Αυτό είναι το smoothie για να ξεφουσκώσεις στις διακοπές

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Αυτό είναι το smoothie για να ξεφουσκώσεις στις διακοπές

Γιατί πόσο brunch και πόσα γλυκά να φας ακόμη;

Είσαι διακοπές στο νησί, ξεκουράζεσαι, λιώνεις στην παραλία και πίνεις τα κοκτέιλς σου, και γενικά νιώθεις φανταστικά που έστω και για λίγο βρίσκεσαι μακριά από το γραφείο σου τώρα που επικρατεί όλη αυτή η κατάσταση με τον κορονοϊό. Πέρα από τη χαλάρωση και την ξεκούραση όμως, η αλήθεια είναι πως δεν τρως και τόσο καλά όσο βρίσκεσαι στο νησί. Η διατροφή έχει πάει περίπατο, το ίδιο και η γυμναστική, και τη θέση τους έχουν πάρει τα σουβλάκια, τα παγωτά και το κολύμπι όταν ζεσταίνεσαι μετά από ώρα ηλιοθεραπείας.

Σίγουρα έχεις πάρει ή θα πάρεις ένα-δυο κιλά γυρνώντας, οπότε λέμε να σε βοηθήσουμε κάπως να το αποφύγεις όλο αυτό. Τα smoothies είναι φίλοι μας, το ξέρεις κι εσύ αυτό, και γι’ αυτό θα σε βοηθήσουμε να ξεφουσκώσεις φτιάχνοντας ένα πολύ γευστικό smoothie. Μερικά από τα πιο υγιεινά τρόφιμα στον πλανήτη μπορεί να σου προκαλέσουν σοβαρό φούσκωμα.

Τα καλά νέα βέβαια είναι, πως ενώ υπάρχουν τρόφιμα που μπορούν να προκαλέσουν φούσκωμα, υπάρχουν και κάποια τρόφιμα που μπορούν να το καταπολεμήσουν. Το smoothie που σου προτείνουμε να κάνεις περιέχει αγγούρι, μπανάνα, νερό καρύδας, ginger και μηλόξυδο. Σε τι βοηθά όμως το καθένα;

Αγγούρι: Είναι γεμάτο με νερό, το οποίο βοηθά στην καταπολέμηση του φουσκώματος

Μπανάνες: Οι μπανάνες έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο. Το κάλιο βοηθά στη ρύθμιση των επιπέδων νατρίου, γεγονός που αποτρέπει την κατακράτηση νερού. Η υπερβολική ποσότητα νατρίου είναι μια μεγάλη αιτία φουσκώματος, γι 'αυτό οι μπανάνες (και άλλες τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο) βοηθούν στο φούσκωμα.

Νερό καρύδας: Όπως οι μπανάνες, το νερό καρύδας έχει υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο.

Ginger: Το τζίντζερ είναι ένα φυσικό αντιφλεγμονώδες τρόφιμο καθώς και ένα πεπτικό βοήθημα. Καταπραΰνει το πεπτικό σύστημα και χαλαρώνει τους μύες του πεπτικού συστήματος, γεγονός που σε εμποδίζει να φουσκώνεις.

Μηλόξυδο: Το αναφέρουμε ως προαιρετικό στοιχείο στη συνταγή του, επειδή το smoothie έχει απολύτως καλύτερη γεύση χωρίς αυτό. Το μηλόξυδο ωστόσο, κάνει πολύ καλή δουλειά στη μείωση των αερίων και του φουσκώματος.

Να λοιπόν τι θα χρειαστείς:

½ φλιτζάνι νερό καρύδας
μια μπανάνα
ένα μεγάλο αγγούρι σε κομμάτια
ένα κομμάτι τζίντζερ καθαρισμένο και κομμένο
μια χούφτα πάγο

Βάλε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και ανακάτεψε τα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Το smoothie αυτό εκτός του ότι σε βοηθά να ξεφουσκώσεις έχει επίσης μόνο 180 θερμίδες και 2 γραμμάρια πρωτεΐνης.