Οι 4 στιγμές που είναι πιο πιθανό χαλάσεις την δίαιτα σου

Πατούλια Κατερίνα
Οι 4 στιγμές που είναι πιο πιθανό χαλάσεις την δίαιτα σου

Και να τι μπορείς να κάνεις για να μην σπάσεις τη δίαιτα

Σε έναν ιδανικό κόσμο, η υγιεινή διατροφή θα αποτελούσε καθημερινότητά του και δεν θα ξεκινούσες ένα μήνα πριν το Πάσχα ή τις πρώτες βουτιές δίαιτα για να χάσεις τα κιλά που πήρες το χειμώνα απολαμβάνοντας brunch και pancakes τα Σου Κου και τις καθημερινές.

Επειδή όμως μαζί τα φάγαμε, μπήκαμε σε πρόγραμμα διατροφής και πολύ καλά πράξαμε.

Έλα όμως που η δίαιτα εύκολα μπορεί να χαλάσει και βρετανοί επιστήμονες εξέτασαν τις στιγμές εκείνες που είναι πιθανό να κάμψουν ακόμα και τον πιο αφοσιωμένο στην δίαιτά του άνθρωπο.

Ποιες είναι οι στιγμές αυτές;

Α. Πολύ αργά τη νύχτα, ξέρεις εκεί που το ψυγείο και τα αλμυρά ή γλυκά σνακς σε προσκαλούν με το όνομά σου σαν σειρήνες.

Β. Όταν είσαι κουρασμένη, γιατί ποιος θα μαγειρέψει κάτι υγιεινό όταν το ντελιβεράδικο έχει προσφορά την πίτσα 1+1 δώρο.

Γ. Όταν μπαίνει στη μέση το αλκοόλ, γιατί πως θα πιούμε εκείνο το τσιπουράκι χωρίς μεζεδάκι.

Δ. Όταν είσαι με φίλους γιατί ο μαραθώνιος Game Of Thrones βγαίνει καλύτερα με σουβλάκια κι όχι με αγγουράκια τουρσί.

Οι μελετητές λοιπόν έθεσαν σε δοκιμασία κυρίως γυναίκες και οι συμμετέχουσες είχαν το κινητό τους μαζί για να καταγράψουν την στιγμή της απιστίας στην δίαιτα ή τη στιγμή που σκέφτηκαν να τα χαλάσουν όλα αλλά δεν ενέδωσαν. Τουλάχιστον τις μισές από τις περιπτώσεις που περιγράψαμε παραπάνω, οι συμμετέχουσες χάλασαν την δίαιτα.