Κόκκινο κρέας: Τα οφέλη από τη μείωση της κατανάλωσης

Κόκκινο κρέας: Τα οφέλη από τη μείωση της κατανάλωσης

Η μείωση της κατανάλωσης βόειου κρέατος και η στροφή σε άλλες πηγές πρωτεϊνών θα μπορούσε να σώσει εκατομμύρια ζωές και θα ωφελήσει σημαντικά το περιβάλλον, σύμφωνα με το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ.

Έρευνα που διεξήχθη για λογαριασμό του WEF από το Oxford Martin School κατέδειξε ότι το 2,4% των θανάτων που προκαλούνται παγκοσμίως από τη διατροφή θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί, μέσω της μείωσης της κατανάλωσης του κρέατος, ιδίως του μοσχαρίσιου.

Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr