Η διαιτολόγος της Χριστίνας Μπόμπα αποκαλύπτει τα μυστικά διατροφής που ακολούθησε πριν το γάμο

Πατούλια Κατερίνα
Η διαιτολόγος της Χριστίνας Μπόμπα αποκαλύπτει τα μυστικά διατροφής που ακολούθησε πριν το γάμο

Αν θες κι εσύ να εντυπωσιάσεις με τη σιλουέτα σου ως νύφη, ακολούθησε τα μυστικά της Χριστίνας!

Ανακρίναμε την Κλειώ Δημητριάδου, διαιτολόγο-διατροφολόγο, MSc, και nutrition blogger την οποία συμβουλεύτηκε η πιο γλυκιά #γιαπάντα νύφη Χριστίνα Μπόμπα στη διατροφή που ακολούθησε πριν το γάμο της με το Σάκη Τανιμανίδη και μάθαμε τα μυστικά της!

Όπως μας εξήγησε η Κλειώ, η Χριστίνα έκανε διατροφή αλλά χωρίς να ακολουθήσει ποτέ ένα συγκεκριμένο πλάνο δίαιτας:

«Η Χριστίνα είναι ένα πολυάσχολο κορίτσι και ουσιαστικά δεν έκανε δίαιτα, αλλά διατροφή. Ακολουθούσε κάποιες οδηγίες που συζητούσαμε από κοινού και όχι ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Αυτό που κάναμε ήταν να στοχεύσουμε περισσότερο στην οργάνωση των γευμάτων, καθώς η Χριστίνα βρισκόταν διαρκώς εκτός σπιτιού και έκανε και πολλά ταξίδια. Ήταν σημαντικό λοιπόν να μπορέσουμε να βρούμε τους κατάλληλους συνδυασμούς ώστε να συμβιβάσουμε την αγάπη της για το σπιτικό φαγητό, με τα γεύματα εκτός σπιτιού».

Όπως μας εξήγησε η ειδικός, τις ημέρες που η Χριστίνα ταξίδευε πολύ, έτρωγε αναγκαστικά στην πτήση, οπότε την υπόλοιπη μέρα της απολάμβανε ελαφριά γεύματα, συνολικά πέντε καθημερινά.

Κι αν αναρωτιέσαι αν στερήθηκε κάτι η κυρία πια Τανιμανίδη, η Κλειώ εξηγεί:

«Ευτυχώς η Χριστίνα είχε ήδη πολύ καλές συνήθειες και συγχρόνως γυμναζόταν! Της αρέσουν πολύ τα φρούτα και τα λαχανικά και κάνει αρκετά και μικρά γεύματα μέσα στην ημέρα. Ο στόχος της ήταν περισσότερο να βελτιώσει την ποιότητα και τους συνδυασμούς των τροφών, παρά να χάσει βάρος (Δεν το χρειάζεται εξάλλου). Ένα τέτοιο σώμα, δε βασίζεται μόνο στη γυμναστική, αλλά και στην σωστή διατροφή!Λόγω έντονου προγράμματος και γυμναστικής, σε αρκετές περιπτώσεις, επικεντρωθήκαμε στην επαρκή πρόσληψη πρωτεΐνης».

Διάβασε ακόμα: Μάθαμε τα πάντα για το wedding look της Χριστίνας Μπόμπα από την makeup artist Αδαμαντία Κατσάμπη

Μικρά μυστικά: Do it like Bomba:

*Αν είσαι σε φάση διατροφής πριν το γάμο, περιόρισε τα γλυκά και απόλαυσε ένα γλυκό την εβδομάδα. Η Χριστίνα έτρωγε περιστασιακά και μαύρη σοκολάτα.
*Περιόρισε την πρόσληψη αλκοόλ στα τρία ποτά την εβδομάδα
*Απόλαυσε καλά λιπαρά μέσα στη ημέρα. Η Χριστίνα προτιμούσε το αβοκάντο ή τους ξηρούς καρπούς
*Η αγάπη της Χριστίνας για το ginger ήταν μεγάλη και το έβαζε σε smoothies και χυμούς, ειδικά χυμό πορτοκάλι με ginger που ήταν ο αγαπημένος της.
*Όταν είσαι εκτός σπιτιού, προσπάθησε να αποφεύγεις τα ζυμαρικά και κατανάλωσε ψάρι, θαλασσινά, σεβίτσε ή σούσι όπως η Χριστίνα.
*Αγάπησε τα φρούτα. Τους τελευταίους μήνες πριν το γάμο η Χριστίνα τους πέρασε στον Άγιο Δομίνικο οπότε έτρωγε πολλά τροπικά φρούτα.

Μικρά γεύματα:
Γάλα με βρώμη
Αυγά
Κινόα: Δες τη συνταγή!

Υλικά:

• 180 γρ κινόα
• 2 ψιλοκομμένα πορτοκάλια
• 1 ψιλοκομμένη κόκκινη πιπεριά
• 200 γρ κόκκινα φασόλια
• 100 γρ καλαμπόκι
• 2 κουταλιές ψιλοκομμένο κόλιανδρο
• Αλατοπίπερο

kinoa1 450x800


Υλικά για το dressing:
• 40ml ελαιόλαδο
• 50 ml μηλόξιδο
• 50 ml χυμός πορτοκαλιού
• Ξύσμα από ένα λεμόνι
• 1 κουταλιά του γλυκού μέλι

dressing 523x800 copy

Πώς θα μαγειρέψεις την κινόα;
Βράζεις αλατισμένο νερό. Προσθέτεις την κινόα και σιγοβράζεις για 15 λεπτά με κλειστό καπάκι. Όταν απορροφηθεί το νερό, κατεβάζεις από τη φωτιά:

Αναλογία: 1 κούπα κινόα= 2 κούπες νερό

Η κινόα πρέπει να κρυώσει προτού προσθέσεις τα υπόλοιπα υλικά. Προσθέτεις όλα τα υλικά και ανακατεύεις.

Το tip της ειδικού για τις μέλλουσες νύφες:

«Όλες οι νύφες θέλουν να είναι όμορφες, αλλά η πραγματική ομορφιά έρχεται εκ των έσω με σωστή διατροφή και με λάμψη ψυχής όπως συνέβη στην περίπτωση της Χριστίνας. Γενικά, συστήνουμε μείωση της γλουτένης και της λακτοζης για να είναι οι νύφες όσο το δυνατόν πιο ανάλαφρες πριν το γάμο και γιατί λόγω στρες συχνά εμφανίζουν κολίτιδα (ευερέθιστό έντερο)»

Ευχαριστούμε πολύ την Κλειώ Δημητριάδου, Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος Χαροκοπείου, Msc στη συμβουλευτική ψυχολογία, Life Coaching Καποδιστριακό πανεπιστήμιο, www.coachmydiet.wordpress.com, https://www.instagram.com/kliodim