Το μοναδικό πράγμα που πρέπει να κάνεις με το που ξυπνήσεις για να αδυνατίσεις

Πατούλια Κατερίνα
Το μοναδικό πράγμα που πρέπει να κάνεις με το που ξυπνήσεις για να αδυνατίσεις

Και δεν έχει να κάνει με το φαγητό

Αυτή ήταν η πρώτη φορά που οι πρώτες πρωινές ακτίνες του ήλιου συνδέονται με την πιο αδύνατη σιλουέτα.

Το πολύ πρωινό φως αλλά και γενικότερα το φως είναι παράγοντας που μπορεί να κάνει το εσωτερικό βιολογικό σου ρολόι να ρυθμιστεί σωστά κι αυτό γιατί υπάρχει στις ακτίνες του περισσότερο μπλε φως. Αυτό το μπλε φως μπορεί να επηρεάσει και τον κιρκαδικό ή κιρκάδιο ρυθμό.

Τι είναι ο κιρκάδιος ρυθμός; μια οποιαδήποτε βιολογική διαδικασία που παρουσιάζει ενδογενή περιοδική μεταβολή στη διάρκεια ενός 24ώρου. Αυτός ο ρυθμός ορίζεται από ένα κιρκάδιο ρολόι κι έχει παρατηρηθεί σε πολλούς ζωντανούς οργανισμούς, όπως σε φυτά, ζώα, μύκητες και κυανοβακτήρια.

Παρόλο που οι κιρκάδιοι ρυθμοί είναι ενδογενείς, προσαρμόζονται στο τοπικό περιβάλλον από εξωγενείς παράγοντες, πιο σημαντικός από τους οποίους είναι το φως της ημέρας.



Όσο πιο σωστά ρυθμισμένο είναι το εσωτερικό σου ρολόι, κοιμάσαι ευκολότερα, ξυπνάς ευκολότερα, τρως πιο σωστά, ο μεταβολισμός τρέχει με γοργό ρυθμό και τελικά αδυνατίζεις πιο γρήγορα και πιο εύκολα.

Η dr Ζee, μία από τις υπεύθυνες της έρευνας εξηγεί τι ακριβώς συμβαίνει με το πολύ πρωινό φως και τι μπορείς να κάνεις για να το εκμεταλλευθείς αδυνατίζοντας: