Πώς να χάσεις δύο κιλά μέσα στο Σαββατοκύριακο

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Πώς να χάσεις δύο κιλά μέσα στο Σαββατοκύριακο

Όχι να μην κάνεις δίαιτα

Για να χάσεις κιλά μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα δεν σημαίνει πως πρέπει να λιμοκτονήσεις και να μην φας φαγητό για πολλές μέρες σερί. Έτσι μάλλον θα έχεις αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που θες. Οπότε φάε κανονικά το φαγητό σου και ακολούθησε τις παρακάτω συμβουλές.

Αν θέλεις λοιπόν να χάσεις έως δύο κιλά μέσα σε 2-3 ημέρες, δεν έχεις παρά να ακολουθήσεις τα παρακάτω tips:

Πιες αρκετό νερό

Ναι, ακούγεται τρελό, αλλά όσο περισσότερο νερό πίνεις, τόσο λιγότερο νερό κουβαλάς στο σώμα σου. Πρέπει να πίνεις πολύ νερό γιατί: Το σώμα σου δεν θα έχει κανένα πρόβλημα να απαλλαγεί από την υπερβολική ποσότητα νερού και επιπλέον το πόσιμο νερό θα σε βοηθήσει πραγματικά να αποκτήσεις μια πιο επίπεδη κοιλιά.

Σταμάτα να τρως πολύ αλάτι

Η ποσότητα που πρέπει να λαμβάνεις δεν πρέπει να ξεπερνάει τα 1500mg την ημέρα. Εάν τρως πολύ αλάτι αναγκάζεις το σώμα σου να κρατήσει νερό για να επεξεργαστεί το έξτρα αλάτι που έφαγες.

Περιόρισε την ποσότητα υδατανθράκων που τρως

Μπορείς να χάσεις από ένα έως δύο κιλά σε δύο ημέρες τρώγοντας λιγότερους υδατάνθρακες, επειδή κάθε υδατάνθρακας που αποθηκεύεται στο σώμα σου έχει από 1 έως 2 λίτρα νερού. Εάν δεν τρως πάρα πολλούς υδατάνθρακες για τις επόμενες δύο ημέρες και αφήσεις αυτούς που αποθηκεύτηκαν στο σώμα σου να καούν για ενέργεια, τα 2 λίτρα νερού που έμειναν στο σώμα σου θα εξαφανιστούν επίσης.

Πιες νερό με λεμόνι

Ένας από τους κύριους λόγους για τους οποίους είναι καλό το νερό με λεμόνι, είναι επειδή διώχνει τις τοξίνες και είναι ευεργετικό για το σώμα σου. Το νερό όπως σου είπαμε ήδη, κάνει καλή δουλειά από μόνο του, μαζί με το λεμόνι όμως μπορεί να μειώσει το φούσκωμα. Λειτουργεί σαν ένα ήπιο, φυσικό διουρητικό και διατηρεί σε σωστή ισορροπία τα επίπεδα pH στο σώμα. Τέλος, το λεμονόνερο, βοηθάει στην πέψη.