Αναψυκτικά διαίτης: Πόσο αυξάνουν τον κίνδυνο εγκεφαλικού

Αναψυκτικά διαίτης: Πόσο αυξάνουν τον κίνδυνο εγκεφαλικού

Οι γυναίκες μέσης ηλικίας που πίνουν πολλά αναψυκτικά διαίτης ή φρουτοχυμούς με γλυκαντικές ουσίες, κινδυνεύουν περισσότερο από εγκεφαλικό, σύμφωνα με νέα μελέτη.

Οι ερευνητές παρακολούθησαν σχεδόν 82.000 μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες και διαπίστωσαν ότι όσες έπιναν δύο ή περισσότερα αναψυκτικά διαίτης καθημερινά είχαν κατά 23% μεγαλύτερο κίνδυνο να υποστούν εγκεφαλικό επεισόδιο, συγκριτικά με όσες κατανάλωναν αναψυκτικά διαίτης λιγότερο από μία φορά την εβδομάδα.

Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr