Δίαιτα στα είκοσι vs δίαιτα στα τριάντα! Ποιες είναι οι διαφορές

Δίαιτα στα είκοσι vs δίαιτα στα τριάντα! Ποιες είναι οι διαφορές

Τελικά ποια διατροφή πρέπει να ακολουθείς σε κάθε δεκαετία της ζωής σου;

Είσαι είκοσι και θέλεις να ξεκινήσεις διατροφή για να χάσεις τα κιλά των διακοπών. Η αδερφή σου βρίσκεται ήδη στην δεκαετία των τριάντα και σκοπεύει να ξεκινήσει διατροφή μαζί σου. Πόσα κοινά έχετε τελικά και τι χωρίζει την δίαιτα σε κάθε δεκαετία της ζωής σας;

Η ειδικός Κλειώ Δημητριάδου μας δίνει την απάντησή της:

Στην δεκαετία των είκοσι:

Το πιο πιθανό είναι ότι βρίσκεσαι πολλές ώρες εκτός σπιτιού και καταλήγεις να τρως fast food ή να παραλείπεις γεύματα. Αυτό που είναι σημαντικό είναι να έχεις ενέργεια για να ανταπεξέλθεις στους γρήγορους ρυθμούς της καθημερινότητας. Αν μάλιστα, συνηθίζεις να ξενυχτάς, θα πρέπει να έχεις μια διατροφή πλούσια σε βιταμίνες ώστε να θωρακίσεις τον οργανισμό σου.

Ο μεταβολισμός σου είναι σίγουρα στην καλύτερη φάση του και μπορεί να σε ξεγελάσει και να μην προσέξεις την ποιότητα της διατροφής σου. Πρόσεξε να μην το παρακάνεις με το φαγητό απ' έξω και τα αραιά και μεγάλα γεύματα ή το υπερβολικό αλκοόλ.


Στη δεκαετία των τριάντα:

Ο μεταβολισμός αλλάζει ανά δεκαετία και για την ακρίβεια μειώνεται κατά περίπου 100 θερμίδες. Αν σε αυτή τη μείωση προσθέσεις και το γεγονός πως λογικά η φυσική δραστηριότητα περιορίζεται, τότε το λογικό επακόλουθο είναι να αρχίσεις να βλέπεις τη ζυγαριά να ανεβαίνει. Το πρώτο που πρέπει να κάνεις είναι να βάλεις τη γυμναστική στη ζωή σου και να οργανώσεις τα γεύματά σου με βάση τη δουλειά και την οικογένειά σου.

Προσπάθησε να παίρνεις τάπερ στη δουλειά και να κουβαλάς μαζί σου υγιεινά σνακ όπως φρούτα και ξηρούς καρπούς.
Για να ενισχύσεις τη γονιμότητά σου, δώσε έμφαση στο φυλλικό οξύ που θα το βρεις στα πράσινα φυλλώδη λαχανικά και στα δημητριακά, καθώς και στα καλά λιπαρά από λιπαρά ψάρια και ξηρούς καρπούς.

Ευχαριστούμε πολύ την Κλειώ Δημητριάδου, Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος Χαροκοπείου, Msc στη συμβουλευτική ψυχολογία, Life Coaching Καποδιστριακό πανεπιστήμιο, https://www.instagram.com/kliodim