10 τροφές που δεν χαλάνε σχεδόν ποτέ

Πατούλια Κατερίνα
10 τροφές που δεν χαλάνε σχεδόν ποτέ

Μια λίστα με τρόφιμα που μπορείς να προμηθευτείς τώρα και να βγάλεις τον χειμώνα

Θέλεις να φτιάξεις τα ντουλάπια σου με τέτοιο τρόπο που να βγει ο χειμώνας και να μην ανησυχήσεις για το αν έχεις μακαρόνια για παράδειγμα.

Και ναι, υπάρχουν αλήθεια τέτοια τρόφιμα, που αν τα διατηρήσεις σε σωστές συνθήκες, με κανονικές συνθήκες θερμοκρασίας και σε σκιερό μέρος, μπορούν να παραμείνουν ιδανικά προς κατανάλωση για πολύ πολύ καιρό!

1 Το εμφιαλωμένο νερό: Εφόσον έχει μεταφερθεί σωστά και έχει διατηρηθεί σε καλές θερμοκρασίες στο μάρκετ, το νερό είναι από αγαθά εκείνα που δεν χαλάνε.

2 Ζάχαρη: Ακόμα και δύο χρόνια μετά το άνοιγμά της, η κρυσταλλική ζάχαρη που έχει αποθηκευτεί σωστά δεν χαλάει.

3 Σακουλάκια τσαγιού: Μπορούν να μείνουν στο ράφι σου μέχρι και τρία χρόνια αν δεν τα ανοίξεις και μέχρι δεκαοκτώ μήνες από την στιγμή που ανοίξεις την συσκευασία.

4 Μπαχαρικά: Όπως η κανέλα ή η σκόνη τσίλι, παραμένουν κατάλληλα για χρήση ακόμα και τρία χρόνια μετά το άνοιγμα του φακέλου.

5 Κονσέρβες: Μπορούν να παραμείνουν κλειστές και κατάλληλες προς βρώση για τρία με πέντε χρόνια.



6 Μέλι: Στις σωστές συνθήκες, το μέλι μπορεί να μείνει στο ντουλάπι ανοιγμένο μέχρι και δύο χρόνια.

7 Ξύδι: Και βαλσάμικο και κρασιού, το ξίδι παραμένει άθικτο δύο χρόνια στο ντουλάπι.

8 Ζυμαρικά: Τα τυποποιημένα ζυμαρικά- όχι τα φρέσκα που έχεις φτιάξει μόνη σου- μπορούν να αντέξουν ακόμα και ανοιγμένα για δύο χρόνια. Μιλάμε βέβαια για ζυμαρικά χωρίς αυγά.

9 Σόγια σος: Παραμένει κατάλληλη μέχρι και τρία χρόνια στο ντουλάπι και μπορείς να την διατηρήσεις εκεί μέχρι την αναγραφόμενη ημερομηνία ακόμα και μετά το άνοιγμά της.

10 Γάλα σε σκόνη: Αν είναι σε δροσερό, σκιερό περιβάλλον, το γάλα σε σκόνη αντέχει και πέντε χρόνια.