Το μποστάνι του Σάκη Ρουβά θα θέλεις να το αντιγράψεις κι εσύ (video)

Το μποστάνι του Σάκη Ρουβά θα θέλεις να το αντιγράψεις κι εσύ (video)

Ένα μικρό θερμοκήπιο με όλα τα απαραίτητα

Εν μέσω της καραντίνας του κορονοϊού, ο Σάκης Ρούβας κατάφερε να συνδεθεί και να έρθει πιο κοντά με την οικογένειά του και με τα τέσσερα παιδιά του και φυσικά και την Κάτια Ζυγούλη.

Ο τραγουδιστής, ήρθε κοντά όμως και με το σπίτι του, μαγείρεψε όσο ποτέ πριν και μας έδειξε τον τρόπο με τον οποίο η οικογένειά του έχει όσα αγαθά επιθυμεί χωρίς φάρμακα και με τον πιο φυσικό τρόπο.

Μέσα στον Απρίλιο, ο Σάκης μας έδειξε τα κοτέτσια έξω από το σπίτι του από τα οποία παίρνει φρέσκα αυγά καθημερινά. Κι όχι μόνο!

Ο σούπερ σταρ διαθέτει και το δικό του μποστανάκι και μίνι θερμοκήπιο μέσα σατο οποίο έχει γλάστρες με φρούτα και λαχανικά που μπαίνουν χωρίς χημικά και φάρμακα απευθείας από την γλάστρα, στο πιάτο.



Η Σία Κοσιώνη που ξεναγήθηκε στο μποστάνι, είχε την ευκαιρία να φάει φράουλες πεντακάθαρες καλλιεργημένες από τον Σάκη, ο οποίος εξομολογήθηκε:

«Συνειδητοποίησα πόσο πολύ έχω παραμελήσει την οικογένειά μου λόγω της δουλειάς μου. Τον ρυθμό της ζωής, δεν μας τον έχει επιβάλλει η ζωή. Εμείς τον έχουμε επιβάλλει. Αναπτύσσω διαφορετική σχέση με τα παιδιά μου. Μάθαμε να συμβιώνουμε με τα παιδιά μου. Η κρίση μας αποκαλύπτει πράγματα»!

Το εξαιρετικό μποστάνι του Σάκη μπορεί να αποτελέσει έμπνευση και για εσένα, που δεν θες πολλά λαχανικά και φρούτα.

Τι μπορείς να καλλιεργήσεις αυτή τη στιγμή:

Κολοκύθι

Κρεμμύδια

Σκόρδα

Σέλερι

Φράουλα

Μαρούλι

Αγγούρι

Ντομάτες

Και μυρωδικά:

Βασιλικό, Ρίγανη, Θυμάρι και δεντρολίβανο

Ιδανικές για το πρώτο φύταμε είναι οι grow bags που αφήνουν τα φυτά να αναπνεύσουν αλλά και τα βιοδιασπώμενα γλαστράκια (θυμίζουν αυγοθήκες). Μετά μπορείς να μεταφέρεις τα φρούτα και λαχανικά σε κανονικές γλάστες ή και στο χωμά αν έχεις χώρο,

Τι θα γλιτώσεις: Πρώτα πρώτα, χρήματα. Θα έχεις τα δικά σου φρούτα και λαχανικά όλο τον χρόνο. Έπειτα, θα τρως καθαρά τρόφιμα, χωρίς χημικά και φυτοφάρμακα όλη τη μέρα. Οι χημικές ουσίες στα φυτοφάρμακα μπορεί να επηρεάσουν το μεταβολισμό και να δυσκολέψουν την απώλεια βάρους. Μερικοί ερευνητές υποστηρίζουν ότι όσοι ακολουθούν μια διατροφή που περιέχει αρκετές τοξίνες, χάνουν πιο δύσκολα βάρος, σε σχέση με εκείνους που επιλέγουν βιολογικά προϊόντα.