Super Spread: Η νέα τάση που θα κάνει το brunch σου ακόμη πιο γευστικό!

Super Spread: Η νέα τάση που θα κάνει το brunch σου ακόμη πιο γευστικό!

Αν θέλεις να κάνεις, λοιπόν, τη διαφορά και να «γεμίσεις» το στόμα -και το στομάχι σου- με απόλαυση και ενέργεια, σίγουρα αξίζει να δώσεις βάση στις παρακάτω πρωτότυπες, γλυκές και γευστικές συνταγές.

Μπορεί να μην είχες και στο χωριό σου brunch, όμως, η αλήθεια είναι πως τα τελευταία χρόνια, αγάπησες την ομολογουμένως απολαυστική αυτή συνήθεια. Ξεκίνησε από τη Βρετανία, πήγε στην Αμερική -η Carrie Bradshaw είχε μυηθεί από τα 90s στην «ιεροτελεστία» του brunching- και τελικά έγινε κάτι παραπάνω από μια απλή μόδα στη χώρα μας.

Διότι όταν οι λέξεις breakfast και lunch ενώθηκαν, έδωσαν μια πιο γλυκιά «νότα» στα Σαββατοκύριακά μας -και όχι μόνο. Η αλήθεια είναι, όμως, ότι όπως ακριβώς συμβαίνει με κάθε τι στη ζωή, έτσι και σε ό,τι έχει να κάνει με το brunch, οι εναλλαγές είναι απαραίτητες. Καλά είναι τα αβγά και τα αβοκάντο, αλλά αν δεν κάνεις την αλλαγή, αργά ή γρήγορα θα βαρεθείς. Πόσα scrambled eggs να φας, δηλαδή;

Αυτός είναι ο λόγος που ήρθε η ώρα να γνωρίσεις το Super Spread, το νέο trend στον κόσμο του brunching που ήρθε για να κάνει την αγαπημένη σου συνήθεια ακόμη πιο απολαυστική.

Αν θέλεις να κάνεις, λοιπόν, τη διαφορά και να «γεμίσεις» το στόμα -και το στομάχι σου- με απόλαυση και ενέργεια, σίγουρα αξίζει να δώσεις βάση στις παρακάτω πρωτότυπες, γλυκές και γευστικές συνταγές. Η γεύση εξαπλώνεται και σίγουρα αξίζει να το γνωρίζεις!

7777

Βagel με απαλό φυστικοβούτυρο, μπανάνα και σπόρους chia

Οι ευεργετικές ιδιότητες του φυστικοβούτυρου για τον οργανισμό σου είναι πολλές και η γεύση του απίθανη. Σου δίνει ενέργεια, έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνες και φυτικές ίνες, ενώ αποτελεί πηγή πρωτεϊνών. Σίγουρα, λοιπόν, αξίζει να το δοκιμάσεις, ακολουθώντας βήμα προς βήμα την παρακάτω συνταγή.

Για την υλοποιήσεις, θα χρειαστείς λίγα και καλά υλικά και συγκεκριμένα: Ένα bagel (το στρογγυλό ψωμάκι με την τρύπα στη μέση), δύο κουταλιές της σούπας φυστικοβούτυρο Όλυμπος (κατά προτίμηση απαλό), μια μπανάνα και μισή κουταλιά της σούπας σπόρους chia.

Ψήσε το bagel στην τοστιέρα και κόψε το στη μέση. Στη συνέχεια, άπλωσε και στα δύο κομμάτια το φυστικοβούτυρο και κόψε τη μπανάνα σε λεπτά κομμάτια. Τοποθέτησέ τα πάνω στα ψωμάκια και πασπάλισε τη δημιουργία σου με σπόρους chia. Αυτό φίλη μου είναι ένα απίστευτο απολαυστικό και δυναμωτικό brunch!

Extra tip: Αν δεν είσαι fan των bagels, μείνε στις πιο κλασικές συνταγές. Ετοίμασε, δηλαδή, νόστιμα pancakes με φυστικοβούτυρο για να «τρελάνεις» τις φίλες ή τον καλό σου. Ακολουθήσε τις βασικές οδηγίες για pancakes. Στο τέλος, όμως, επικάλυψέ τις… τηγανίτες σου με φυστικοβούτυρο -το οποίο θα λιώσεις πρώτα στον φούρνο μικροκυμάτων- και toppings της επιλογής σου, όπως φρούτα ή μέλι.

meli

Ταχίνι με μπισκότο για να «απογειωθείς»

Το ταχίνι το ξέρεις και το τρως. Εκείνο που δεν γνώριζες, όμως, είναι ότι τώρα, η σπουδαία αυτή τροφή «παντρεύτηκε» με το μπισκότο και μας «απογείωσε». Θα το βρεις μαζί με όλα τα αγαπημένα μας Super Spread Όλυμπος και πρόκειται σίγουρα για μια καινοτόμα γεύση που αξίζει να δοκιμάσεις (για την ακρίβεια, δεν υπάρχει αντίστοιχο προϊόν στην ελληνική αγορά)!

Το ταχίνι σε συνδυασμό με το μπισκότο, δημιουργεί τον απόλυτο γευστικό συνδυασμό. Αυτό σημαίνει ότι σίγουρα θα θέλεις να το φας… με το κουτάλι, απευθείας από το βαζάκι! Καλό είναι, όμως, να το δοκιμάσεις και με άλλους τρόπους, όπως απλωμένο σε νόστιμες κρέπες!

Αφού φτιάξεις τις κρέπες (θα χρειαστείς απλώς αβγά, αλεύρι, ζάχαρη, αλάτι, βούτυρο) -και φυσικά τις ψήσεις- θα απλώσεις πάνω τους το ταχίνι με το μπισκότο. Αν πεινάς πολύ, μπορείς να προσθέσεις μπανάνα ή ξηρούς καρπούς!

Extra tip: Αν θέλεις να κάνεις πραγματικά τη διαφορά, μπορείς να ακολουθήσεις ένα από τα μεγαλύτερα trends του εξωτερικού στο brunch. Ο λόγος για το Sweet Potato Toast, δηλαδή την τάση του να χρησιμοποιείς φέτες γλυκοπατάτας ως βάση για το πιάτο σου -αντί για ψωμί, pancakes ή κρέπες. Μπορείς να τις συνδυάσεις με ό,τι τραβάει η όρεξή σου: Από ταχίνι με μπισκότο μέχρι μέλι και τυρί ρικότα ή απλώς, απαλό φυστικοβούτυρο!

00000

Πραλίνα φουντουκιού με stevia; Ω, ναι!

Και από το φυστικοβούτυρο και το ταχίνι με μπισκότο περνάμε σε ένα ακόμη προϊόν που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του Super Spread brunch! Ο λόγος για την πραλίνα φουντουκιού με stevia. Ναι, καλά διάβασες, πραλίνα με στέβια διότι θέλεις να απολαμβάνεις τη αγαπημένη σου γεύση αλλά παράλληλα, να φροντίζεις για τη σιλουέτα σου.

Η συνταγή που προτείνουμε σε αυτή την περίπτωση είναι απλή και πρόκειται για ένα νόστιμο french toast με πραλίνα φουντουκιού.

Για το topping θα χρειαστείς πραλίνα φουντουκιού με stevia (θα τη βρεις στην Όλυμπο), μία κούπα καρύδια πεκάν, τέσσερις κουταλιές σιρόπι σφενδάμου, ¼ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν και λίγο αλάτι! Για το french toast προμηθεύσου με ψωμί της προτίμησής σου (η ciabatta είναι μια υπέροχη επιλογή), τέσσερα αβγά, 1 ¼ κούπες γάλα, 4 κουταλάκια σιρόπι σφενδάμου, ¾ κουταλάκια του γλυκού κανέλα, αλάτι και δύο κουταλιές της σούπας λάδι καρύδας (αν θέλεις)!

Αφού ψήσεις και ετοιμάσεις τα french toast, σε ένα κατσαρολάκι θα ζεστάνεις και θα ανακατέψεις το σιρόπι σφένδαμου, το πιπέρι καγιέν και τα πεκάν. Στο τέλος, θα απλώσεις το υλικό στις αβγόφετες και θα απολαύσεις τη δημιουργία σου!

nnnnnn

Όποιες και αν είναι οι δικές σου γευστικές προτιμήσεις, το σίγουρο είναι πως αυτόν τον Χειμώνα, αξίζει να κάνεις τη διαφορά και να πεις «ναι» στο Super Spread, τη νέα τάση που ήρθε για να κάνει το brunch σου ακόμη πιο γευστικό. Η γεύση εξαπλώνεται… από τον Όλυμπο -και αυτό πρέπει να το εκμεταλλευτείς!