Καλεσμένη σε γάμο; 4 τρόποι για να μην χαλάσεις την δίαιτά σου

Πατούλια Κατερίνα
Καλεσμένη σε γάμο; 4 τρόποι για να μην χαλάσεις την δίαιτά σου

Όχι, δεν θα αφήσεις τον γάμο των άλλων να χαλάσει τη διατροφή σου

Είμαι καλεσμένη στο τραπέζι σε Πολλούς πολλούς γάμους φέτος το καλοκαίρι! Πώς θα τα βγάλω πέρα χωρίς να πάρω βάρος; Αυτό το ερώτημα σε βασανίζει ήδη με 4 save the date για τους μήνες που θα ακολουθήσουν.

Κι επειδή δεν χρειάζεται η γαμήλια δεξίωση των αγαπημένων σου προσώπων να καταστρέψουν την σιλουέτα σου, έχουμε ωραιότατους τρόπους για να τα βγάλεις πέρα.

Βήμα πρώτο: Ξεκίνα τρώγοντας ένα σφιχτό αβγό το πρωί και ένα καλό μεσημεριανό βάζοντας κοτόπουλο με μπόλικη σαλάτα στο πιάτο σου, ώστε να μην πεινάς πολύ το βράδυ.

Βήμα δεύτερο: Το βράδυ στο γαμήλιο τραπέζι μπορείς να φας ένα ορεκτικό, όση σαλάτα θέλεις και να γεμίσεις το πιάτο σου με ένα τρίτο πρωτεΐνη (ψητό ψάρι ή κρέας) και ένα τρίτο υδατάνθρακα. Αν έχεις μπροστά σου έναν μαγευτικό μπουφέ, απόφυγε εντελώς το ψωμί και γέμισε το πιάτο με πράσινα λαχανικά ή σαλάτα.

Ποια είναι η ιδανική μερίδα κρέατος; Το κινητό σου θα σου δείξει το δρόμο. Στόχευσε σε κρέας που είναι ίσο με την οθόνη του κινητού και αν έχεις την επιλογή, προτίμησε προϊόντα ολικής άλεσης, όπως το καστανό ρύζι, η κινόα



Βήμα τρίτο: Απόφυγε οτιδήποτε τηγανητό ή ό,τι περιέχει σάλτσα ΑΛΛΑ φάε το γλυκό. Προσοχή: Ιδανικά φάε το μισό κομμάτι τούρτας.

Βήμα τέταρτο: Προσοχή στο αλκοόλ: Για να ευχηθείς, προτίμησε 1 ποτήρι λευκό κρασί ή 1 ποτήρι σαμπάνια ή μία μπίρα light και πίνε αρκετό νερό.

Και το βασικότερο μη διατροφικό μυστικό; Θα το μάθεις παρακάτω!