Πώς θα τρως ισορροπημένα χωρίς να στερείσαι τις αγαπημένες σου γεύσεις!

Πώς θα τρως ισορροπημένα χωρίς να στερείσαι τις αγαπημένες σου γεύσεις!

Διότι η ισορροπημένη διατροφή μπορεί να είναι υγιεινή και ταυτόχρονα απίστευτα νόστιμη

Μπορεί να μην ακολουθούμε με «κλειστά μάτια» τις διατροφικές τάσεις που κάθε χρόνο κάνουν την εμφάνισή τους όμως, πλέον γνωρίζουμε πώς να ξεχωρίζουμε με μεγαλύτερη ευκολία τα food trends που πραγματικά αξίζουν το ενδιαφέρον μας -και μια θέση στο τραπέζι μας.

Βάζοντας, λοιπόν, την έννοια του wellbeing σε πρώτο πλάνο, η νέα, κυρίαρχη τάση σε ό,τι αφορά στο τι βάζεις στο πιάτο ή τη lunch bag σου, επιτάσσει να διαγράψεις από το λεξιλόγιό σου τη λέξη «δίαιτα» και να φροντίζεις να ακολουθείς μια ισορροπημένη διατροφή, χωρίς να στερείσαι τις αγαπημένες σου γεύσεις.

Με λίγα λόγια, το 2020 θα δίνεις βάση στο τι τρως και από πού προέρχεται, θα προσπαθείς να κάνεις πάντα τη νόστιμη και υγιεινή επιλογή και θα φροντίζεις να γνωρίζεις σε ποια ελληνική φάρμα εκτροφής ζούσε το κοτόπουλο ελεύθερης βοσκής που περιέχει η νόστιμη σαλάτα ή η κοτόπιτά σου -σήμερα, άλλωστε, ένα «κλικ» αρκεί για να μάθεις!

Διότι η ισορροπημένη διατροφή μπορεί να είναι υγιεινή και ταυτόχρονα απίστευτα νόστιμη. Αρκεί να βασίζεται στα κατάλληλα υλικά. Αν θέλεις, λοιπόν, να μετατρέψεις την ισορροπημένη διατροφή σε μια συνήθεια ζωής, κάνε την αρχή δοκιμάζοντας να ετοιμάσεις την αγαπημένη μας συνταγή με την εξωτική σαλάτα κοτόπουλο που ακολουθεί και θα μας θυμηθείς!

Πώς θα ετοιμάσεις τη νόστιμη, εξωτική μας σαλάτα

Τα υλικά που θα χρειαστείς για να ετοιμάσεις την αγαπημένη μας, νόστιμη και υγιεινή εξωτική σαλάτα με κοτόπουλο είναι απλά και πάνω από όλα, αγνά.

Ιδού, λοιπόν, τι χρειάζεται να προμηθευτείς:

-4 νωπά φιλέτα μπούτι ή στήθος Κοτόπουλο Ελεύθερης Βοσκής ΠINΔOΣ κομμένα σε κύβους

-2 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε φέτες

-1 κούπα μανιτάρια κομμένα σε φέτες

-3-4 κάστανα βρασμένα και κομμένα σε κομματάκια

-2 κουταλιές σουσάμι

-2 κουταλιές σόγια σος

-1 κουταλιά ξηρό, άσπρο κρασί

-Ελαιόλαδο

-Αλάτι

-Πιπέρι

-1 σγουρή σαλάτα πράσινη (ολόκληρα φύλλα)

-1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες

Η προετοιμασία:

Η προετοιμασία της σαλάτας είναι εξίσου απλή. Ξεκίνα ανακατεύοντας τη σόγια σος και το κρασί. Στη συνέχεια, ζέστανε το ελαιόλαδο και άφησε τα κρεμμυδάκια, τα μανιτάρια και το Κοτόπουλο Ελεύθερης Βοσκής ΠINΔOΣ να κοκκινίσουν σε χαμηλή φωτιά. Αμέσως μετά, πρόσθεσε τα κάστανα, το σουσάμι, το μίγμα με τη σόγια σος και το πιπέρι (το αλάτι με μέτρο διότι η σόγια σος είναι αλμυρή) και τέλος, σέρβιρε πάνω στα φύλλα της σαλάτας και γαρνίρισε τη σαλάτα σου με λωρίδες πιπεριάς!

Να σημειώσουμε απλώς πως τα συστατικά της σαλάτας μας δεν είναι τυχαία. Ξέρεις, για παράδειγμα, γιατί σου προτείνουμε το Κοτόπουλο Ελεύθερης Βοσκής ΠINΔOΣ; Διότι τα συγκεκριμένα κοτόπουλα έχουν λάβει τη διάκριση του Βραβείου Ανώτερης Γεύσης από το Διεθνές Ινστιτούτο Γεύσης και Ποιότητας iTQi (Βρυξέλλες), γιατί μεγαλώνουν με παραδοσιακό τρόπο εκτροφής σε υψόμετρο άνω των 700 μέτρων στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων, γιατί τρέφονται μόνο με 100% πιστοποιημένες τροφές, πλούσιες σε καλαμπόκι (εξού το κίτρινο χρώμα τους) και κυρίως, διότι εκτός από το ότι αποτελούν μια νόστιμη και υγιεινή επιλογή, έχουν ασύγκριτη γεύση και πραγματικά νόστιμο κρέας.

PINDOS QUEEN

Δοκίμασε να ετοιμάσεις την εξωτική μας σαλάτα με το κοτόπουλο και θα διαπιστώσεις πως η υγιεινή διατροφή μπορεί να είναι απίστευτα νόστιμη και χορταστική.

Μερικές αλλαγές αρκούν για να κάνεις το καθημερινό σου διατροφικό μενού πιο υγιεινό και ταυτόχρονα, να το διατηρήσεις απολαυστικό. Φρόντισε να εντάξεις στη διατροφή σου περισσότερα φρούτα και λαχανικά, μερίμνησε ώστε να έχεις πάντα μαζί σου μερικά θρεπτικά σνακ για να μην μένεις ποτέ νηστική, πες «ναι» στα προϊόντα ολικής άλεσης, μην ξεχνάς να πίνεις αρκετό νερό, άρχισε να καταναλώνεις περισσότερα μικρά και συχνά γεύματα και περιόρισε το αλάτι και τη ζάχαρη από τη διατροφή σου.

Εκτός από όλα τα παραπάνω όμως, αν θέλεις να φροντίζεις ουσιαστικά τη διατροφή σου, φρόντισε να είσαι σε θέση να γνωρίζεις τι βάζεις στο πιάτο και συνεπώς, στο σώμα σου! Πίστεψέ μας, το γεγονός πως στο εξής η αγαπημένη σου σαλάτα θα περιέχει κοτόπουλο ελεύθερης βοσκής που είναι γέννημα-θρέμμα της ΠΙΝΔΟΥ, μπορεί να κάνει τη διαφορά!