες θερμίδες, που ουσιαστικά δεν έχεις ανάγκη.

  1. Φάε νωρίς

Γενικώς, ό,τι κάνεις καν’ το νωρίς! Σύμφωνα με μια νέα επιστημονική μελέτη, όταν το τελευταίο γεύμα της ημέρας καταναλώνεται (πολύ) νωρίς παρατηρούνται θετικά αποτελέσματα στον μεταβολισμό και στην απώλεια βάρους. Θέμα της μελέτης ήταν η επίδραση μιας μεθόδου που ονομάζεται Πρώιμος Περιορισμός Τροφοληψίας (early time restricted feeding) στα επίπεδα λίπους στο σώμα. Συγκεκριμένα, οι ερευνητές εξέτασαν κατά πόσο η ώρα της κατανάλωσης του βραδινού ή η παράλειψη του γεύματος αυτού βοηθά στην απώλεια βάρους και όπως καταλαβαίνεις τα αποτελέσματα επιτάσσουν να τρως όσο πιο νωρίς μπορείς το βραδινό σου.

  1. Ανέβα στη ζυγαριά

Τι πάει να πει μπορεί να απογοητευτείς; Σύμφωνα με τους ερευνητές του πανεπιστημίου Cornell στη Νέα Υόρκη, οι άνθρωποι που ζυγίζονται καθημερινά έχουν περισσότερες πιθανότητες να διατηρήσουν το βάρος τους, σε σύγκριση με εκείνους που αποφεύγουν ή ξεχνούν να ανέβουν στη ζυγαριά μετά την απώλεια των περιττών κιλών τους. Όπως κατάλαβες η ζυγαριά σου μπορεί να αποτελέσει το σημαντικότερο εργαλείο για να διατηρήσεις τα κιλά που έφτασες -μάλλον γιατί αν αποκλίνεις συνέρχεσαι!

Διάβασε και αυτό:

Πόσες θερμίδες έχουν οι 10 βασικές τροφές που καταναλώνουμε καθημερινά;