Η διαιτολόγος αποκαλύπτει: Τι θα τρως στις διακοπές για να χάνεις κιλά (θα τρως και παγωτό)!

Η διαιτολόγος αποκαλύπτει: Τι θα τρως στις διακοπές για να χάνεις κιλά (θα τρως και παγωτό)!

Τα snacks, η γυμναστική και το πλάνο διατροφής των διακοπών

Τι συμβαίνει όταν θέλεις να χαρείς τις διακοπές αλλά δεν θέλεις να φορτωθείς έξτρα κιλά; Η διατροφολόγος Rhiannon Lambert, και συγγραφέας του Re- Nourish μας αποκαλύπτει τα μυστικά για να τρως αλλά να χάνεις βάρος στις διακοπές.

Πρόσεξε το πρωινό: Ενώ στην καθημερινή μας ζωή τρώμε ένα γρήγορο πρωινό, στις διακοπές με τις δεκάδες επιλογές του ξενοδοχείου, σίγουρα μπορεί να ξεφύγεις. Τι θα κάνεις; Μην γεμίζεις το πιάτο με όλες τις επιλογές που είναι διαθέσιμες στο μπουφέ. Αντί φρόντισε κάθε μέρα να δοκιμάζεις κάτι διαφορετικό. Τη μια μέρα φρουτοσαλάτα, την άλλη αυγά αβοκάντο, την τρίτη |pancakes και πάει λέγοντας.

Συνέχισε να ασκείσαι: Και δεν μιλάμε για γυμναστική στο gym του ξενοδοχείου. Αντίθετα, αντί να λιώνεις στην ηλιοθεραπεία, κάνε SUP, παίξε βόλεϊ ή ρακέτες δίπλα στο κύμα, νοίκιασε ποδήλατο, κάνε αναρρίχηση ή πεζοπορία, κολύμπησε στην πισίνα ή τη θάλασσα για τουλάχιστον 20 λεπτά τη μέρα.

Τρώγε με συναίσθηση: Όπως στην καθημερινή σου ζωή, έτσι και στις διακοπές, θέσε ένα πλάνο γευμάτων τα οποία θα ακολουθείς πιστά! Έχε πάντα μαζί σου σνακ στη βόλτα ή τις εξορμήσεις στο νησί και πρόσεξε να μην παραγγέλνεις πολλά πιάτα αλλά αντίθετα δοκίμασε τις τοπικές σπεσιαλιτέ που είναι φρέσκιες και πρέπει να τις δοκιμάσεις.

Κοιμήσου: Ο ύπνος βοηθάει τόσο στην ρύθμιση της κορτιζόλης, όσο και στο γεγονός πως όσο κοιμάσαι, απλά δεν τρως!

Ενυδατώσου: Πολλαπλασίασε το βάρος σου επί 0,033 και θα βρεις πόσο νερό πρέπει να πίνεις καθημερινά. Ταυτόχρονα, ενίσχυσε την ενυδάτωση με καρπούζι, αγγούρι, φράουλα ή μαρούλι που περιέχουν πάνω από 92% νερό! Πολλές φορές, ειδικά στις διακοπές, μπερδεύουμε την πείνα με τη δίψα. Οπότε προτού φας, πιες νερό!

Διάβασε ακόμα: 5 τροφές που πρέπει να αποφύγεις, εάν θέλεις να δείχνεις και να νιώθεις υπέροχη

Πες ναι στο γλυκό. Μπορείς να φας εκείνο το κομμάτι κέικ ή το παγωτό. Αλλά με προσοχή. Αν θες παγωτό, φάε μία μπάλα αντί για δύο ή frozen yogurt εναλλακτικά. Αν πάλι θες κάτι πιο περίπλοκο, φάε μια κουταλιά της σούπας. Μια κουταλιά της σουπάς cheesecake ή βάφλα!

Απασχόλησε τα χέρια και το μυαλό σου: Κάνε μασάζ, κάνε μανικιούρ, διάβασε βιβλίο, γενικά περιποιήσου τον εαυτό κι όχι το στομάχι σου.

Επιλεξε το ιδανικό πρωινό και σνακ ή ποτό με αλκοόλ από τις επιλογές παρακάτω για να μην πρηστείς και να συνεχίσεις να χάνεις βάρος.